alycha Tsarskaya di taman-taman RusiaAlycha Tsarskaya dibiakkan di Rusia akibat pembiakan. Ini adalah pokok yang rendah dengan mahkota padat tempoh pematangan purata. Alycha cukup tahan fros, sedikit rosak oleh penyakit dan perosak. Buah-buahan berwarna, berwarna kuning, masak pada pertengahan musim panas. Para pekebun menyedari rasa yang sangat baik, berair, dengan sedikit masam.bulu yang berlimpah Buah-buahan dipelihara dengan baik, yang membolehkan anda mengangkut tanpa masalah.

Ciri-ciri pelbagai

Mekar ceri TsarskayaMereka yang ingin menanam plum ceri perlu dibiasakan terlebih dahulu dengan keterangan dan gambar pelbagai ini. Pokok mekar adalah sangat hiasan dan akan menjadi hiasan taman musim bunga.

Alycha Tsarskaya adalah pelbagai diri subur. Untuk mendapatkan tanaman di tapak ini, perlu menanam pokok pencemar.

Penyuap terbaik untuk plum ceri dianggap sebagai buah-buahan sendiri buah plum ceri, contohnya, varieti Kuban komet, Naidena, Mara, Hadiah St Petersburg.

Cara memilih anak benih dan tempat penanaman

anak pokok plum ceriSebelum membeli, anda perlu memeriksa dengan teliti anak benih. Harus ada kerosakan dan kesan kulat. Sistem akar benih yang baik dikembangkan, akarnya sihat, tidak busuk.

Pelbagai buah plum ceri Tsarskaya tidak hadir dari Rosreestr, oleh itu, lebih baik membeli bahan untuk penanaman di tapak semaian.

buah-buahan untuk jem, compotes, jeliGenangan air bawah tanah tidak boleh berdiri, tahap mereka tidak boleh melebihi 1.5 meter.

Sekiranya air bawah tanah berhampiran dengan permukaan, plum perlu ditanam di atas bukit dan perlu menyediakan saliran yang baik.

Tempat terbaik untuk menanam plum ceri Tsarskaya akan menjadi bahagian selatan, dilindungi dari angin.

Bagaimana untuk menanam plum dengan betul

peraturan untuk menanam plum ceriLubang mendarat di tapak terpilih harus digali terlebih dahulu, sehingga tanah mengecut. Sediakan tanah: tanah taman bercampur dengan baja atau kompos yang terlalu banyak, tambah abu, baja fosforus dan baja kalium. Untuk tanah berasid, tambah tepung kapur atau tepung dolomit. Saliran dituangkan ke dalam lubang bawah, gundukan dibentuk dari tanah yang disediakan, benih ditanam di atasnya dan akarnya tersebar dengan teliti. Kemudian tuangkan tanah yang tersisa dan padatkannya. Leher anak benih mestilah berada di atas paras tanah. Selepas menanam, pokok muda disiram dengan banyak di sepanjang lingkaran berhampiran tong.

Penanaman pokok diraja yang betul dan penjagaan yang baik akan menjamin kehidupan pokok yang panjang dan berbuah tahunan yang banyak.

Penjagaan pokok

tindak balas terhadap penjagaan yang betulPerawatan untuk plum ceri adalah mudah – penyiraman biasa pada musim kering, musim bunga kebersihan dan pemangkasan musim luruh, pemakanan dan perlindungan daripada perosak. Kerosakannya pada dasarnya adalah ulat pemakan rama-rama. Untuk melindungi mereka, batang pokok itu dibalut dengan sabuk pemburu, secara berkala mengumpul di bawah pokok-pokoknya. Sebelum berbunga mahkota boleh dirawat dengan penyediaan dari rama-rama.

Related  Pemangkasan buah dalam zon iklim yang berbeza pada musim bunga, musim panas dan musim luruh

Alat yang berkesan mungkin menanam di bawah pokok tumbuhan, yang menangkis rama-rama dan ulat rama-rama – ulat kayu, tansy, marigold atau marigold.

Pemangkasan yang betul juga mengurangkan kemungkinan kerosakan tulah pada plum.

Dalam mana-mana gambar pokok buah-buahan yang sihat, jelas kelihatan bahawa mahkota tidak menebal dan sama rata diterangi oleh matahari. Penanaman jarang dan penyemburan tepat pada masanya dengan racun kulat akan menghalang penyakit moniliosis dalam plum – penyakit kulat biasa. Dalam penanaman kumpulan untuk pertumbuhan yang luas, setiap pokok memerlukan 9-12 meter persegi.

kebunJika rantau ini dicirikan oleh musim sejuk yang sejuk, sebelum permulaan cuaca sejuk, ia perlu untuk mengelakkan lingkaran berhampiran dengan kompos, lemak daun, dan lapnik.

Menanam ceri plums Tsarskoy – ini adalah pilihan yang baik dari mana-mana tukang kebun. Pokok penghasil dan bersahaja akan menyediakan buah-buahan yang benar-benar dirasai sepanjang waktu pada musim panas dan pelbagai pengambilan, jem dan jeli untuk musim sejuk.

Plum ceri yang menakjubkan di taman – video