sok narave skozi sokovnikPoseben sokovnik za šipek bo družini zagotovil zadostno količino koristnega in utrjenega osvežitev. Čeprav sadje vsebuje veliko sokov, ni tako enostavno, da ga dobite. Problem je v neskončnem številu kosti. Odvisno od sorte in velikosti v eni jagodičevini je od 370 do 620 zrn. Skoraj toliko dni kot leto. Zato tu ni nobenih posebnih gospodinjskih aparatov.

Sorte

mehanski in električni sokovnikCena vprašanja je prvo merilo pri izbiri sokovnika. Vzporedno z njo je pomembno takoj določiti, koliko sokov družina načrtuje zaužiti, in tudi kako pogosto. Od odgovorov na ta vprašanja morate nadgraditi, izbrati določen model. Proizvajalci ponujajo raznoliko zbirko naprav. Vse jih je mogoče razdeliti na tri velike razrede:

 • priročnik;
 • mehansko;
 • električni.

Po vsakem od njih se lahko razumejo prednosti in pomanjkljivosti vsakega od njih. Poleg tega bodo značilnosti enega samega modela pokazale, kako doseči največjo količino soka iz garneti doma. V tem primeru lahko poskusite z različnimi sadeži ali celo kostmi.

Razdeljene jagode vsebujejo grenko in pikantno snov – tanin. Da bi ohranili originalni okus narave, je najbolje uporabiti sokove za roke. Navsezadnje ne treseta teh žil.

je potrebno odstraniti fetalni septum

Ročno

preprost ročni sokovnikZa vsakodnevno uporabo je bolje izbrati kompaktne in enostavne modele. Enostavnejša naprava, lažje je, da jo sperete in posušite. Kot rezultat, bo kozarec aromatične frash vedno odličen dodatek k zajtrku. Istočasno ne bo nikoli prišlo do želje za stiskanje sokov na ta način. Navsezadnje vam ni treba očistiti sadja, postopek pa bo trajal le nekaj minut. Dovolj je, da naredite naslednje procese:

 • da narežemo sadje na polovico;
 • polepite na koničast del ročnega sokovnika za granatno jabolko;
 • kolikor je mogoče za zdrobitev jagodičja, medtem ko ga drsite.

Related  Kako izbrati zanesljivo potopno črpalko za vodnjak

model ročni sokovnik za granatRezultat tega ukrepa je v veliki meri odvisen od moči moških ali ženskih rok. Prav tako je pomembno, da upoštevamo, da bo poraba proizvoda dostojna in da se proizvodnja sokov ne bo izkazala zelo dobro.

Stisnite sok na ročnem modelu stran od sten in tkanin. Med postopkom je lahko veliko brizganja.

Mehansko

stiskanje sokov z mehanskim sokovnikomZelo pogosto ljubi hočejo zaloge s tako koristnimi vitamini. Zato, da bi dobili zadostno količino soka, potrebujejo poseben tisk za garniture in citruse. V teh napravah se uporabljajo dve vrsti mehanizmov:

 1. Vzvod. Ko pritisnete ročico, stožčasto šobo deluje na očiščeno sadje, ki je pritrjeno na dno in stisne sok iz njega. Kot filter je plošča z rešetko, ki ločuje celulozo. Čisti sok odteče v rezervoar, nastavljen na dnu. Da bi dobili kozarec frash na izhodu, je samo 1-2 premiki dovolj.mehanske sornike s sorniki
 2. Vijačni transporter. Ta model je podoben navadnemu sovjetskemu mlinarju. Telo aparata je spiralni polž, ki je sestavljen iz ostrih rezil. Vrtenje stranskega ročaja poganja vijačno podlago, ki potiska kašo v odprtino za torto. Sveže iztisnjeni sok poteka skozi rešetko in se pretaka v poseben vsebnik. Ta tehnika lahko prekine celo kosti, s čimer daje frash občutljiv okus. Nekatere sorte vina izdelujejo posebej s temi semeni.vijačni mehanski sokovnik

Ko izberete vzvodno strukturo, morate pozorno preučiti pritrdilni mehanizem naprave. Zanesljivost povezovanja delov je odvisna od življenjske dobe naprave.

Ker so v zrnih granatnih jabolk kisline, mora biti tehnika iz nerjavečega jekla. Poleg tega je vzvod, pa tudi zobati in zobniški modeli zelo visoki. Zato je pri nakupu vredno preveriti stabilnost naprave. različni modeli sokovnikovPosebna gumijasta obloga pod nogami ali sesalci na dnu varno pritrdi mehanski sokovnik za granat na mizi. Druga možnost je, da so to preproste zaklepe s priročnim vpenjalnim sistemom.

Related  Kupimo grelnik vode z grelcem za poletno rezidenco

Električni

električni sokovnik za granatVisoka zmogljivost in operativnost imajo električni (avtomatski) modeli. Za razliko od ročnih in mehanskih naprav je motor, ne človeška sila, ki poganja tisk. Zahvaljujoč temu za kratek čas lahko obdelate največje število jagodičja in brez veliko truda. Hitrost naprave je odvisna neposredno od moči motorja. Več vatov pod “kapuco” te tehnike, prej bodo lastniki uživali v soku.

modeli električnih sokovnikovKot pri običajnih modelih imajo električni sokovniki stožčasto šobo. Pred stiskanjem sokov iz granatnih jabolk priporočamo, da se sadje očisti in razrežemo na 4 rezine. Bolje je, da odstranite žile, tako da se frash ne odziva z grenkobo in grenkobo. Nato sledi:

 • izmenično položite polovice;
 • jih pritisnite s šobo v obliki stožca, spustite držalo;
 • zaženite napravo.

Proizvajalci sodobne tehnologije proizvajajo modele, ki imajo vgrajeno obratno funkcijo. To omogoča, da se šoba vrti v različnih smereh, kar preprečuje zamašitev pomembnih delov. V kompletu za sokovnika so na voljo posebni merilni pokrovi in ​​ščetke za čiščenje filtrirne mreže. vitaminska pijačaTreba je spomniti, da je življenje gospodinjskih aparatov v veliki meri odvisno od njegove pravilne uporabe. Vedno je pomembno, da čistite in posušite enoto. Nato družina lahko redno dopolnjuje zaloge vitaminov in hranil.

Oglejte si 3 načine pridobivanja sokov sokov