Makita perforator je profesionalno orodje

Posebnost strukture Makita perforatorjaMed gradbenimi orodji je udarilnik značilen moč in zanesljivost, tako kot vsi drugi izdelki te blagovne znamke. Veliko stvari deli z udarnim vrtalnikom, vendar lahko nekateri postopki izvajajo samo Makita s pomočjo posebne naprave. Podrobno je mogoče primerjati lomilce s samodejnim orožjem in vplivom svedra. Zaradi majhnega odrivanja instrumenta in visoke hitrosti delovanja je nepogrešljivo.

Kaj morate vedeti pri izbiri puncherja

Makita perforator deluje s kamenjem in betonomIzbira za izdelavo delovnega luknjarja, ki jo morate vedeti, je ciljno orodje, ki se uporablja za uničenje ali udarjanje s trdimi materiali – beton, kamen. Delovni organ za to je vaja ali druge posebne naprave. Njihova razlika je od vrtanja v prisotnosti posebnega oblikovalnega stebla, ki pritrjuje vrtanje v steblu perforatorja. Vrtalno vrtanje se ne vstavi.

Poleg funkcij, ki jih izvaja vaja z visoko močjo, je Makita luknjača, če je potrebno, nepogrešljiva:

 • žlebove v armiranem betonu, ki potekajo skozi jekleno ojačenje;
 • z različnimi oblikami obdelovalnih glav, dleta, je mogoče v monolitnem bloku narediti odprtino ali utor.

Izberite puncher, ki ga vodijo tehnični parametri. Bolj močnejša in težja teža instrumenta, več dela, ki ga bo opravil. Perforatorje Makita z močjo 0,8-1,5 kW in težo 2-12 kg so značilne:

 • moč;
 • pogostost udarcev in njihova moč;
 • največji premer lukenj, ki jih je treba izvesti;
 • ali je obrnjena in nastavljiva vrtilna hitrost;
 • vrsta kartuše;
 • prisotnost ključavnic.

Prava izbira je orodje za določeno vrsto dela. Vijačenje bo upravljalo izvijač, luknje za viseče strune v stanovanju pa bodo vrtali z vrtalnikom. Potreben je udarilnik, ne glede na to, kje je strjevanje v trdnem materialu prevladujoče.

Makita je v delovanju pihalaStrokovno orodje znanega proizvajalca ne more poceni. Vendar pa je cena Makita izločevalca odvisna od številnih kazalcev. Tako je vodja številnih bonitetnih modelov HR2470 mogoče kupiti za sedem tisoč, medtem ko je opremljen z novimi možnostmi in funkcijami HR 5001c je ocenjen na 45 tisoč rubljev.

Cena orodja je lahko znatno nižja, če je proizvodna lokacija na Kitajskem. To so uradna mesta montaže družbe Makita, vendar se stroški zbiranja zmanjšajo, ravni nadzora so manjše. Ugotovite, kje je bil na nalepki oznaka, na kateri bo proizvajalec označil državo:

 • A – proizvedena v Ameriki;
 • D – tovarne v Dolmarju, Nemčija;
 • E – Japonska:
 • G – Združeno kraljestvo;
 • Y, K – Kitajska;
 • R – Romunija.

Vsi zakonito dostavljeni luknjalniki imajo dodaten ruski znak na prehodu krmilnika – HCN.

Zbrane v obrtniških delavnicah so različne embalaže, videz, cena. Poglejmo si primere Makitinih perforatorjev, ki si zaslužijo priznanje.

 Rotacijski kladivo Makita HR2450

Rotacijski kladivo Makita HR2450Naprava se ne polni prodajnih policah več kot 10 let, je v povpraševanju, uporabniki pa se odzivajo le pozitivno. Hkrati je relativno poceni model v območju Makita perforatorjev. Oprema je skromna – poleg močnega ohišja je še dodaten ročaj, globina in navodila v ruskem jeziku.

Instrument ima 3 funkcije:

 • vrtanje – vrtanje;
 • Vrtanje z udarnim svedrom;
 • udarno drobljenje – žerjava.

Zaradi uporabe kartuše, ki sprejema vrtalno ploščo SDS plus, obseg dela omejujejo uporabljene šobe.

Vgrajena elektronika regulira hitrost vrtenja, zaznava pritisk na sprožilec. Karakteristika Makita HR2450 perforatorja preprostost nadzora nad procesom in zanesljivost. Uporaba 40 položajev vogalnih šob, s katerimi deluje orodje, je univerzalna. V skladu s pregledi takšno orodje v rokah strokovnih del za več let, s spremembo samo potrošnega materiala.

Spojnik zagotavlja zdrs pri zagonu, kar preprečuje kreten. Ko je črta odklopljena, se aktivira naključni zagonski sistem.

Edina pomanjkljivost, odpravljena na naslednjih modelih, je pomanjkanje zaščite proti vibracijam.

Perforator Makita HR2450 X 8 (SDS +)

Perforator Makita HR2450 X 8 (SDS +)Enota se uporablja za predelavo barvnih kovin, jekla in armiranega betona. Ima tri načine delovanja – udarno, vrtalno in vrtalno vrtanje. Moč motorja 0,78 kW zagotavlja povprečno obremenitev. Sistem hlajenja motorja omogoča intenzivno delo tudi v prašnih pogojih. Enoto lahko upravljate iz omrežja ali avtonomnega vira energije. Z uporabo vložka SDS +, orodje deluje z bitami in deli, vrtalniki in vrtalniki na vseh vrstah materialov, vključno z mavčno ploščo.

Dovoljen premer vrtanja je od 13 mm za jeklo do 32 za les.

Spojka za sprostitev se izogne ​​ponovnemu zagonu, če pride do motenja. Gumijaste ročaji ublažijo vibracije in priročno držijo orodje v poljubnem položaju. Rotacijski kladivo Makita HR2470 je opremljeno s 5,8 mm sorniki.

Rotacijski kladivo Makita HR2470

Rotacijski kladivo Makita HR2470Izboljšana naprava spominja na model HR2450, ki je postal priljubljen pri mojstrih z močnejšim motorjem. V skladu s svojimi potrošniškimi lastnostmi je orodje vodilno v bonitetni oceni leta 2016. Prednosti pred drugimi modeli veljajo za zaščito pred prahom. Zato ima orodje dolgo življenjsko dobo in podaljšano življenjsko dobo ogljikovih ščetk motorja.

Rotacijski kladivo Makita HR2470 je opremljen z nastavljivo hitrostjo vrtenja in udarca ter obratno.

Dleta so nameščena pod pravim kotom, s čimer se operater osvobodi nadzora. V prihodnosti bo modernizacija tega orodja ustvarjanje razsvetljave in uporaba kartuš s hitrim sproščanjem.

Rotacijski kladivo Makita HR4001c

Rotacijski kladivo Makita HR4001cNadgrajen model perforatorja je povečal učinkovitost vrtanja za tretjino, delovni vir pa se je povečal. Moderni dizajn privlači pozornost kupca. Priročen oprijem zaradi dodatne ročice na levi omogoča nadzor nad procesom in manj utrujenosti. Rotacijski kladivo Makita HR 4001c deluje iz gospodinjskega omrežja. Instrument je težek, 6,3 kg in močan 1,1 kW, učinkovito prodira v zgradbe. V zasnovi se uporablja kartuša SDS max, obstaja merilnik globine in elektronski sistem za nadzor hitrosti.

Dodatne možnosti, uporabljene v modelu;

 • stikalo za drsenje;
 • mehki zagon in zaščita pred udarci, ko so zagozdeni;
 • elektronska kontrola hitrosti;
 • zaščita pred vibracijami;
 • varnostna sklopka.

Dve funkciji – šok in vrtenje z udarcem močno in učinkovito zagotavljata proces uničenja konstrukcij, vrtalni beton s krono, ki ustvarja prehod v steni do preseka 105 mm.

Treba je opozoriti, da je ta model proizveden v Združenem kraljestvu in na Kitajskem.

Makita HR3200c perforator

Makita HR3200c perforatorZaradi modernizacije osnovnega modela je perforator povečal produktivnost za 30%. Zaradi rekonstrukcije so se povečale potrošniške kvalitete in cena Makita HR 3200 c perforatorja. Sedaj ima model izboljšave naprave:

 • SDS plus membranski vložek;
 • natančen nadzor hitrosti;
 • priročen preklop na kateri koli od treh načinov delovanja;
 • Izboljšana izolacija armatur za težke obremenitve;
 • “Mehki udarec” pri prostem teku;
 • kazalnike okvare in obrabe grafitnih ščetk.

Kot rezultat rekonstrukcije se je izkazalo učinkovito produktivno orodje. Pri teži 4,4 kg zagotavlja 5,5-čelni udar s frekvenco 1650-3300 utripov na minuto. Motor 850W je opremljen s prisilnim hladilnim sistemom.

Zelo priročen vrtljiv ročaj zagotavlja dobrem oprijemu upravljavcu. Glavna ročica je zaprta, ključ lahko nastavite dlje časa.

Perforator Makita HR5001s

Perforator Makita HR5001sNajboljši profesionalni puncher v oceni močnih orodij je Makita HR5001c puncher. Prejel je 10 od 10 točk, kljub prijavljeni ceni, 34320 rubljev. Enota je zasnovana za superkompletno delo v svojem sektorju.

Šoba je značilna:

 • moč – 1,5 kW;
 • teža – 12 kg;
 • hitrosti – 1;
 • premer luknje v betonu z vrtanjem je 50 mm, kron je 160 mm.

Uporabniki opozarjajo na zanesljivost perforatorja pri polaganju inženirskega žvepla. Opozorite uporabnike, da mora biti močna enota v delovanju oboje roke. Od možnosti so zabeležili dobro regulacijo, zaščito pred vibracijami in indikator grafitnih ščetk.

Kako priti do potrošnega materiala in nadomestnih delov za Makita perforator

Pridobite rezervne dele najboljše od uradnih trgovcev družbe Makita. V tem primeru boste s pomočjo omrežja servisnih centrov in naročanju rezervnih delov prek interneta prihranili od nakupa ponaredkov. Garancijo za perforatorje daje proizvajalec za eno leto, v tem času pa se zlom odstopa brezplačno.

Makita HR 2470 pregled perforatorja – video

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector