Pembesaran lobak minyak-bearingHampir setiap rumah di luar tumbuh di dalam bukunya plot lobak taman untuk mempunyai musim sejuk dalam saham adalah sangat berguna dan lazat akar sayur-sayuran, yang dipelihara dari selsema yang teruk. Walau bagaimanapun, terdapat jenis yang tidak dapat membentuk buah-buahan dan dedaunan berharga mereka bercabang dan perbungaan. Biji semacam itu ditanam untuk menghasilkan baja hijau yang sideratif.

Kualiti intrinsik lobak lobak minyak

Ciri khas baja adalah radish minyak (Raphanus sativus, Var. Oleiformis). Tumbuhan ini adalah cruciferous, tahunan. Budaya ini tidak membentuk tanaman akar, seperti lobak biasa, tetapi mendalam ke dalam penutup tanah dengan sistem akar kuat yang kuat, yang mana terdapat banyak daun pada permukaannya.

dedaunan

Lobak minyak mencapai ketinggian sehingga dua meter. Dedaunannya boleh digunakan untuk makanan, terutama sekali suri rumah memasak dari daun salad lembut.

Tetapi batang yang terlalu besar adalah baja yang sangat baik untuk tanah, yang dipanggil siderata.

batang lobak zaitun

Budaya ini tidak aneh dengan keadaan yang semakin meningkat. Dia tidak takut kepada musim kemarau, cuaca sejuk, atau keadaan yang terlalu lembap. Ia tidak perlu menanam lobak di tempat-tempat cerah yang sangat terang, ia akan menghasilkan tanaman dengan sempurna dan di kawasan yang teduh.

berkembang masa pembangunan dari penanaman untuk kemunculan hal berkembang yang pertama adalah empat puluh hari, dan ini memberikan kemungkinan untuk berkembang radishes beberapa kali yang menggalakkan bunga-musim panas-musim luruh musim.

Kemudian lobak ditaburkan di tanah, semakin banyak penggunaan benih diperoleh, percambahan mereka berkurang. Sepuluh meter persegi adalah kira-kira tiga puluh gram benih.

Bahan benih disemai dengan menyebarkan kawasan tertentu benih dan disegel dengan rake ringan biasa hingga kedalaman sekitar dua sentimeter untuk percambahan yang sangat baik.

Kesan daripada penggunaan radish zaitun

  • Menanam lobak zaitun terutamanya dikaitkan dengan keinginan untuk memperbaiki struktur tanah di katil taman dan menjadikannya lebih berkhasiat untuk semua nutrien dan unsur organik yang diperlukan.
  • sistem akar yang maju menyumbang kepada meningkatkan lobak di lapisan atas yang paling mineral tanah tanaman sayur-sayuran begitu perlu yang ditanam di rumah di plot biasa.
  • Selepas pucuk mencapai ketinggian maksimum dan ottsvetut, serong dan seksyen dengan akar mereka digali kaedah manual konvensional dengan menggunakan penyodok taman bayonet. Daripada pokok hijau, tidak kasar, sediakan jisim tanah hijau, yang dicerna di dalam tanah. Sekiranya tangkai berdiri dan kasar, maka kompos disediakan dari mereka.

biji lobak benih

  • Lobak zaitun dengan sangat berkesan mengisi plot tanah, tidak membenarkan untuk memecah masuk ke rumput, yang mana tidak ada yang tumbuh di atas katil, kecuali sayur-sayuran dan lobak. Ia adalah radish hari ini yang merupakan kaedah yang sangat baik untuk mengawal rumpai di kawasan pertanian dan ladang yang besar.

Bilakah yang terbaik untuk menggunakan minyak lobak lobak sebagai baja?

pucuk tebal lobak
Budaya ini adalah yang paling sering ditanam di atas tanah liat, tanah gambut, lemah laman berasid, ladang anggur, yang menyumbang kepada kemusnahan patogen malignan dalam tanah tanah, wireworms dan penyakit kulat pada masa tiga hingga enam tahun, melonggarkan tanah yang kaya dan saliran, mempercepatkan budaya lain pertumbuhan pucuk , menyebabkan peningkatan kapasiti udara dan kelembapan.

Lobak digunakan sebagai baja hijau untuk memperkaya tanah hilang jumlah nitrogen, kalium, kalsium, fosforus, dan juga tapak terlalu tercemar rumpai, terutamanya wheatgrass putus-putus. Satu lagi sifat penting lobak benih minyak adalah keupayaan untuk melindungi tanah daripada hakisan air dan angin terutamanya pada musim luruh dan musim bunga musim.

Video tentang lobak minyak lobak sebagai sarang lebah yang sangat baik