plum ceri di taman-taman di rantau Moscow

Kemungkinan pembiakan dan eksperimen yang berjaya dengan pembiakan varieti buah telah membawa kepada fakta bahawa selama bertahun-tahun galaksi keseluruhan jenis ceri plum ceri ditanam untuk wilayah Moscow. Untuk keadaan cuaca tali pinggang tengah, jenis musim sejuk yang tahan plum, yang dapat menahan musim sejuk, musim panas, musim panas, turun naik suhu tajam pada musim bunga, diperolehi. Setiap tahun, hasil panen yang mengagumkan dikumpulkan. Plum ceri yang indah untuk rantau Moscow, jenis terbaiknya telah berjaya menerima penilaian yang baik dari tukang kebun, sebagai buah-buahan terbaik di rantau ini.

Apa ceri cherry ditanam di negara kita

Ia diperhatikan bahawa buah-buahan yang besar adalah rasa yang menyenangkan. Begitu juga dengan tukang paip. Varieti dengan buah-buahan yang besar dan penunjuk yang baik terhadap rintangan fros.

Alycha Mara

plum ceriPokok yang tumbuh dengan pesat. Ia mentolerir fros. Suka tempat yang cerah dan cerah. Pada musim panas, dengan genangan air, adalah perlu untuk membuat saliran tanah, supaya air berlebihan hilang. Tanpa ini, tumbuhan itu boleh mati. Lupuskan sebaik-baiknya pada loam. Buah-buahan adalah bulat, sehingga 23 g. Berair, kuning cerah. Batu sukar untuk dipisahkan. Tuai pada bulan September. Selepas dua atau tiga tahun selepas menanam, ia menghasilkan hasil yang baik. Penuaian besar menghasilkan hanya selepas 5 tahun. Anggur Arachi dari pelbagai Mara memberikan 35 tan. Terdegradasi oleh jenis lain. Sendiri tidak dapat menguap sendiri.

Alycha Traveler

pengembara biri ceriAwal-masak, pelbagai bersahaja. Menahan sejuk musim sejuk, tahan banyak penyakit di kawasan di mana ia tumbuh. Ketinggian purata. Mahkota tidak terlalu tebal, daunnya hijau pucat, berkilat. Bunga berbunga terang, wangi dari bunga-bunga itu berputar-putar dengan puluhan meter di sekelilingnya. Bunga berwarna putih, besar. Buah-buahan adalah bulat, sederhana dalam saiz, seberat 20 – 30 gram, violet-red, licin ke sentuhan. Pulpa lembut, manis-kuning. Sukar untuk memisahkan tulang. Setiap tahun, pelbagai ini dikehendaki dengan hasil yang besar. Adaptasi kepada mana-mana tanah. Ia lebih suka rupa bumi yang cerah dan tanpa angin dengan air bawah tanah yang dekat. Dia suka loam. Menanam di musim bunga.

Alycha Nayden

plum dijumpaiBukan sebatang pokok tebal yang besar dan tidak sederhana dengan mahkota bulat. Buah pinggang itu mekar dalam dua bunga. Apabila ia masak, cawangan tebal digantung dengan buah-buahan yang kerap. Buah-buahan saiz sederhana dan besar. Warna luar berwarna merah-violet, dengan warna kuning muda. Timbang 35 – 37 gram. Pulpa berwarna kuning atau oren, ketumpatan pulpa adalah sederhana. Ia mempunyai rasa manis dan masam yang segar. Bermula untuk menghasilkan buah dalam 3 tahun. Selepas itu, panen 30-40 kg dituai dari pokok itu. Tahan kepada perubahan suhu dan gred fros. Kemarau hampir normal.

Alycha didapati debunga dengan jenis lain. Sesuai untuk pemeliharaan.

Hadiah Alycha ke St. Petersburg

hadiah ceri plum ke St. PetersburgIa tetap tidak terjejas pada 30 darjah di bawah sifar. Perubahan suhu dengan baik juga berubah. Pokoknya tidak terlalu besar, sehingga ketinggian 3 meter, longgar. Mahkota tebal. Daun daun bujur hijau, bot. Tepi daun berpola. Bermula untuk menghasilkan buah selama 4 tahun. Ia dicirikan oleh produktiviti yang tinggi. Tuai itu baik setiap tahun. Buahnya memanjang, dengan berat hingga 20 g. Jingga berwarna oren. Menghafal dengan rasa yang baik. Di dalam, manis-masam, dagingnya berserat halus. Ia mudah untuk mengekalkan, pengangkutan.

Alycha Colon

plum ceriDalam pelbagai ini, semua yang baik dikumpulkan, yang terdapat dalam pelbagai jenis plum ceri. Pertumbuhan kecil. Mahkota penjajah. Pokok itu mengambil sedikit ruang. Ia tumbuh sehingga 2.5 meter. Tahan kepada perosak, pelbagai penyakit. Tuai dengan buah ovoid yang besar. Bordovo-violet, padat, manis, dengan buah masam. Ripen pada bulan Ogos. Tuai boleh diangkut, sesuai untuk kegunaan segar dan untuk pengetinan. Blossoms kemudian daripada semua jenis. Memberi maksimum panen dari kawasan yang disemai. Tetapi terdapat kelemahan. Tidak menguap sendiri. Anda memerlukan jenis lain buah-buahan ceri di dekatnya, yang akan membantu menanamnya.

Alycha Shtar

alycha khemahPokok kecil, tidak tinggi. Ia terasa hebat di tempat-tempat yang cerah. Ia tumbuh dengan cepat. Ia mekar pada pertengahan bulan April. Bermulanya 4 hingga 5 tahun. Berat buah mencapai sehingga 40 g. Buah-buahan adalah berat, besar. Di dalamnya mereka mempunyai daging kuning-hijau. Boleh dituai untuk musim sejuk. Satu pokok biasanya dikeluarkan sehingga 35 kg. buah-buahan. Matang awal, pada awal bulan Julai. Bertahan dengan fros. Berbagai diri subur, untuk pendebungaan, jenis lain diperlukan. Hardy untuk membekukan pada musim bunga.

Tidak kuat tahan kekeringan tanah, ia tumbuh dengan teruk tanpa akulturasi.

Alycha Huck

cherry plum hectaresPokok jongkong yang bertumbuh, dengan mahkota kepadatan sederhana. Bunga adalah sederhana, dengan kelopak putih. Buah pada separuh kedua musim panas. Buah-buahan yang besar, dengan berat sehingga 35 gram, mempunyai rasa manis dan masam. Di luar, buahnya kuning, anjal ke sentuhan. Di dalamnya adalah kuning gelap. Tulang sukar untuk dipisahkan. Pelbagai ini sesuai untuk kegunaan semua. Tuai, musim sejuk tahan lasak. Meningkatkan ketahanan terhadap keadaan yang buruk. Penyebaran semula dengan pokok persekitaran.

Alycha Kuban Comet

Alycha Kuban CometPokok slaborsloe. Mahkota itu bulat, rata, dengan dedaunan jarang. Setiap buah pinggang berkembang dengan dua bunga saiz sederhana. Ia berbunga dengan penuh semangat. Selepas berbunga, disyorkan untuk memberi makan pelbagai ini dengan kompos. Ovari muncul pada bulan Jun. Buah buahan pada akhir bulan Julai. Tanpa sokongan, cawangan boleh memecah daripada graviti. Koleksi lengkap – pada bulan Ogos. Buah besar – sehingga 45 gram. Delicious, matang. Warna merah, burgundy. Dagingnya kuning, mempunyai rasa aprikot. Pelbagai ini boleh diangkut dengan baik. Terdapat banyak merit. Kelemahannya adalah bahawa ia tidak merata.

Alycha Ruby

plum rubyBesar, merah tua, buah ruby, sehingga 30 gr. Pulpa fusi adalah manis dan masam, dengan aroma. Pokok ketinggian sederhana dengan mahkota yang luas dan subur. Matang awal. Sings pada awal bulan Julai. Ia tahan cuaca sejuk, sushi musim panas. Variasi ini stabil pada mana-mana turun naik suhu.

Alycha Skoroplodnaya

plum ceriDiimport dari China. Buah untuk tahun kedua selepas penanaman. Walaupun ketinggian kecil, fros tidak hanya di pinggang tengah, tetapi juga di Utara. Pelbagai stabil. Banyak vitamin C. Satu mahkota yang luas, dedaunan gelap. Sudah lewat lewat musim panas.

 Alycha Vladimir komet

alycha Vladimir kometPokok dengan mahkota yang luas, daun jarang. Buah-buahan adalah bujur, menunjuk, merah. Di dalamnya adalah oren gelap manis dan masam. Pokok yang berbuah, akan menyanyi sudah pada bulan Julai.

Rocket Alycha Seyanets

alycha Seedling RocketsIa menyimpan fros ke -35, sebuah pokok bersaiz sederhana. Mahkota itu padat, luas, buah-buahannya besar, sehingga 30 g. Warna merah, bulat, menunjuk. Produktiviti adalah tinggi.

Alycha Timiryazevskaya

cherry plum Timiryazevskaya

Mereka membawa pelbagai di Institut Timiryazev. Alycha tumbuh hingga 3 meter, mahkota itu luas, tersebar. Pokok berbentuk kerucut, dedaunan jarang. Ia tidak nyata penyakit kulat. Buah-buahan kecil, merah muda, berbentuk kerucut. Di dalam, longgar, tulang mudah dipisahkan. Tuai adalah sehingga 30 kg.

Pelbagai bulu ceri emas Scythian

ceri plum Zlato ScythiansIa disimpulkan oleh akademi yang dinamakan selepas K.A. Timiryazev. Pertumbuhan sederhana, kira-kira 2 meter, jenis shrubby. Mahkota itu berleluasa, bulat. Daunnya besar, memanjang, hijau muda, bergerigi. Bunga mekar putih. Buahnya besar, sehingga 36 gram. Daging kuning, berserabut. Cairkan rasa manis dan masam. Pelbagai jenis plum ceri dari Zlato of Scythians, sesuai untuk segala-galanya. Bermula untuk menghasilkan buah selama 4 tahun. Membawa penuaian tahunan yang baik. Buah-buahan yang enak matang matang. Ia boleh diterima dengan baik oleh fros.

Kelemahan. Dia tidak mencemari dirinya. Ia adalah perlu untuk menanam jenis lain untuk pendebungaan. Pengangkutan pengangkutan yang buruk.

Segala jenis plum ceri yang disenaraikan, yang baik untuk kawasan Moscow, dapat menahan angin sejuk. Dengan ciri-ciri kecil dan penyimpangan. Secara umum, mereka juga disesuaikan dengan jalur tengah Russia. Mereka memberi hasil yang baik. Mereka boleh dimakan, dipelihara, diangkut. Mereka mudah, berguna, menguntungkan. Pelbagai jenis ceri plum telah lama digunakan di tanah kita. Mereka suka menanam tukang kebun dan tukang kebun kami.

Mengenai pelbagai alycha di bahagian tengah Rusia – video