Uporaba različnih priključkov omogoča vrtanje univerzalno orodjeZaradi velike izbire različnih svedrov lahko ta vsestranska naprava zamenja številna druga orodja. Torej, na primer brusne plošče vam omogočajo, da izključite potrebo po nakupu brusilnega stroja, izvijač za vijačne vijake in vijake pa boste nadomestili z izvijačem.

S pomočjo takih zaskočkov lahko izvedete naslednja dejanja:

 • brušenje;
 • poliranje;
 • rezanje;
 • mešanje;
 • zvijanje;
 • vrtalne luknje različnih premerov;
 • mletje.

Če se bo pravilno uporabil, bo rezultat enak kakovosti, kot če bi bilo delo opravljeno s pomočjo posebnega enostranskega orodja. ne morete brez vrtanja z različnimi priponami za gradnjo piščančje zadrge, prašiča, kletk za zajce in druge kmetijske stavbe v državi.

Vrste šob

Delo z vrtalnikomVse šobe za vaje so razdeljene glede na predvideni namen:

 • abutments;
 • za vrtanje lukenj, krone;
 • rezanje, škarje, škarje “Steel bober” in “Cricket”;
 • za vrtanje pod kotom;
 • poliranje in brušenje;
 • Rezila za les in kovino;
 • peresoemnye;
 • ostrenje.

Vzporedna zaustavitev se prilagodi globini vrtanja svedra in obstajajo tudi posebni vrtalni drogi na dnu pritrdilnega orodja orodja. Poleg standardne funkcije vrtanja lahko s svedrom naredite tudi slepe luknje, na primer za namestitev zank v leseno pohištvo. V tem primeru se uporablja Forstnerjeva vaja. Osnova luknje je ravna in robovi so popolnoma gladki. Ali namesto tega uporabite svedri.Fostnerjeva vaja

Šobe za rezanje

V nasprotju z bolgarščino, svedri za rezanje kovin delajo bolj občutljivo in ne deformirajo obloge obdelanega materiala. Orodje aktivira držalo orodja, na katerega je pritrjen.

Za rezanje kovin morate izbrati modele vrtanj s hitrostjo vsaj 2800 vrt / min.

Prednosti šob za rezanje:

 • gladko rezanje;
 • udobno delo;
 • enostaven za uporabo in vzdrževanje, ni potrebna prilagoditev.

Šoba za vrtanje “Cricket” je strižna škarja z dvema rezalnima glavama. Uporabljajo se za rezanje tankih pločevin: profilne pločevine, kovinske, profilirane ali pločevine, pa tudi polikarbonate. “Kriket” je enostavno nepogrešljiv, ko postavite ograjo iz kovinskega profila na mestu.Kriket šobe deluje

“Kriket” se uporablja za liste materialov z naslednjimi parametri:

 • debelina jeklene pločevine ne sme biti večja od 1,5 mm;
 • nerjavno jeklo do 1,2 mm;
 • aluminij, baker in plastika ne več kot 2 mm.

Rezanje po obdelavi te šobe vedno ostane gladko, brez zdrobitve in prevleka je nedotaknjena.

Za kakovostno in gladko notranjo rezanje najprej morate izvrtati luknjo.

Matrica šobe se vrti, zato jo lahko upravljate tako z vodoravnimi kot z navpičnimi površinami. Priporočeno število vrtljajev orodja za uporabo te naprave je 3000 vrt./min, najmanj 1500 obr./min.

Tudi za rezanje profilirane pločevine in ploščic se uporablja škarjalna šoba “Steel baver”.Rezanje kovine

Načelo delovanja je podobno prejšnji šobi, rez se odvija zaradi pogostih vrtljivih gibov udara, ki zaviha material in ga odreza okoli matrice. Tako orodje lahko naredi krivine in ravne kosme. Najmanjši polmer rezanja je 1,2 cm. Z njim lahko delate pod katerim koli kotom (360 °). V primerjavi s “Cricket” lahko orodje rezane debelejše jeklene pločevine – 1,8 mm. Glavna prednost šobe je gladek rez in tudi zaradi odsotnosti isker med delovanjem zaščitna prevleka materiala ni deformirana.

Na koncu dela je potrebno previdno ravnati s pločevinastim materialom, saj se rezni rob po obdelavi ostri.

Šobe za brušenje in poliranje

Šoba za poliranjeS pomočjo svedrov za brušenje in poliranje lahko izvedete naslednje vrste dela:

 • poliranje kovin, leseni premazi, kot tudi površine iz stekla;
 • brušenje kovin, deli iz njega in drugi materiali;
 • odstranjevanje korozije, lestvice, sekanje in stare prevleke;
 • brušenje roba stekla.

V primerjavi s posebnimi orodji imajo te naprave nizko ceno in se lahko spoprimejo z velikim številom različnih nalog, tako da je katera koli površina popolnoma gladka in gladka. Poleg tega se lahko ukvarjajo s težko dostopnimi kraji, kjer drugih instrumentov ni mogoče uporabiti. Toda zaradi svoje majhnosti je težko opraviti veliko dela.

Ko kupite šobo na vrtalni napravi za obdelavo lesa ali drugega materiala, natančno preberite navodila. Ker so za različne vrste vrvja potrebna različna moč in število vrtljajev orodja.

Vsi polirni in brusilni nasveti so palica, na kateri je fiksirno sredstvo pritrjeno, na primer penasta guma, klobučevina, ščetke ali brusni papir.

Proizvajajo se naslednje vrste:

 • plošča;
 • disk;
 • v obliki ventilatorja;
 • boben;
 • obraz;
 • skodelice.

Naprave za poliranje so razdeljene ne samo glede na vrsto konstrukcije, temveč tudi glede na togost: trda, mehka, super mehka, reliefna.

Pokal

Škatle v obliki šobŠoba šoba za vrtanje za mletje drevesa ali druge prevleke sestoji iz palice za pritrditev v steblu in lupino v obliki skodelice, napolnjene s trdimi ali lahkimi ščetinami. Najpogosteje se uporablja za odstranjevanje korozije ali starega premaza. Na voljo so tudi modeli z mehkim poliranjem: penasta guma, klobučevina ali podoben material. Telo je narejeno iz trpežne in lahke plastike ali kovine. Mehke šobe za vrtanje se najpogosteje uporabljajo za poliranje avtomobila.Poliranje avtomobilov

Disk in plošča

Disk šobaDisk naprave, kot tudi skodelice, so sestavljene iz palice, telesa in mletja. Glavna razlika prejšnjega modela je smer ščetin (jeklena žica, medeninasta krtača), usmerjena je od središča do robov diska. Uporabite jih previdno, ker lahko hitro pokvarite pokrov.

CimbalePlošče za vrtanje za poliranje ali brušenje so izdelane po enakem načelu kot pri mletju. Namesto navoja so opremljeni s premičnim ali nepremičnim drogom za pritrditev v steblu. Voščilnica je pritrjena na njih z Velcro.

Strokovnjaki priporočajo nakup pritrdilnih plošč s premičnim jedrom, gumo ali z mehko in debelo plastjo med Velcro in osnovo. Od takrat lahko prilagodite kot vijaka in gladko ponovite konture materiala.

Pri delu s togo ploščo je težje nadzorovati in celo z rahlim naklonom na površini narediti opazen utor. Kot rezultat, lahko popolnoma uniči material. Zato je priporočljivo, da jih uporabljate le s trdno fiksiranim orodjem na stojalu.

Fan (petelin), boben in konec

Ventil za brušenje ventilatorjevŠobe za mletje ventilatorjev na vrtalnem delu so majhen kolut v sredini, na robove katerih so pritrjeni listi iz brusnega papirja ali drugega abrazivnega materiala. Ta naprava je primerna za ravnanje s težko dostopnimi mesti, notranjimi votlinami ali luknjami za mletje, saj lahko sprejme kakršno koli obliko. V steblu vijaka je pritrjen na enak način kot prejšnji modeli z uporabo palice.

Brušenje glave bobnaBobni so narejeni v obliki cilindra z drogom, prekritim z brusnim papirjem zunaj. V nasprotju s šobo na plošči je strojna površina vzporedna z vložkom in ne pravokotno. Obdelujejo les, kovine, steklo. Najpogosteje se uporablja za ostrenje konca stekla. So mehki in trdi, odvisno od namena sestanka.

Končaj prilogeKonec je palica, na koncu katere je fiksni obdelovalni material v obliki kroga ali stožca. Šobe delujejo po principu datoteke. Z njimi lahko povečate premer luknje in odstranite zareze ter naredite robove gladke.

Drugi prilogi

Kotna šoba za vrtanjeVrtni kotnik vam omogoča, da naredite luknje na mestih, kjer je v normalnem načinu nemogoče delovati. Kot se lahko nastavi ali ostane nespremenjen – 90 °. Krune se uporabljajo za vrtanje v lesa, betona, keramike in ploščic, kovin in drugih materialov velikih lukenj. Iz visokokakovostnega jekla so bile luknje gladke brez čipov in razpok.

Orodje za vrtanjeŠoba za vrtanje za ostrenje vrtanja je telo s povodcem in mletjem kamna. Luknje za mletje imajo različne premere. Njihovo število lahko doseže 15 kosov. Mešalne šobe se uporabljajo za mešanje različnih raztopin, barv in drugih zmesi. Izbrani so glede na doslednost. Za zavijanje vijakov ali vijakov je tudi posebna šoba, vendar jo je treba kupiti za vaje, opremljene s funkcijo zmanjšanja hitrosti.

Strganje šobe za krpanje pticeZa lastnike perutnine je bila razvita perforirana šoba za oskrbo ptice. Takoj in varno odstranjuje vse perje iz trupa. Hkrati koža in meso niso poškodovani. Pred delom ni potrebno predhodno poravnati karkase ali ga predelati po krpanju z ventilatorjem.

Pripomoček za vrtanje krpanja ptice je enostaven za uporabo, samo orodje je potrebno popraviti in mu pripeljati ptico. Narejen je iz lahkih materialov, ki se lahko perejo, in zavzame zelo malo prostora.

Za tiste, ki delajo z lesnim materialom, se proizvajajo šobe-mlini različnih vrst. Omogočajo vam oblikovanje žlebov različnih oblik, ročaj lukenj ali odstranitev napak. So usmerjene in obokane.Delo kot rezalnik šobe

Pred delom s katerokoli šobo preverite zanesljivost pritrditve v vložku in materialu, ki ga obdelujete. Vaja je treba držati z obema rokama. Med delom se prepričajte, da uporabljate zaščitno opremo (rokavice, očala).

Samotirni svedri – video