Grelnik vode - udobje in udobjePoletna sezona je povezana z odhodom na kočo, popravljanje mestnih vodnih poti, pomanjkanje tople vode. Težavo bo rešil tekoči električni grelnik vode, kompaktna naprava. Prednost naprave pri trenutnem segrevanju tekoče vode v pipo ali prho. Ne zahteva kopičenja, ki zajema prostor. Zaradi grelnih elementov, vgrajenih v suknjič, se tekoča voda po pranju segreva.

Načelo delovanja trenutnih grelnikov vode

Kako deluje bojler?Načeloma distribucija tople vode ni potrebna. Ogrevano vodo lahko napolnimo vzdolž linije hladne vode, vendar ga potem ni mogoče razredčiti.

Obstajata dve bistveno različni sistemi ogrevanja – tokovni tlak in brez tlaka. V tem primeru se šteje, da je shema netransparentna, saj vstop vode na ogrevanje po zapornem ventilu in njegovem prostem izpustu na prho poteka pod atmosferskim tlakom. V tej shemi se uporablja regulator temperature, uporabnik določi stopnjo pretoka ob prihodu. V tokokrogu je vključen izklopni ventil, v odsotnosti vode v cevi. To ščiti pred pregrevanjem vode in nesrečo. Tekoči električni grelnik vode lahko deluje pri moči od 2 do 8 kW in ne zahteva ločene napeljave.Tok toka grelnika vode

Sistem pretoka tlaka je bolj zapleten. Da bi dobili potrebne parametre pretoka in temperature, sta vključena dva regulacijska sistema – tlak in temperatura. Tlačni sistemi so zapleteni, uporabljajo dodatne možnosti in njihovi stroški so veliko večji. Vendar so zasnovane tako, da povežejo več vzorčevalnih točk in se samodejno vklopijo, ko se v cevi pojavijo kanali. Sistem zahteva ločeno žico, zasnovano za moč naprave.

Priključitev grelnika vodeZa zagotovitev, da voda pri segretih ne ustvari nanosa na šotoru, je magnetno obdelana s kompaktnim aktivatorjem, vgrajenim v sistem. Električni bojler je alternativa kotelu. Oprema ima nekaj nalog, vendar drugačno načelo delovanja. V kotlovski vodi se za ogrevanje toka nenehno ogreva z zmogljivostjo 1-2 kW, zato je potrebno, odvisno od izbrane opreme, dati odbojko s močjo 3-30 kW. Po drugi strani pa se presežna voda v posodi ohladi, energija se zapravi neproduktivno.

Tekoči električni grelnik vode dobi samo, če uporabljate pipe ali tuš.

Montaža pretočnih grelnikov

Tekoči grelnik med obratovanjemŠtevilni modeli grelnikov pretoka uporabljajo podobne metode ogrevanja. Znamke odlikujejo konstrukcijski in uporabni materiali v postavitvi izdelkov. Vgradnja električnega bojlerja za prho se izvaja iz modelov tlaka in brez tlaka. Nizka moč naprav, ki nimajo tlaka, ne dopušča sprejema vode, topleje kot 60 C. Toda takšna temperatura je standard za dobavo hladilne tekočine v centralnem ogrevalnem vodu. Grelnik brez tlaka lahko služi samo enemu delu razčlenjevanja. Vendar pa je naprava kompaktna, enostavna za namestitev in lahko zagotovi potrebo po posebni šobi. Zaradi različnih delov dovoda in odvajanja vode je urejen čas tekočine v grelni komori. Iztek iz ozkega konca ustvarja ugoden pritisk.

Protipovratni grelnik AEG BS 35 E iz NemčijeTukaj je risba tlaka brez pretoka AEG BS 35 E iz Nemčije. Podjetje je specializirano za proizvodnjo pretočnih grelnikov različnih kategorij. Naprava brez gravitacije lahko deluje pri nizki moči in deluje največ 2 točki. Grelnik tlaka AEG RCM 6 E se lahko vgradi na linijo do 10 barov. Zamašek in grelni element v bakreni izvedbi. Takšni grelniki so nameščeni v ločeni omari in jih ni mogoče imenovati ekonomično.

Namestitev pretočnega električnega grelnika vode na pipo

Na prvi pogled je naprava, nameščena na pipa, videti kot navaden mešalnik. Samo električna napeljava omogoča namestitev naprave. V trdnem ohišju cevi so skriti spiralni grelnik in krmilni regulator. Pri projektantskih rešitvah se lahko uporabi različno napajanje. Vse naprave vključujejo:

 • bučko;
 • grelec;
 • temperaturni rele s funkcijo za izklop;
 • rele vodnega toka, ki daje ukaz za začetek;
 • filter na vodi;
 • regulator obremenitve.

Kako deluje neprekinjen bojler?Značilno je, da električni grelniki vode uporabljajo za počitniške hiše. Washing posode in roke s toplo vodo lahko iz naprave z nizko porabo energije. Nižja je moč naprave in preprostejša oblika, cenejša je. Za sezonsko uporabo, lahko najdete model vreden manj kot tri tisoč rubljev. V tem primeru morate ročno prilagajati tok vode. Višji je vstopni tok, nižja je izhodna temperatura. Optimalno velja, če naprava proizvaja razmerje med pretokom in temperaturo:

 • pranje v kuhinji – 3-5 l / min pri t 45-500 C;
 • umivalnik – 2-4 l / min pri t 35-37 C;
 • Tuš – 4-10 min pri t 37-40 C.

Takšni kazalniki bodo napravi dali moč 3-6 kW. Model žerjava KDR-4E-3 znamke Delimano omogoča ogrevanje pod temi pogoji na 60 stopinj. Poceni vodni grelci podjetja Electrolux (Electrolux) so dosegli prvo mesto v bonitetni oceni cene in funkcionalnosti. Upoštevati je treba Electrolux Smartfix 3.5 T in Garanterm GHM 350, znamko ruske proizvodnje.

Izbira pretočnega električnega bojlerja za deželo

Namestitev bojlerja v kopalniciObstajajo določene norme porabe vode za vsako osebo. Zato je treba izračunati nabavo bojlerja, ki temelji na skupnem povpraševanju po topli vodi. Za veliko stavbo z več sanitarijami je bolje uporabiti ogrevalni sistem za shranjevanje. Kotli delujejo na redni mreži in porabljajo energijo zmerno.

Če bi bilo treba namestiti električni pretočni grelnik vode v stanovanjski hiši stare gradnje, je treba napravo izbrati v območju moči do 8 kW z polaganjem ločene linije.

Če je na zgradbo priključen napajalnik 380 V, lahko pridobite močno napravo. Pomembno je, da izberete varni grelec z:

 • emajlirana ogrevalna komora;
 • elementi v nerjavnem ohišju;
 • bučko in grelni elementi bakra, s kremenčevo prevleko.

Kako izbrati pravi električni grelnik vode z močjo? Strokovnjaki svetujejo:

 • Poleti je dovolj moči 3,5 kW, saj ima voda temperaturo okoli 18 stopinj;
 • V zimskem času so učinkoviti modeli z močjo nad 5 kW;
 • modeli z možnostmi, ki zahtevajo moč več kot 7 kW, v standardnem stanovanju ni vredno kupiti.

Modelski razpon električnih trenutnih grelnikov vode njihovih cen in lastnosti

Povpraševanje po pretočnih grelnikih je pogojeno s potrebo po ustvarjanju udobnih življenjskih pogojev v vseh okoliščinah. Kompaktna velikost naprav vam omogoča, da namestite opremo v omejenih pogojih. V nekaj sekundah se voda segreje in obstaja možnost, da ostane stabilen indikator.

Pri izbiri naprave jo vodijo njegova moč, zasnova in predlagane možnosti. Glavni indikator pa je moč bojlerja.

Za možnost izbire predstavimo pregled več blagovnih znamk.

Atmor vodni grelecAtmor vodni grelec je proizveden v Izraelu lastne proizvodnje.

Kakovost proizvodov je potrjena:

 • delovni vir – 15 let;
 • posebna oblika grelnika, do 12 kW s trenutnim delovanjem;
 • delo v omrežju z elektronskim senzorjem pretoka;
 • možnost namestitve v tesen prostor.

Če je glava v sistemu manj kot dovoljena, se električna energija izklopi, indikator ugasne. Atmor grelniki se lahko uporabljajo v večstanovanjskih stavbah stare gradnje. Kot primer lahko predlagate, da upoštevate model električnega trenutnega grelnika vode Atmor ENJOY 100 5000 tuš, ki stane približno 3 tisoč. Njegova zmogljivost je 3 l / min, z ogrevanjem do 65 Z napajalnim priključkom 5 kW. Kot tlačna možnost za te parametre je predlagan Atmor In-Line 5 model, dva tisoč rubljev dražji.

Pretočni grelnik vode ThermexPretočni grelnik vode Thermex Zaprta oblika z dvema gumboma na plošči. Ponujeni so izdelki serije Stream s močjo 3,5 – 7 kW in Sistem, zaprta naprava v primeru s priključkom za 6-10 kW. Enota ima kemično zaščito pred tvorbo soli, nastavitev temperature ogrevanja.

Prednosti vodnega grelnika vode:

 • Zasnova je opremljena s senzorjem za pretok vode, bakrenim grelcem, temperaturnim senzorjem in RCD-om;
 • istočasno služi več točkam;
 • enostavna namestitev;
 • hitro segrevanje vode.

Eleganten model Thermex System 600 Bela tlačna glava s kapaciteto 5 litrov na minuto ne stane več kot 5 tisoč rubljev.

Pretočni grelnik vode PolarisPretočni grelnik vode Polaris Proizvodnja Velike Britanije ima 250 centrov za servisiranje tehnike v Rusiji. Izdelki so predstavljeni v več serijah, ki so večkratni.

Skupaj z vsemi modeli so:

 • delo v razponu od 0,25 do 6,0 bara;
 • avtomatsko odvajanje toplote pri doseganju 57 C;
 • prisotnost zaslona na plošči naprave;
 • vodni filter in regulator tlaka;
 • Lastna oprema v kompletu – razlitje, tuš.

Vega in Gamma veljajo za poceni modele. Njihov strošek ne presega 3 tisoč. Toda najbolj cenovno po ceni je model Polaris Smart.

Pri izbiri modela električnega pretoka grelnika vode priporočamo, da upoštevate izdelke pod blagovno znamko Electrolux in AEG. Najprej se je treba osredotočiti na stanje električnega omrežja, iz katerega je dobavljen grelnik vode.

Pregled delovanja grelnika sanitarne vode – video