Zakaj potrebujem separator mleka in kako deluje?

separator kmetČe ste kmet in imaš krava v gospodinjstvu, je potreben separator za mleko. Tudi ena krava, če je žlica, bo družino hranila s kislo smetano in skuto. Maloproduktivnyh mokra medicinska sestra zdaj v domačem merilu ne drži – iracionalno. Od števila krav, odvisno od njihove produktivnosti, ki ga je treba kupiti ločevalni model.

Kakšna je osnova za predelavo mleka?

sistem recikliranjaSveže kravje mleko je suspenzija, v kateri se maščobne kroglice, imenovane kremo, mešajo z težjimi molekulami preostalega mleka. Z lahkoto se lahko ločijo od večine izdelka in se pojavijo. Za lažje ločevanje frakcij so bili ustvarjeni separatorji za mleko. V prihodnosti se težek ostanek stratificira v sirnine in sirotko, toda po fermentaciji. Separatorji tudi obstajajo za njihovo ločitev.

Kremo ločite med ločevanjem v katerem koli odstotnem razmerju.

Če je končni rezultat predelave 1:10, potem za vsakih 10 litrov vračila prejmete 1 liter kreme iz 11 litrov mleka. Ta krema vsebuje veliko količino olja in malo tekoče frakcije. Vendar lahko dobite 3 litra smetane za 8 litrov vračanja. Takšna krema bo tekoča, olja iz njih pa se bodo malo izkazale. Ločilec vam omogoča, da ustvarite razmerje 1: 4 do 1:12.

separator kletkeV gospodinjstvih in za primarno predelavo mleka z malih kmetijskih gospodarstev se uporabljajo samo ločevalniki ali separatorji smetane, kar je enako. Ločitev smetane poteka pod vplivom centrifugalne sile, ki vrže težke delce na obrobje, pljuča pa ostanejo bližje centru. Po ločitvi je še vedno treba izbrati frakcije v ločene posode.

mleko Separator je pretočnem sistemu konfiguriran mleko v vrtljivem bobnu in izbira cilinder smetane in posnetega mleka ali posnetega mleka.

Toda proces je odvisen od številnih dejavnikov:

  • vrtilna hitrost bobna;
  • naloge za pridobitev določenega razmerja med donosnostjo in smetano;
  • od temperature in pretoka mleka skozi centrifugo.

Izkušen uporabnik najde svoje razmerje med vsemi spremenljivkami in ga poskuša slediti. Za uporabnike ročne naprave je dejansko potrebno ročno ujeti potrebno število vrtljajev motorja. Električni separator za mleko se nastavi vnaprej z gumbi za način delovanja.

Princip delovanja separatorja

deli separatorjaIndustrijski in ročni odtoki temeljijo na splošnem načinu ločevanja gnojevke v bobnu. To je glavna enota, sestavljena je iz paketa ločilnih plošč, nameščena na steklo in zaprta s pokrovom. Perforirane plošče se prilegajo v določeni vrstni red, s čimer nastajajo 6 lukenj za izstop mleka. Za smetano je donos bližji steni stekla. Produkt se vlije v posodo za odvajanje separatorja za mleko. Skozi nastavljivo pluto se mleko pretaka v plavajočo komoro, od tam pa skozi osrednji kozarec bobna.

Mleko v bobnu skodelice pod vplivom centrifugalnih sil se deli na vsako ploščo. S skupnimi kanali se vzvratno dvigne na sprejemno komoro in se preusmeri skozi rog v posodo. Cream pade v drugo celico. V koritu so naključne nečistoče. Na ta način gospodinjski separator mleka deluje ne glede na vrsto pogona. Metode pravilnega delovanja, zaporedje operacij se odražajo v navodilih za uporabo separatorja.

Obvezno za vse separatorje gospodinjstev je temeljito pranje in sušenje vseh delov po destilaciji mleka.

Presenetljivo je, če plošča ni dovolj čista, ni oblečen v pravilnem zaporedju, enota ne bo deloval in mleko, bo tok iz vseh razpok.

Modeli separatorjev za gospodinjsko uporabo

ločitveni procesPri izbiri separatorja za smetano je treba upoštevati značilnosti vsakega potrošnika:

  1. En sam obseg obdelave bo določil izbiro prostornine posode za sprejem. Več mleka, ki ga potrebujete za prehitevanje, večja je skodelica, da ne boste dodali mleka hkrati. Proizvajajo kapacitete 5,5 in 12 litrov.
  2. Univerzalni separator bo združeval čistilno mleko iz nečistoč in ločil kremo.
  3. Če se dnevno destilira več kot 30 litrov mleka, bo najboljši nakup aparat z električnim pogonom.
  4. Kovinski deli so bolj trpežni, daljši, vendar so dražji od plastičnih separatorjev.

motorni separatorEden od najbolj priljubljenih je ločilo Motor Sich. Gre za električni gospodinjski aparat odprtega univerzalnega namena. Označevanje je odvisno od produktivnosti, merjeno l / uro. Separator lahko deluje eno uro, zato je potreben odmik, da se ohladi motor. Povezava s separatorjem je prek reduktorja in prehodne sklopke. Mlečni sprejemnik je zasnovan za 12 litrov. Povratek se lahko premaga na 0,05% maščobe. Razmerje med smetano in povratkom je lahko 1: 4-1: 10. Obstaja takšna zbirka 6.500, odvisno od konfiguracije in materiala delovnega dela.

Mleko pred ločitvijo je nujno ogreto. Če termometer ni pri roki, mora mleko izenačiti temperaturo prstov, kar pomeni, da je prst občutek, da je mleko malo topel.

Odprite pipo in mleko vnesite v sistem, ko se ločilo dvigne, segreje, v prostem teku približno pet minut.

Kmet separator enota se razlikuje od prejšnjega bolj ploski bobna hitrosti vrtenja 1450 vrt / min, in zato bolj učinkovito ločevanje mleka v smetane in posnetega mleka. Pogostost vrtenja bobna je nastavljiva. Tehta le 3 kg.

Ročni separatorji RZ OPS so zasnovani za nizko produktivnost. Komplet vsebuje posodo 5,5 litra. V plastični verziji separator stane 3 tisoč, v kovini pa je dvakrat dražja.

Kako narediti smetano za mleko

sam izdelan separatorVendar pa so obrtniki prišli do zaključka, da lahko z lastnimi rokami ustvarite ločevalnik mleka z uporabo iste centrifugalne sile. Diagram prikazuje preprosto aparaturo, ki ločuje kremo in nazaj na frakcije.

Pri vrtenju pod vplivom centripetalnega pospeševanja je težji delec, dlje in močneje ga zavržemo. Če vzamete posodo, jo vlijte v mleko in dovolj hitro vrtite, bo prišlo do ločitve tekočine. Lahka frakcija bo bližja središču, vodni del pa se bo osredotočil na vrtljive stene in bo ponavadi letel dalje.

V rotacijskem cilindru je izdelana tanka igla. Postavljena je v mirujočo posodo, ki bo prejela pršilo. Pomembno je vedeti, količina posnetega mleka je vzorčena. To se določi pred začetkom ločitve. Preostali del v notranjem valju je lahka frakcija, smetana.

In bolj posneto mleko je izbrano, debelejše smetano.

Ta domači separator vam omogoča obdelavo le ene porcije mleka, po katerem lahko naredite novo obremenitev. Navor se lahko prenese z vsakega motorja. Hitrost vrtenja bobna ne sme biti večja od 1400 vrt / min.

Drugo načelo ločevanja mleka je vibracijsko, toda v ločenih gospodinjstvih za mleko ni mogoče najti uporabe. Magnetni separatorji za ločevanje smetane iz hladnega mleka in sirotke iz skute uporabljajo industrijska obdelava, model A-1 AXO.

Kako sestaviti separator-video

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector