Mehanska kosilnica je odlična pomočnik na majhnih območjihStrojna kosilnica je zasnovana tako, da pokriva travo na majhnih gospodinjskih parcelah. S to napravo je enostavno ustvariti gladek plinski premaz. To je okolju prijazno vrtno orodje z minimalnim hrupom. Ena izmed najbolj proračunskih vrst vrtnih orodij za nego vrtov.

Kako deluje?

Uporabnik, ki izbere ravno ploskev z rastjo trave, potisne kosilnico pred njim. Iz podpornih koles se gibanje (vrtenje) prenese na delovno gred, preden je nameščen vodoravni in pritrjen nož. V procesu travo počiva na vodoravnem nožu, njeno celo rezanje pa že nosi rezilo na spiralo. Če je kosilnica stik, potem noži na kontaktu podpirajo tudi ostrenje.

Mehanska kosilnica delujeZasnova kosilnice temelji na:

 • telo iz plastike ali kovine;
 • Premična kolesa, nameščena na puše;
 • rezalni elementi pod telesom.

Sodobna ročna kosilnica se razvrsti v:

 1. Gospodinjstvo. Lahka teža. Povprečna širina rezila je 34 centimetrov. Idealno za obdelavo vegetacije ni večja od 45 milimetrov.
 2. Strokovnjak. Obdelava velikih površin. Povprečna širina rezila je 40 centimetrov. Dobro obdeluje vegetacijo do 5 centimetrov.

Vrste kosilnic

Po tipu in tehničnih značilnostih so kosilnice razvrščene kot vreteno in ročno.

Vrtna kosilnica za vretenaKosilnica za vretena se uporablja za majhno in ravno trato, idealno za običajno vrtno parcelo. Opredelitev je prišla iz vretena noža v zasnovi. Nož vstopi v delo inertno. Natančneje, po premiku koles.

Za čistejše rezultate se vrtalna kosilnica obdeluje z območjem tako vzdolž kot čez njo.

Kosilnica te vrste je razdeljena na dve vrsti:

 1. Stik. V postopku rezanja se rezalni listi medsebojno medsebojno izmenjujejo in odrezajo obdelano travino.
 2. Brez dotika. Med rezili se izračuna razdalja, pri postopku rezanja pa je treba določiti določeno hitrost gibanja. Preprosto rečeno, je treba to vrsto “uporabiti”.

Related  Kako izbrati kultivatorja za dajanje poceni in zanesljive?

Ročna mehanična kosilnicaRočna izvedba mehanske kosilnice je nujno opremljena z valjem z delovnimi noži. Preverjanje hitrosti te rezalne naprave je veliko lažje – vsak model ima element za nastavitev.

Predhodno je kosilnica nastavljena na želeno, priročno hitrost, tako da mesto ne mine dvakrat. Optimalna hitrost je 4 km / h.

Prednosti in slabosti mehanskih kosilnic

Travosbornik za kosilniceO prednosti te naprave:

 1. Kakovost odbitka je odvisna od uporabnika. Izkušen vrtnar je zelo enakomerno prešel travnik, pri čemer so trakovi prijetni za oči.
 2. Ekonomično. Ni potrebe po gorivu in električni energiji.
 3. Ekološka združljivost. Elementi goriva se ne usedejo na travi. Zaradi tega obdelana površina traja večjo svežino. Trava postane še bolj debela, enakomerno pokriva zemljo.
 4. Mulčenje. Odrezani procesi ostanejo na tleh kot gnojilo.
 5. Zberite mala trava. O korporacijskem modelu, ki ga sestavljajo travosbornik. Prihranjuje čas pri čiščenju, majhna trava pa se prilega kot organsko gnojilo.
 6. Tiho delo.

Upravljanje mesta z lastnimi rokami, dobra mehanska kosilnica bo ohranila zdravje uporabnika, zagotavljala udobno in enostavno nego trate.

O pomanjkljivostih ali majhnih pomanjkljivostih:

 1. Pogosto obdelava travnikov ali travnikov. Rez mora nujno, takoj ko travo raste nekaj centimetrov.
 2. Premikanje s kosilnico sledi določenemu ritmu. Če hodi zelo počasi, ne bo reza. Rezalni nož bo začel “žvečiti” poganjke.
 3. Nemogoče je obdelati staro, pleteno zemljo.

Mehanska kosilnica z video montažo:

Kako izbrati mehansko kosilnico

Mehanska kosilnica z delovno širino 38 cmZa dobro, udobno delo, morate določiti parametre:

 1. Širina in višina košnje. Široko rezilo, več napora. Pri izbiri upoštevajte značilnosti mesta s travnik, njene nepravilnosti.
 2. Velikost podpornih koles. Visoka kolesa so primerna za zapletena tla s kokošmi in nepravilnostmi. Tudi njihova določitev je bistvena. Ležaji na kolesih so bolj trpežni in dragi. Pri rednem mazanju se ne sme zagozditi.
 3. Priložena (dodatna) oprema in posebej namestitev lovilca trave.

Dober je za mehansko kosilnico in za uporabnika, da ima višinsko nastavitev košnje.

Najboljši modeli mehanskih kosilnic

Zelo lepa lastnost mehanske kosilnice je njegova cena. Vendar pa tudi za kosilnice z ročnim pogonom obstajajo vodilni modeli in podjetja. O tem še naprej.

Related  Zakaj potrebujete aerator za ribnik?

Kosilnica Husqvarna

Model Husqvarna 54 NovoCutTehnologija vrta iz te blagovne znamke ni prvo leto, ki zavzema vodilno mesto. Kosilnice z ročnim pogonom niso izjema. Na primer, model Husqvarna 54 NovoCut, dopolnjen s petimi rezili.

Cena predstavljene vrste opreme je precej visoka, potrebno je dati manj kot 10 tisoč, vendar so to tehnične lastnosti in visokokakovostni materiali vredni. Model bo obvladal travo ne več kot 50 sentimentov. Širina delovnega območja lopatic je 40 centimetrov.

Teža modela je 8,7 kilogramov.

Vrtnarsko kosilnico

Gardena drumska kosilnica 400 ClassicBolj cenovno ugoden model z bobnom je 7840 rubljev. Načelo brez dotika. Proizvajalec zagotavlja stabilno in enostavno obdelavo travnika na območju do 200 kvadratnih metrov.

400 Classic bobna kosilnica je opremljena s horizontalnim nožem in rezalnim cilindrom, ki zagotavlja čeden in enakomeren kos travnikov.

Delovni elementi so visokokakovostno jeklo, tako da ni potrebe po ostrenju rezalnega roba.

Za udobje uporabe je predviden zložljiv ročaj. To bo v veliki meri olajšalo delo vseh družinskih članov, orodje v skladišču pa ne bo zajel veliko prostora.

AL-KO kosilnica

Priljubljen model 112539 Soft Touch ComfortPriljubljen model 112539 Soft Touch Comfort. Dvakrat tako poceni kot vodilna blagovna znamka. Stane od 4.500 rubljev.

Opremljen s povečano pnevmatiko z oprijemom 38 centimetrov. Varno se uporablja na težkih terenih. Ima tudi 5 ostrih rezil za visokokakovostno rezanje.

To je brezkontaktna vrsta kosilnice, ki vpliva na kakovost posekane vegetacije.

Teža 7,9 kilogramov. Toda višina kosnje Al-KO je nižja od vodje za 5 milimetrov. Dobra, poceni možnost za obdelavo travnikov v državi, na vrtu.

Splošne varnostne tehnike

Pri delu je potrebno upoštevati varnostne ukrepeMehanska naprava je lažje vzdrževati in popravljati kot rotacijska. Če ni trenutnega vira, potem ne bo zaprtij, vendar je bolje opraviti varnostni postopek:

 1. Preberite navodila pred delom.
 2. Poskrbite, da se okončine nehote ne dotikajo bobna ali rezila.
 3. Naprave ne dajte otrokom, tudi pod osebnim nadzorom.
 4. Med rezanjem v dodeljenem območju ne sme biti motenj, počivati ​​ljudi, živali in tujih predmetov.
 5. Za udobje je bolje uporabiti delovne vrtne čevlje. Rokavice in oblačila v državi ne bodo odveč.

Related  Lahka motorna ura in njen zmagovalni procesiji po vsem svetu

Obsežne površine je težko obdelati z mehansko kosilnico. V tem primeru je treba dati prednost električni ali bencinski kosilnici. tam bo prihranila energija in čas.

Delo z mehansko kosilnico – video