KartušeKartuša za vrtanje je razvrščena kot vpenjalna glava. Colletove palice se uporabljajo za pritrditev vrtalne mize, hladne palice ali klešč za obdelavo kovin v hladnem stanju. Klasična kartuša je sestavljena iz utrjenega vpenjalnega tulca in treh identičnih cvetnih listov.

Stožčica je osrednja puša močnega, utrjenega jekla. V napravi kartuše je nameščen v središču. V njej so tri rezine, ki tvorijo povsem enake vpenjalne klešče (kamere). Ko se premer zmanjša, se cvetni listi pritisnejo drug proti drugemu.

Prvi vložki za mehanske vrtine so bili valj z nastavitvenim kolesom na površini. Nato je bila v napravo dodana nastavitvena puša.

Cilinder je še vedno pritrjen na gred svedra ali izvijača. Na hrbtni strani je že “postavljena” šoba.

V držalu za vrtanje je najprimernejše pritrditi vaje, nože in pipe z majhnimi kraki. To orodje v vložku je pritrjeno s stojalom, s pritiskanjem pestov navznoter.

Kartuša za mehanske in električne vrtalne strojeNaslednje različice so značilne za kamere:

 • ključ;
 • dentat-krona;
 • hitro vpenjanje;

Vložek za mehansko in električno vrtanje se imenuje tudi vrtalnik. Glavna prednost vrtalne glave je območje premera šob.

Kvalitetna vrtalna glava omogoča uporabo svedrov od 1 do 2 milimetrov na 20 do 25 milimetrov. V tem elementu vrtanja ni večjih pomanjkljivosti, razen stroškov samega vložka.

Vrste vložkov za vaje

Za gospodinjsko in profesionalno opremo za vrtanje uporabite hitro držalo za vrtanje, ki deluje brez ključa.

Čas za hitro sprostitevS to sponko za nekaj sekund lahko spremenite vrtanje, ne da bi pri tem pomagali improviziranemu ključu. Povečano stiskanje dlani oslabi mehanizem, ki bo sprostil orodje za rezanje iz vložka. Na enak način popravite vrtanje za nadaljnje delo. Ta vrsta kartuše deluje z valovitimi kovinskimi rokavi in ​​zapiralnim vretenom.

Cam Key ChuckMinusi hitrosti giba vključujejo nestabilno vpenjanje. Že obrabljena brisalna glava kakovostno ne pritrjuje vijakov velikega premera, kar vodi k zagonu. Značilen za okroglo telo.

Ključno držalo je treba popustiti in pritrditi s posebnim ključem, ki se sčasoma lahko izgubi v delovnih situacijah. Zanimivo je, da bolj izkušeni uporabniki vrtalne orodja dajejo prednost Chuck ključ kot za vpenjanje vrtati ali mlin lahko “dobro”, na primer, tudi v primež.

Z nakupom vaja, izvijač ali kladivo s ključem jaw chuck, takoj zaklene ključ iz niza žice s trakom ali vezati na trdno vrvico. Težave s spremembo vrtanja ne bodo nikoli nastale.

Mini kartuša za vrtanjeZelo priljubljen pri radiu amaterjih mini kartuš za vaje. Takšni elementi so včasih nameščeni na vrtalnik ali mini vrtalnik. Možno je namestiti na vsako orodje, primerno za vrtanje. Na primer, mojstri nakita ne morejo opravljati dela brez tega pritrjevalca.

Najpogosteje se mini kartuše uporabljajo za svetlobne vaje ali gospodinjske izvijače. Optimalni premer svedra za mini kartušo je od 0,1 do 4,5 milimetrov.

Zelo priročno je vrtati mikročip, mini modele in nakit.

Mini vložek ima najpreprostejšo zasnovo hitro vpenjalne glave. Najpogosteje je iz medenine.

Kako odstraniti in zamenjati kartušo z navojno povezavo

Vijačni vložek za vrtanje je nameščen na gredi električnega orodja in je pritrjen z levi navojni vijak. Odstranite poškodovano kartušo iz te priloge, vendar upoštevajte nestandardno povezavo z navoji.

Omenjeni vijak se nahaja v kartuši, logika potrebno odviti največ v živo, z drugimi besedami, “korito” za mejo. Torej, to dejanje gleda na fotografijo:

Chuck zamenjava z navojnim priključkomKako lahko še bolj razstavim kartušo za vaja? V notranjosti lahko vidite isti vijak, odstranjen s Phillips izvijačem. Če imate dostop do njega, morate odviti dober izvijač strogo v smeri urinega kazalca. Obstajajo modeli orodij, kjer ta vijak ni nameščen. V tem primeru je vložek popolnoma izklesan z gredi brez pripravljalnega dela.

Vijak z levo navojem bo sčasoma izgubil ostrino zaradi neprevidne menjave rezalnih orodij. Zaradi udobja lahko vijak udarite skozi vstavljeni izvijač s kladivom. To dejanje vam bo omogočilo, da poglobite utor, ne da bi pri tem poškodovali instrument.

Pri odvijanju lahko uporabite tipko 14 za udobje.Odstranjevanje vložka iz gredi

Kako potem odstraniti kartušo iz vrtalne naprave? Zelo enostavno je, ko je vijak ali vreteno z leve rezbarje odvil, z rokami odvijte sam vložek za zamenjavo ali popravilo.

Nadaljnja zamenjava vrtalne glave

Nič težko – dobiti ustrezen vložek za vrtanje in namestiti s podobnim zaporedjem na nit.

Kako hitro odstranite vložek s svedra, prikazanega v tem kratkem videoposnetku:

Pri spreminjanju se upošteva vrsto povezave. Obstajata dve:

 • konični;
 • navojni.

Navojna glava je pritrjena na orodje, kot je opisano zgoraj.

Pomembno je vedeti, da je navojna kartuša označena z dvema vrstama:

 • 1,5-13 M12 * 1,25;
 • 1,5-13 1/2 – 20UNF.

Označevanje kartuše1,5 – 13 – označite najmanjši in največji premer orodja za rezanje, ki ga je treba namestiti v držalo.

Pri zamenjavi je treba to oznako upoštevati. Če vložek prikaže vrednost iz vaše vaje, na primer 1,5 -13 M12, ga morate zamenjati z vložkom z isto oznako.

Konični tip povezave je nekoliko enostavnejši. Pri zamenjavi vložka enostavno posadite. Obstajajo naslednje sorte:

 • B10;
 • B12;
 • B16;
 • Q18.

Zanimivo je, da je vsak vložek v trgovini z orodji z oznako “B” točno stožčasta podlaga pritrditve. Številke na oznaki (od 10 do 18) so premer spodnje luknje.

Kako odstraniti kartušo s konično povezavo s svedrom? Najlažji. Vložek je razstavljen s konvencionalnim kladivom, ki potegne iz čepa.

Kako odstraniti kartušo s stožcem z električnim svedrom – video