Foto dengan penerangan tentang pelbagai jenis pir buah-buahan Katedral

jenis pirDi hadapan anda, Cathedral Pear, keterangan, foto dan penjagaan yang memerlukan kajian lebih berhati-hati daripada nampaknya pada mulanya. 1990 ditandai dengan penemuan pelbagai jenis pear baru oleh saintis Potapov SP dan Chizhov ST.Pilih dipilih dengan menyeberang benih 32-67 (Tema Kecantikan Hutan) dan 72-43 (Duchesse Thigh Kecantikan Hutan).

Penerangan spesies

katedral pir pohonPokok mempunyai nilai purata dengan bentuk konak mahkota. Ketumpatan dedaunan dan cawangan juga rata-rata. Cawangannya lurus, tumbuh ke atas. Kulit licin warna abu-abu. Pucuk coklat berkulit adalah bulat dan sederhana. Ginjal besar dalam bentuk kerucut dengan sedikit pubescence. Daun terang-hijau mencapai saiz yang berbeza, bentuk bujur yang ditunjuk ke arah akhir dan dengan gigi di tepi. Permukaan daun licin, berkilat dengan pembuluh darah yang disebutkan. Kelopak bunga putih cukup besar dan mempunyai konfigurasi mangkuk.

buah-buahanBuah-buahan kuning muda dengan saiz kecil dan berat 130 gram. Memandangkan penerangan, foto pir Cathedral, kita melihat buah-buahan yang sangat menarik dalam penampilan. Bentuknya berbentuk pir berbentuk standard dengan permukaan sedikit bergelombang. Kulitnya cerah, licin, lembut dengan mata subkutan yang halus. Warna permukaan berwarna kuning dan lembut kadang-kadang ditambah dengan kemerah-merahan warna merah jambu. Panjang tengah tangkai melengkung dan lebar. Tiada corong. Pucuk adalah sederhana dan cukup kecil. Biji coklat berbentuk telur boleh didapati di dalam ruang semen yang kecil dan tertutup. Pulpa, pulpa putih longgar berstruktur dengan rasa manis dan masam. Pada taksiran 5 mata rasa, pelbagai mendapat 4 mata, dan dalam rupa – 4.3 mata. Komposisi kimia buah yang dipersoalkan adalah sehingga 8.5% gula, sehingga 16.0% bahan kering dan 0.3% asid.Bunga Katedral

Kelemahan dan kelebihannya

bergegas pear CathedralKatedral pir yang menyelerakan, gambar yang menjadi bukti, tidak hanya kelebihan, tetapi juga beberapa kelemahan. Antara merit adalah kualiti berikut:

  • tidak terdedah kepada kudung;
  • ketahanan terhadap suhu rendah;
  • Kesuburan;
  • hasil yang kaya;
  • berbuah tahunan.

Kelemahan termasuk:

  • buah kecil;
  • buah-buahan yang mudah rosak.

Saiz kecil buah dalam sesetengah keadaan tidak merugikan, sebagai contoh, dalam bidang memelihara pengambilan untuk musim sejuk, pir kecil dapat dilihat secara estetik di dalam balang.

Pendaratan

pear taman dengan betulPear Katedral, penanaman dan penjagaan yang tidak kompleks dan sedikit susah payah, seperti banyak tukang kebun. Apabila menanam Katedral, anda perlu memilih permukaan yang kering dan kering di laman web anda. Ketumpatan tanah mestilah yang tertinggi supaya ia dapat memegang seberapa lama yang mungkin semua kelembapan diperolehi. Tanah yang paling sesuai untuk pokok itu harus mengandungi banyak nutrien, chernozem atau abu. Pear biasanya ditanam pada musim bunga lewat atau awal musim gugur. Pokok-pokok taman musim sejuk boleh diterima dengan baik.

Pokok-pokok pear pelbagai Katedral tidak boleh ditanam di tempat teduh dan di hollows.

penanaman benih dengan sistem akar tertutupPerintah pendaratan:

  1. Gali lubang 60 cm dalam, 100-150 cm lebar. Lebar bergantung pada tanah. Dalam tanah biasa, lebarnya adalah minimum, manakala pasir mengharuskan ia dinaikkan kepada 150 cm. Selepas menyiapkan lubang, perlu menunggu beberapa hari untuk anak benih tidak menetap setelah ditanam. Jarak antara lubang adalah lebih baik untuk mengambil 3 meter.
  2. Dalam beberapa hari, mula mendarat. Pohon masa depan perlu diletakkan secara menegak ke tanah dan ditutup dengan bumi, dengan berdenyut-denyut. Batang pokok rapuh perlu disokong oleh pasaknya. Sekiranya perlu, pasangkan saham di sebelah laras.
  3. Lampirkan laras ke pegas / tangkapan yang telah disediakan sebelum ini dan tuangkan air.

peringkat penanaman pirMempelajari ciri-ciri pir Katedral, penerangan dan gambarnya, ia juga perlu mengambil kira bahawa pelbagai pertengahan umur mula masak pada separuh kedua bulan Ogos, dan pokok itu tidak berbuah lama. Di samping itu, ia mempunyai tahap pengangkutan yang tinggi. Oleh itu, buah ini sangat baik untuk memproses dan menyimpannya sebagai buah kering, memikat. Tidak kira kelajuannya, pokok pir menghasilkan hasil yang stabil dan setiap tahun, iaitu 85 c / ha.

Penjagaan

Penjagaan untuk pir tidak begitu menyakitkan. Tanah ini disenyawakan dua kali setahun. Kali pertama dengan nitrogen pada bulan September, kedua – humus atau gambut sebelum beku. Kita tidak sepatutnya lupa tentang merumput berhampiran pokok itu. Menghilangkan rumpai dan tumbuh-tumbuhan lain membolehkan pir menyerap kelembapan dan nutrien yang diperlukan. Ini amat penting untuk pokok muda.

Penyebab kekotoran untuk Pear Variasi Katedral mempunyai beberapa makna, walaupun ia sendiri cukup produktif. Varieties Chizhovskaya, Rogneda, Lada, Kanak-kanak dengan penyebaran silang sempurna dengan sempurna menepati tujuan mereka.

pear pemangkasan untuk penuaianPemangkasan mesti dilakukan pada bulan April. Dan lebih baik untuk memberi tumpuan kepada cuaca dan panas, sehingga aliran sap bermula. Pembuangan cawangan-cawangan yang tidak perlu dibuat “di bawah cincin”, rami tidak boleh dibiarkan.

Jadual gram pir tidak bersahaja dalam penjagaan, tahan fros dan penyakit. Jangan terlalu malas dan menanam pokok Katedral, supaya selama bertahun-tahun untuk memuaskan diri anda dengan buah-buahan yang manis dan sihat.

Video mengenai pear pemangkasan bunga

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector