Holland Rose Black BaccaraMawar Belanda dianggap sebagai pemimpin dalam jualan di antara semua jenis bunga ros yang diketahui. Populariti mereka adalah kerana warna-warna yang indah semua nada dan warna dengan bau halus pada pucuk yang panjang. Pelbagai warna palet dari maroon yang hampir hitam hingga warna putih lembut membolehkan anda memilih pelbagai mengikut keinginan anda.

Mawar Belanda bahkan bukan kultivar, tetapi milik sebuah negara yang telah lama dianggap sebagai modal pembiakan seluruh dunia. Penternak Belanda memperoleh varieti yang terbaik, cantik dan lestari, menggunakan teknologi baru dan kaedah moden.

Hari ini di resort-musim panas kami, anda boleh bertemu pelbagai jenis pembiakan Belanda yang terkenal:

  • Grand Prix (GrandPrix) – keindahan burgundy elegan pada batang panjang hingga 1 m pilihan hibrid teh.
  • Aqua (Aqua) adalah bunga merah jambu dengan diameter 11cm pada batang tanpa duri.
  • Talea (Talea) adalah mawar berwarna gading yang berwarna-warni keindahan yang menawan.
  • Black Baccara (BlackBaccara) – menggariskan hitam terhadap latar belakang tunas gelap-burgundy dengan kelopak tajam.
  • Terracotta (Terracota) – tunas dua-nada warna karang-oren dengan teduhan merah jambu yang halus mengagumkan dengan aroma yang indah.

Penanaman kelawar Belanda

Satu bunga mawar Belanda telah lama dianggap sebagai simbol cinta, tanda rasa hormat dan penghargaan yang besar. Berapa kerap kita tergoda untuk mempunyai semak bunga mawar yang luar biasa di taman kami yang mengagumkan imaginasi kami dalam sejambak itu. Mana-mana pelbagai Belanda meningkat dengan sempurna dari keratan, tetapi anda perlu tahu beberapa peraturan dan memilih kaedah pembiakan yang paling tepat.

Foto Belanda meningkat Osiria dan Talea

Jika anda membuat keputusan untuk mengembangkan pelbagai bunga ros kegemaran dalam sejambak yang dikemukakan kepada musim sejuk, bersedia untuk hakikat bahawa renek bukan dicantumkan berkembang menjadi kurang tahan lasak daripada dicantumkan. Untuk pembiakan oleh keratan sesuai pucuk baru dipotong mawar dari rumah hijau berdekatan, import mawar Belanda yang kimia dirawat dengan bahan pengawet, menggantung layu dan mengekalkan rupa bunga.

mawar

  • Untuk memotong keratan, kita hanya mengambil bahagian yang menembak di mana daun mempunyai lima plat – ini adalah bahagian yang paling berkesan dari batang. Kami menyediakan keratan dengan tiga tunas, potongan bawah serong dibuat dari buah pinggang dengan 3-4 cm. Di atas ginjal bahagian atas melalui 1cm membuat potongan lurus. Lembaran bawah dikeluarkan sepenuhnya, plat lembaran yang masih ada dipotong separuh.
  • The bikar plastik telus bersedia tuangkan air cair atau ditapis dengan tambahan persediaan pertumbuhan dan memasukkannya ke dalam keratan, melindungi dari cahaya matahari langsung. Selepas 4 minggu pada potongan serong muncul penebalan – akar akar.
  • Menanam keratan di dalam pasu dengan tanah dan tutupnya dengan gelas yang longgar. Dalam sebulan, pucuk pertama dari buah pinggang akan muncul, tetapi anda tidak perlu berlindung. Pucuk halus boleh mati di luar rumah.
  • Sekiranya masa penyingkiran ke tanah terbuka tidak sesuai, dan tunas muncul pada keratan, mereka perlu dikeluarkan dan akarnya berkembang.

Penting: apabila tumbuh bunga ros Belanda dari keratan di dalam bilik, mereka harus disembur dengan kerap pada minggu pertama 5-7 kali sehari, kemudian 3 kali.

Cara mudah untuk menanam

Cara paling mudah untuk menghasilkan semula ialah keratan musim luruh, apabila terdapat pelbagai jenis mawar yang dijual. Untuk penanaman, kami memilih pucuk separuh matang dan memotong keratan di mana 4-5 tunas terletak. Keratan ditanam terus ke dalam parit pada sudut di dalam tanah yang telah disediakan terlebih dahulu dengan menambah pasir, gambut, abu kayu, super fosfat dan kalium nitrat. Kami meliputi semua keratan dengan botol plastik atau balang kaca dan biarkan mereka untuk musim sejuk. Spring bermula untuk menjaga keratan akar untuk telah mengambil: Tuangkan, tanah yang longgar dan mewujudkan keadaan yang baik untuk peningkatan sistem akar.

Berkembang mawar Belanda di rumah hijau – video