bunga ceri di pinggir bandarDalam hiasan perayaan, ceri untuk wilayah Moscow – pelbagai yang terbaik, pemberita mengenai permulaan haba stabil. Yuzhanka untuk masa yang lama tidak terbiasa dengan band tengah – tunas bunga lembut dan cawangan muda dibekukan. Percubaan berulang untuk mencipta bentuk stabil selalu berakhir dengan kegagalan. Pada pertengahan abad yang lalu di tiga wilayah dengan iklim yang sederhana, berdasarkan yang diperoleh sebelumnya. Bentuk IV Michurin, berjaya menghasilkan beberapa jenis “ceri burung” yang berubah-ubah. Ini adalah nama ceri manis di selatan, di mana bulu membawa bulu. Akibat daripada kerja lama penanam, varieti terbaik ceri muncul untuk wilayah Moscow Bryansk, Orel dan pembiakan Moscow.

Ciri-ciri biologi pokok buah ceri manis

ceri tuai di pinggir bandarCherry milik keluarga Pink. Di dunia, terdapat lebih daripada 4000 jenis yang berbeza, tetapi semuanya berasal dari “ceri burung”. Ceri liar tumbuh di kawasan yang hangat, di lereng membentuk belukar tebal. Di sana, pokok itu boleh tumbuh 10 meter tinggi, dengan cawangan luas. Varieti kebudayaan mempunyai had sehingga 4 meter. Pemangkasan dan pembentukan benih mereka diberi bentuk yang panjang, kipas atau belukar.

Anak benih berusia dua tahun ditanam, mesti dicantumkan. Tanah untuk tumbuhan muda memerlukan tindak balas yang ringan, disenyawakan dan neutral. Pokok ini diletakkan di lereng selatan atau timur, dengan perlindungan yang baik dari angin. Air bawah tanah harus sangat mendalam, dan penyiraman permukaan adalah tetap, lebih baik, menetes. Antara jenis ceri terbaik yang disusun untuk Moscow boleh didapati di Moscow Nature Testing Nursery.ceri

Kaedah radiasi dan mutagenesis kimia telah dipercepatkan untuk mendapatkan varieti baru. Breeder Evstratov bekerja pada bahan tanaman oleh sinaran gama, digunakan stimulator biologi. Hasilnya, beberapa jenis baru dalam ujian negeri disimpan menurunkan suhu ke -30 darjah, penampilan awal yang diperolehi, rintangan kepada tompok berlubang. Pertumbuhan aktif pada musim panas dengan cepat memulihkan mahkota selepas radang dingin musim sejuk.

Antara jenis ceri yang baru dicipta dan terdahulu untuk pinggir bandar tidak disenyawakan sendiri. Satu pokok boleh ditanam hanya untuk tujuan hiasan. Mesti menjadi pasangan, pelbagai jenis. Tetapi dalam keadaan yang sempit, anda boleh menanam pendebunga di mahkota pokok utama ke dalam cawangan berasingan di sepanjang perimeter.

Adalah mungkin untuk membiak benih dari tulang ceri manis, tetapi selepas vaksinasi. Pembentukan semak bermula dengan tahun pertama tumbuh-tumbuhan. Kegiatan agroteknik dijalankan, seperti Pink lain. Pertimbangkan jenis ceri manis yang terbaik untuk bahagian tengah Rusia, maruah mereka.

Related  Kismis hitam – jenis untuk kotej

Jenis terbaik ceri manis

pelbagai IputGred yang indah dari kematangan awal memberikan maroon, berry hampir hitam kira-kira 6 gram. Pulpa adalah berair, dicat dalam warna gelap, tulangnya kecil. Tinggi, kira-kira 4 meter tinggi, bunga pokok pada dekad pertama Mei, buah-buahan masak pada pertengahan bulan Jun. Pelbagai adalah fros-hardy, baik ditolerir musim sejuk melampau 1995-1997 di rantau Bryansk. Berbuah adalah tahunan, sederhana dari tahun kelima. Bentuk pokok itu adalah piramida. Untuk Iput ceri manis, penyakit kulat tidak mengerikan. Berries pengangkutan pengangkutan dengan baik, mereka digunakan untuk membuat compotes. Penyelidik jiran yang baik akan menjadi pelbagai Fatezh.

semacam RevnaPohon yang anggun, berselerak dengan bunga maroon, tandan beri yang sedikit memanjang, memberikan panen lewat, pada pertengahan bulan Julai. Cherry Revna merujuk kepada varieti yang didebarkan diri, banyaknya fruktifikasi, tahunan. Beri adalah padat, berair, dipelihara semasa pengangkutan untuk masa yang lama.

Ceri manis tumbuh pesat, mencapai 3.5 meter, bentuknya adalah piramida, daunnya bujur. Dalam berbuah, ceri manis memasuki selama 4 tahun. Sweet Cherry tahan fros, tidak terdedah kepada penampakan berlubang dan penyakit lain mahkota. Peningkatan hasil jika seorang teman wanita tumbuh berhampiran.

pelbagai FatezhCherry Fasezh dikeluarkan baru-baru ini, tetapi ia menunjukkan kualiti terbaik dalam hasil dan rasa buah-buahan di kalangan semua jenis tali pinggang tengah. Beri bersaiz sederhana berwarna merah terang pada awal bulan Julai. Tompok merah kuning berselerak di latar belakang merah buah – hadiah dari pelbagai kuning Leningrad. Rasa buah-buahan dianggarkan oleh tasters dalam 4.7 mata.

Kekerasan musim sejuk yang sangat baik memindahkan ceri ke utara. Pokok ini mempunyai mahkota jarang sfera, tumbuh hingga 4 meter, dalam buah berbuah memasuki tahun kelima. Pembungaan ceri manis Fatezh bermula pada pertengahan bulan Mei. Berbagai baja diri memerlukan pendebunga. Dalam pasangan Cherry Cherry, Sinyavskaya atau Krymskaya ditanam. Ujian menunjukkan hasil stabil pokok dewasa selama 4 tahun pada 16 kg.

Kebaikan kultivar termasuk penentangan terhadap penyakit, toleransi dengan kekurangan berkala penyiraman. Dari angin pokok itu mesti dilindungi – ia tidak bertolak ansur.

pelbagai TyutchevkaCherry Tiutchev tergolong dalam varieti matang. Pokok pertumbuhan sederhana, dengan mahkota sfera yang subur, adalah musim sejuk yang tahan lasak, tahan terhadap kesopanan holey. Kesuburan sendiri ceri manis dianggap sebagai kelebihan yang hebat. Buah-buahan berlaku 5 tahun selepas penanaman.

Related  Pelbagai jenis timun untuk Siberia

Beri besar, sehingga 7 gram, bulat, merah dengan subkutan titik hitam. Pulpa mempunyai rasa yang menyenangkan, merah, tulangnya sederhana, mudah dipisahkan.

Hasil tinggi tahunan adalah salah satu ciri utama dari pelbagai Tyutchevka.

pelbagai Bryansk merah jambuCherry Bryansk Pink, keturunan petani Bryansk Kanshina dan Astakhov, terpilih antara yang menjanjikan untuk band pertengahan berikut keperluan ketat untuk ketahanan. Beri merah jambu yang besar mempunyai rasa yang menyenangkan. Variety merujuk kepada lewat matang, berbunga pada pertengahan Mei, bersedia untuk tuaian pada dekad kedua bulan Julai. Buah-buahan adalah teratur, buah-buahan stabil semasa pengangkutan, jangan retak. Dalam cuaca hujan, buah-buahan masak tidak reput.

Pokoknya padat, tumbuh dengan 2.5 m, mahkota jarang, daunnya besar. Kebaikan varietas ini dianggap sebagai kebekuan beku dan dilindungi daripada penyakit bakteria yang membusuk.

semak CrimeanCherry Crimean tidak mempunyai kualiti buah yang cemerlang, tetapi merupakan penyuap terbaik untuk jenis ceri yang subur sendiri. Buah-buahan kecil, dengan kekerasan ceri burung, dari mana wain yang sangat baik diperolehi. Pelbagai ini adalah musim sejuk yang tahan lasak, dibawa keluar dan diuji di wilayah Kursk, Tula, Moscow. Kenapa dipanggil Crimean – teka-teki dari penulis.

gred Orlovskaya gredCherry Orlovskaya merah jambu melebihi semua jenis untuk rintangan fros. Selepas ujian beku 37.5 darjah, pokok terus membuahkan hasil. Pelbagai ini berkembang pesat, hasil tanaman pertama untuk tahun keempat selepas penanaman. Pink orel adalah subur sendiri, pendebunga boleh menjadi jenis yang berkembang pada pertengahan Mei – Rechitsa, Mutiara merah jambu. Hasil purata dari pokok itu adalah 10 kg, buahnya seberat 6 gram.

Kepelbagaian ini tahan terhadap patch holey.

Sains tidak diam, penyelidikan dan eksperimen berterusan. Lulus ujian dan mempunyai prospek yang bagus untuk varieti baru. Mendapatkan benih mereka boleh berada di stesen ujian, tetapi ia perlu menyimpan diari tumbuhan untuk membantu ahli-ahli sains mendapat ceri tahan lasak dan lazat yang lebih baik untuk pinggir bandar.

Related  Penyakit gooseberries dan rawatan mereka

 Video mengenai jenis ceri manis