Makiserica za motorne žagePodjetje Makita je bilo ustanovljeno leta 1915 in je vodilno na področju proizvodnje gradbenih orodij za obdelavo betona, lesa in drugih materialov. Vsi izdelki imajo visoko raven kakovosti in ustrezajo vsem evropskim standardom, vključno z motorno žago Makita. Verižne žage se izdelujejo z različnimi vrstami sklopov in namenom (vrt, balvan). Imajo veliko sistemov in funkcij, ki omogočajo udobno in varno delo z instrumentom, na primer sistem dušenja vibracij in avtomatsko zaviranje.

Makita EA3202S40B

Makita EA3202S40B motorna žagaBencinska verižna žaga te različice je zasnovana za sečnjo majhnih dreves, nabiranje drva, plošč, rezanje vozlov na drevesih in oblikovanje krone. Makita ETA3202S40B pripada profesionalnemu razredu orodij. Opremljen z dvotaktnim motorjem 1,3 kW. Verižna žaga EA3202S40B je opremljena z avtomatskim sistemom za mazanje in zavorne sisteme z verigami ter z osnovnim premazom, kar znatno poenostavlja zagon orodja tudi po času mirovanja. Za lažji ponovni zagon je nameščena tehnologija MPI.

Dolžina pnevmatike je 40 cm ali 16 palcev. Za udobje polnjenja rezervoarjev za olje in gorivo so opremljeni s širokim vratom. Začetek in zaustavitev izvede en vzvod s tremi položaji: hladen zagon, delo in ustavitev. Hkrati je dodal zaščito pred nenamernim zagonom.

Za delo z orodjem ni prehitro utrujen, je Makita model motorne žage EA3202S40B namestil učinkovit anti-vibracijski sistem, ki ga sestavljajo njihovi štirje jekleni dušilni vzmeti.

Vsi deli in telo so uravnoteženi, tako da se teža enakomerno porazdeli v roke. Ročaji imajo ergonomsko zasnovo, ki vam omogoča, da trdno držite in nadzirate žago. V kompletu z orodjem je veriga, pnevmatika, pokrov in kombinirani ključ.

Energična zasnova motorne žage MakitaPrednosti Makita verižne žage EA3202S40B:

  • telo je narejeno in iz trpežnega materiala, zaradi katerega ima dolgo življenjsko dobo:
  • veriga je potegnjena s strani;
  • je možno nastaviti pretok v oljno verigo;
  • inercialna zavora; snap;
  • lahka;
  • po potrebi je mogoče enostavno namestiti in čistiti ali zamenjati zračni filter;
  • enostavno delovanje in varno delovanje.

Related  Kako izbrati najboljši drobilnik zrn in ali ga lahko naredite sami

Pomanjkljivost je odsotnost funkcije napetosti verige brez uporabe posebnega ključa in tudi zelo občutljivega “Stop” gumba. Pogonski zobnik je popolnoma zavarjen na bobnu sklopke. V primeru okvare boste morali vse skupaj zamenjati.

Priporočljivo je uporabiti bencin AI-92 kot gorivo za motorne žage Makita.

Makita EA3203S40B

Makita EA3203S40B motorna žagaVerižna žaga Makita EA3203S40B je lahka in ergonomična vrtna žaga z dobro premišljenim telesom in nizko stopnjo vibracij. Zahvaljujoč temu, da se orodje lahko dolgo časa uporablja. Priporočljivo za uporabo v vrtništvu, za rezanje drobnih dreves in rezanje vozlov, in se lahko uporablja tudi v gradbeništvu. V motorni žagi dvotaktni bencinski motor s prostornino 32 cm3 in močjo 1,35 kW ali 1,81 litra. z.

Dolžina pnevmatike je enaka kot pri prejšnjem modelu – 40 cm. Stikalo ima 3 položaje – hladen zagon, delo in zaustavitev. Mazivo za verigo prihaja samodejno. Elektronski sistem za vžig in prajmer vam omogočata, da hitro začnete motorno žago, tudi po dolgem času prostega teka, in tehnologija MPI pomaga znova zagnati. Sistem Varnost Matik (zavorna veriga) takoj ustavi verigo. Prav tako obstaja funkcija za podporo ene hitrosti in zaščite pred nenamernim zagonom.

V nasprotju z modelom EA3202 je funkcija nastavitve in napenjanja žagalne verige brez posebnega ključa.

Pokrovi na rezervoarjih za gorivo in olje so opremljeni z ročaji v obliki črke S za bolj priročno odvijanje. V kompletu te verzije Makita motorne žage je pokrov, žagalna veriga, pa tudi kombinirani ključ in pnevmatika.

Model je opremljen s sistemom Safety MatikPrimerjalna tabela s tehničnimi značilnostmi verignih žag iz znamk Makita blagovne znamke EA3202S40B in EA3203S40B:

 

Priporočamo, da se ta veriga dreves z verigami premera več kot 35 cm.

Makita DCS34 in DCS4610

Makita DCS34 motorna žagaVerižna žaga DCS34 se uporablja za žaganje hlodov in obrezovalnih vozlov ali vej pri oblikovanju ograje na mestu. Moč motorja 1,3 kW. Jeklene dušilne vzmeti znatno zmanjšajo vibracije med delom z motorno žago Makita DCS34. Veriga se samodejno zmeša. Da bi zagotovili varnost uporabnika, je vgrajena funkcija inercialne zavore žagalne verige, kot tudi ročne ograje. Elektronski vžig skupaj s sistemom hitrega zagona pripomore k hitrem in enostavnemu zagonu orodja.

Makiserji Makita DCS4610Makita DCS4610 motorna žaga ima enako obliko in funkcijo, vendar je opremljena z močnejšim motorjem – 1,7 kW. Oba instrumenta sta opremljena s pnevmatikami 35 in 40 cm.

Tabela s tehničnimi značilnostmi motorne žage Makita DCS34 in DCS4610:

DCS34 DCS4610
Moč, kW 1.3 1.7
Prostornina motorja, cm3 33 45.1
Hitrost vrtenja verige, rpm 12200 12600
Prostornina rezervoarja za olje, ml 250 250
Prostornina rezervoarja za gorivo, ml 370 370
Poraba goriva, kg / h 0,71 0,94
Raven hrupa, dB 105 109.6
Teža, kg (razen potrošnega materiala, pnevmatik in verig) 4.7 4.75

Verižna žaga Makita je pri deluNa ceno motorne žage Makita vplivajo njihova konfiguracija (razpoložljivost dodatnih funkcij, sistemov) in moči, saj je iz nje predvsem učinkovitost žage.

Kratek video pregled Makaze EA3202S40B motorne žage