vrtalni strojGlavni funkcionalni del vrtanja je motor, ki poganja električno gred. V prihodnosti se breme prenese na aktuatorje, eden od njih je lahko vrtalni stroj. Rezalnik predstavlja snap, kot izvijač ali vrtalnik. Odvisno od konfiguracije in širine rezalnega dela lahko v telesu materiala, ki se obdeluje, ustvariti depresije drugačnega profila, vzorčenja in korita.

Značilnosti dela s svedrom z mlinom

vrtanje z mlinomRezkanje vključuje obdelavo materiala s frezalnim rezilom, nameščenim v fiksnem telesu napajalne naprave. Predpostavlja se, da orodje uravnava hitrost, globino vstopa v material, ki se obdeluje. Ampak gibanje mora biti matrika, nad katero se izvaja dejanje. Takšni stroji se imenujejo rezkalni stroji.

Uporabite vaja, ker je usmerjevalnik možen le v nekaterih primerih. Razlog za posebno natančnost dela, velik napor na pogonu. Mlinice za vrtanje so zasnovane posebej, ob upoštevanju moči in načinih prilagajanja naprave. Velik pomen za delo je oblika vrtanja in njegovega težišča.

Značilnosti uporabe rezkala za vrtanje:

 • zamenjava vektorja obremenitve lahko onemogoči reduktor, če se na obdelovancu doda dodaten pritisk;
 • motor se pregreje, pogosto počitek je potreben;
 • obremenitev na plastičnem ohišju lahko povzroči preobremenitev armature in deformacije;
 • Montaža v steblu z vodoravno osjo delovanja je nezanesljiva.

Vse to govori, da vrtalnik kot usmerjevalnik deluje v neenakomeren položaj in z neenakomernimi smeri upornih sil. Delo mlinov za vrtanje, morate počasi in skrbno.

Delo na lesu

rezkalniki za lesOrodje je držalo za pritrditev v steblu in rezalniku, ki je izdelan iz posebnega jekla. Na začetku je mlin ostrega za določeno operacijo. Oprema je izdelana s strogo natančnostjo, da izključi igro. Za značilnosti materiala, ki se obdeluje, se izbere ostrenje in jeklo na trdoto.

Izberite profil in globino reza bolje na vzorcu materiala podobne trdote. V tem primeru je vrtalnik nameščen v sponkah na želeni razdalji in izbrana je hitrost, ki ustreza opravljenemu delu.

Za pritrditev na vrtanje se uporabljajo samo končni mlinčki s steblom. Za dolgotrajno delo brez ostrenja je bolje izbrati rezila za vezane plošče. Ne moreš jih izostriti.

Related  Lahka motorna ura in njen zmagovalni procesiji po vsem svetu

Rezkalnik za vrtanje se razlikuje glede na vrsto obdelave:

 • kalice – okrogli koti;
 • V-oblika – izbira v telesu obdelovanca;
 • Disk in popust – ustvarite žlebove;
 • file – notranji utor na robu;
 • hlače – spojnice za žlebičasto žlebič;
 • rob – ročaj robov letala.

Mlini za les se odlikujejo po mehkem vplivu na material, da preprečijo strjevanje in utrjevanje roba na krhkost.

Značilnosti frezalnih rezil s kovinskimi obroči

rezkalniki za kovineKovina je trdna snov z enotno kristalno mrežo. Obdelava je trdna, glavni kazalnik je hitrost dela.

Glede na želeni rezultat se za vrtanje uporablja kovinski rezkalnik za drugačno konfiguracijo:

 • obraz;
 • kotni;
 • valjaste;
 • disk;
 • terminal.

Končni noži so namenjeni navpični obdelavi kovin. Pogosteje obdelujejo letalo.

Če so zobje nameščeni na koncu in stranskem robu ploščatega diska, lahko na ravnini vrtate profilni profil. Tako so narejeni žlebovi in ​​žlebovi. Če ne uporabljate diska, valja z gladko ukrivljenimi žlebovi, lahko ročate vodoravno površino, odstranite plast in izravnate nepravilnosti. Za vsako operacijo se za vrtanje izbere poseben kovinski rezalnik. V tem primeru se spomnite obremenitve motorja in ležajev, ne da bi se instrument pregreval.

Zahteve za izdelavo rezkarjev so toga. Orodje mora delovati učinkovito, tako dolgo, da ostrino rezalne površine ostane dolgo. Pogosto, da bi prihranili drago karbidno jeklo, so rezalniki iz kompozita, telesa iz navadnega jekla in zob zlitin.

Rezila je treba kupiti samo od znanih proizvajalcev. Pri tem preverite kakovost brušenja, homogenost konstrukcije, bodite pozorni na material rezila. Posebej preverite tesnjenje rezil.

Rezalnik, tako kot vsako orodje za rezanje, zahteva skrbno rokovanje. Rezilo ne prenaša ogrevanja, vibracij in zlorabe.

Plasto obdelamo s svedrom z rezkarjem

rezkar za rezkanje plastikePosebnost predelave plastike je njena viskoznost. Ko rezkalni stroj deluje pri visoki hitrosti, plastika najprej začne vetro na rezilo in nato utekočinjena. Zato izbira vaja in hitrost obdelave vsakega polimera povzroča določene težave. Plastični rezalnik za vrtanje je izbran glede na vrsto materiala:

 • termoplastov;
 • termosetirne plastike.

Related  Chrysopil Husqvarna – zanesljiva tehnologija za ljubitelje in profesionalce

Iz imena je jasno, da termoplastični pod vplivom temperature pridobi tekočino, čipi v takih materialih so izsušeni, s topljenimi robovi. Reaktoplastika se pri segrevanju ne sme mehčati. Ta material se pogosto proizvaja z ojačitvijo. Na osnovi lastnosti polimera so izbrani rezkarji in obdelovalni način.

Termosetne plastike obdelujejo rezkarji z več mletjem, medtem ko se vzdržuje gladka obdelava. Globina enega reza ne sme presegati 2,5 mm. V nasprotnem primeru lahko uničite površino, ki jo zdravite. Ob upoštevanju umetnosti materiala je treba organizirati ekstrakcijo mikrodelcev, tako da prah ne pride v dihalne organe delavca.

Mehak material je treba rezati z dvojno rezkalnimi noži pri nizki hitrosti, tako da material ne pade. Za pločevino je bolje uporabiti kompresijske rezke za obdelavo robov.

Vadimo beton

rezkalniki za betonČe je bilo potrebno obdelati konstrukcijo z rezkarjem za beton za vrtanje, uporabljamo diamantne bitove z zunanjimi rezili. Rezilo se odvije z dna, stebla. Zmagovalna plast dobro očisti luknjo, če močan vrtalnik deluje v nezdruženem načinu. Te krone se uporabljajo za odstranjevanje keramičnih ploščic iz stene, za čisto odstranjevanje.

Uporaba zmagovalnih krone za vrtanje je nevarno. Vrtalo je treba držati tesno in čakati na kretnjo, saj se lahko spremeni gostota materiala v steni, sila udarca pa ustvari udarec.

Zakaj potrebujete vrtalnik na magnetnem okvirju?

vrtajte na magnetni posteljiRazviti vrtanje na magnetni postelji, ki ga vodi problem ustvarjanja lukenj v več tonskih kovinskih strukturah, ki jih ni mogoče premakniti. Takšne kmetije, kot velik magnet, pritegnejo par z nasprotnim polnjenjem. Izdelava napolnjene postelje pod vrtino je rešila težavo pritrditve orodja za vrtanje lukenj z visoko natančnostjo.

Vrtanje v kovinskih luknjah velikega prečnega prereza izvedejo različne šobe, vključno z vrtanjem na svedri na magnetni postelji. Običajno se takšna šoba uporablja v obliki votle krone. Vrtanje s svedrom na magnetu na oznakah je točno zagotovljeno. Dokler se napetost ne postavi na posteljo, se svedra drži v ravnini s silo več tone na kvadratni centimeter. Po izklopu toka se enostavno premakne na novo lokacijo, njegova teža ne presega 25 kg.

Related  Verižna žaga Stihl mc 180 – hiter pregled zanesljivega orodja

Vijačnik lahko v strukturi premera do 130 mm vrti luknjo.

Vrtalni bit – video