Veliko območje najbolje upravlja kosilnica z lastnim pogonomSkrb za podeželje brez sodobnih mehanizmov zahteva veliko fizičnega napora. Samovozni bencin s kosilnico za kosilnico bo hitro in čisto kosil naravno travo na določeno višino. Znani so kriteriji za izbiro pravega orodja. V sistem vključimo informacije o kosilnicah z lastnim pogonom z motorji z notranjim izgorevanjem.

Merila za izbiro instrumenta

Motor kosilnice je lahko potisni in štiritaktni. Razlika v sistemu zgorevanja goriva vodi do naslednjih rezultatov:

 1. Dvotaktni motor je močnejši od štiritaktnega motorja, vendar bolj hrupno in porabi več goriva za 30%.
 2. Štiritaktni motor deluje na čistem bencinu, dvotaktni motor zahteva mešanico bencina in olja.
 3. Dvotaktni motor oddaja v atmosfero več nepopolnih produktov izgorevanja kot bencinski motor.

Stroški bencinskih kosilnic z lastnim pogonom z dvotaktnim motorjem so precej nižji kot pri motorju z zgorevanjem.

Polnjenje gorivaNa moč motorja je odvisna izvedba samodejnega bencinskega košnja. Toda isti kazalnik močno vpliva na stroške instrumenta. Zato lahko delovanje kosilnice določite z označevanjem:

 • S – do 150 m2 travnik na dan;
 • M – do 400 m2;
 • L – do 1000 m2;
 • XL – več kot 1000 m2 na dan.

Obstaja definicija zdravja enot. Kosilnice za kosilnice imajo motor, ki ne presega 5 litrov. z. in življenjsko dobo 500 ur. Polprofesionalna orodja lahko delajo 700 ur in napajajo do 7 litrov. z. Profesionalni modeli uporabljajo pripomočke in kmete.

Družba motor in orodje “Honda” znan ne le izdelkov, ampak tudi dejstvo, da je ustanovitelj najprej pomislili na priključno vezje z motorjem z notranjim zgorevanjem in dobil nalogo oblikovanja ustrezno strukturo.

Pomemben dejavnik pri izbiri lastnega pogona bencinski kosilnico bo uskladitev z zadnjo postavitev motorja, daje mehanizma prilagodljivosti. Kolesa na sprednja kolesa omogočajo boljše upravljanje na poti. Prisotnost prenosa bo omogočila, da delujejo pri različnih hitrostih, odvisno od terena.

Širina košnje je pomembna za učinkovitost, vendar z oskrbo mesta z gredicami in diapozitivi orodje ne more delovati v ozkih hodnikih.

Prisotnost vrtnega sesalnika bo omogočila oskrbo travnika po dežju ali obilni rosi. Pod delovanjem toka zraka se travo izravnava in gosto prilega v lovilec trave. Bencinske kosilnice z lastnim pogonom z mulčenjem bodo poenostavile zbiranje in raztovarjanje reza. Najbolj dolgotrajen način za spravilo trave, ko ga preprosto zavržemo.

Modeli kosilnic

Odlično orodje za nego tratPomembno je pri pridobivanju dragega mehanizma za pridobitev jamstva za njegovo zanesljivost. Proizvajalci in prodajalci preučujejo povpraševanje po modelih, povratne informacije o delu v različnih pogojih. Zato bo pomemben kazalnik pri izbiri bencinske kosilnice z lastnim pogonom ocenjen. Pri preučevanju povpraševanja po tehnologiji je eden od odločilnih kazalnikov za večino potrošnikov strošek. Prihranki v ceni so posledica opreme. Namesto nerjavečega ohišja lahko uporabite kositer z barvo. Vreča pod travo je lahko toga ali mehka. Kako izbrati kosilnico z lastnim pogonom na lastni pogon, tako da cena ustreza in kakovost je visoka? Šele po preučitvi tehnične dokumentacije, ocen in pregledov uporabnikov.

Za uporabnike, ki cenijo udobje pri delu, proizvajalci nudijo najvišji razred tehnologije in priročno vzdrževanje. Kosilnice na lastni pogon s sedeži se večinoma proizvajajo za profesionalno uporabo. Modni zakonodajalci v tem segmentu so podjetja Stiga, Cub Cadet, Wolf Garten in podobno. Modeli svojih udobnih strojev za košnjo travnikov stanejo na tisoče dolarjev. Ponujamo pozornost kakovosti, vendar cenejših izdelkov.

Bencinska kosilnica italijanskega podjetja SterwinsBencinska kosilnica italijanskega podjetja Sterwins predstavlja profesionalni model s štiritaktnim motorjem 8 litrov. z. Travosbornik je zasnovan za 160 litrov. Širina pasu je 76 cm, hitrost gibanja 6 km / h. Cena izdelka je 80 tisoč rubljev.

Za isto ceno lahko kupite kosilnico z lastnim pogonom na bencin s sedežem za manjše področje. Kosilnica McCulloch m95 66x ima prostornino motorja 5 litrov. z., prostornina rezervoarja pod gorivom je 1,1 litra, širina reza je 66 cm.

Na lestvici najboljših modelov na lastni pogon kosilnico bencina za amatersko uporabo, svincem znanih proizvajalcev opreme za vile vzdrževanje in posestev držav.

Kosilnica z lastnim pogonom Al-KoNajveč pozitivnih odzivov je dobilo število modelov z motorjem 2,2 – 3, 0 kW. Vsi imajo funkcijo mulčenja in trda zbiralnika. Višina rezanja je nastavljiva, 3-8 cm, širina pasu je 46 in 51 cm. Stroški izdelkov so od 19 do 31 tisoč rubljev. Od desetih obravnavanih modelov je na vodilnih položajih pet serij kosilnic Al-Ko z lastnim pogonom.

Opremljen z bencinskim štiritaktnim motorjem, zmogljivostjo 3,5 l. s., samovozna kosilnica MTD 46 S sodi med najbolj poceni modelov. Ekonomičen bencinski motor ustvarja dodaten prihranek in priročno vzdrževanje. Kosilnica nima funkcije mulčenja, lovilec trave je mehak.

Kosilnice z lastnim pogonom HusqvarnaTrije položaji v razvrstitvi zasedajo modeli ugledne blagovne znamke Husqvarna. Kosilnica Husqvarna, bencin, nova oranžna barva z lastnim pogonom izgleda elegantno. Vsi modeli so opremljeni s štiritaktnimi motorji s prostornino komore za zgorevanje 190 cm3, motorna zavora. Husqvarna LB J55S ima funkcijo mulčenja. Model ima oprijem 55 cm in se nanaša na širok oprijem. Cena obsega modela je visoka, preseže Al-Ko približno 2-krat.

Če uporabljate podstandardno ali drugo znamko goriva, ne priporočajo dodatkov, bo prišlo do okvare motorja.

Povpraševanje med strokovnjaki v korist modela Husqvarna LB 553S E, s sprednjimi kolesi in vrt s sesalnikom. Ta stroj je na lažjih terenih in deluje z mokro travo.

Kosilnica Husqvarna LB348V (LB48V) je strokovnjak. Zasnovan za opravljanje zahtevnih nalog, ima stroj dodatno zaščito pred korozijo, povečano stabilnost s premikanjem težišča navzdol.

Analitiki ugotavljajo, da je kakovost zmogljivosti samohodne bencinske kosilnice Husqvarna slabše od dražjih modelov. Njihovo ohišje je iz navadnega jekla, zato bi bilo treba uporabiti pocinkani material za zaščito pred korozijo.

Bencinska kosilnica z lastnim pogonom Makita PLM 4618Na lestvici najboljših modelov dosledno visokih položajih s proizvodnjo japonskega proizvajalca električnih orodij “Makita” Na sodišču potrošnikov je bila uvedena poganja travnik bencinska kosilnica Makita PLM 4618, uvrstila v top -5 ob koncu leta 2016 zasedenih. Model predstavlja orodje za amatersko uporabo z zmogljivostjo 3 litre. opremljen s štiritaktnim motorjem. Na voljo je z mehko vrečko za zbiranje trave za 60 litrov in napravo za mulčenje. Nastavitev višine poševnega položaja izvede en vzvod v sredini. Visoka kakovost montaže je blagovna znamka podjetja. Ta okoliščina je mogoče razdeliti linijo naprav za profesionalne in amaterske modelov preizkušnji.

Vsi izdelki blagovne znamke imajo zagotovljeno kakovost. V tem modelu pa obstaja temeljna pomanjkljivost. Proizvajalec motorja ni zaščitil pred kamni ali ostrimi predmeti. Zato mora kosilnica delovati v urejenem prostoru.

Ne glede na uporabo profesionalne ali gospodinjske kosilnice je treba strogo spoštovati pravila o osebni varnosti. Pozoren odnos do opreme bo prihranil od nesreč. Ni priporočljivo delati v slabem vremenu.

V kategoriji najboljših samohodnih strojev je tudi kosilnica Makita PLM4621 padla. Opremljen je z motorjem s prostornino komore 190 cm3, zavora za motor in ima širino premera 46 cm. Vsi samonosilni modeli z visoko kakovostjo in funkcionalnostjo imajo proračunsko vrednost največ 25 tisoč rubljev.

Samovozna kosilnica Honda HRG466SKEČe je ustreznost orodja odvisna predvsem od moči in kakovosti motorja, bo ta indikator postal odločilen za orodje z lastnim pogonom. “0% energije, porabljene za gibanje, in preostala rezerva mora biti dovolj za glavno funkcijo. In samo proizvajalec motorjev ve, kako dati izdelek v najboljšo svetlobo. Naravno in zasluženo kosilnice z lastnim pogonom na bencin Honda zasedajo vodilni položaj v bonitetni oceni. Primer takega modela nizke cene je Honda HRG466SKE. Tukaj so specifikacije:

 • moč – 2,6 kW;
 • širina zajema – 46 cm;
 • višina reza je 20-74 cm;
 • volumen zeliščne košare – 55 litrov;
 • teža – 32 kg.

Prostornina rezervoarja za gorivo 0,77 litra je dovolj za uro in pol neprekinjenega delovanja. V liniji proizvajalca so kosilnice z lastnim pogonom s sedežem, ki stanejo od 220 tisoč rubljev.

Samovozna kosilnica z bencinskim motorjem Viking 2BModeli samonosilnih bencinskih kosilnic Viking so že dolgo slišali zainteresirani uporabniki. Razpoložljivi modeli v dveh izvedbah – s kolektorjem ali helikopterjem s trdo travo. Za vse izdelke, za katere je značilen sistem hitrega zagona motorja in gladko nastavljanje variatorja reduktorja. Vsaka serija modelov ima nove možnosti. Četrta serija ima enosmerni ročaj s preprostimi kontrolami. Orodja šeste serije so enostavna za uporabo in hitra. Posebej bomo upoštevali model Viking 2B. Kosilna kosilnica z jeklenim trupom enostavno potuje okoli ovir. Ni trave za vrečo, kosilnica mulči površino travnika.

Poleg tega ima kosilnica:

 • sedem nivojev višine pete;
 • posebna kolesa z dvojnimi ležaji;
 • zložljivi ročaj:
 • izključni nož za mulčenje.

Cena modela je 350 dolarjev.

Ameriški samonosilni bencinski kosilnica CraftsmanČe imate spletno stran z grobim terenom, neprimeren za večino orodij, bodite pozorni na ameriško samonosilno kosilnico za bencin Craftsman. To je profesionalno orodje visoke produktivnosti. Velika kolesa, jekleno telo, zložljivo ročico – vse pripomore k udobnosti in zanesljivosti naprave. Najnovejši modeli, na primer Craftsman 88776, se sproži s ključem za vžig in lahko delujejo sočasno v štirih načinih, vključno s sesalnim vrtom. Aparat je opremljen z lovilcem trave za 83 litrov,

Delo na kompleksni tehnologiji ni mogoče brez posebnega usposabljanja. Najprej je treba preučiti navodilo za uporabo kosilnice na samosodnem bencinu in natančno upoštevati priporočila proizvajalca.

Preskušanje kosilnice z lastnim pogonom – video