Korištenje raznih dodataka čini bušilica univerzalni alatZbog velikog izbora različitih bušilica, ovaj svestrani uređaj može zamijeniti mnoge druge alate. Na primjer, diskovi za mljevenje omogućuju vam da isključite potrebu za kupnjom stroja za brušenje, a odvijač za pričvrsne vijke i vijke zamijenit će se odvijačem.

Pomoću takvih dodataka možete izvršiti sljedeće radnje:

 • brušenje;
 • polirani;
 • rezanje;
 • miješanje;
 • uvijanje;
 • bušenje rupa različitih promjera;
 • glodanje.

Ako se ispravno koristi, rezultat će biti iste kvalitete kao da je posao obavljen korištenjem posebnog alata za jedno namještanje. ne možete bez vježbe s različitim privicima za izgradnju pileća kopita, svinja, kaveza za zečeve i ostale farme u zemlji.

Vrste mlaznica

Rad s bušilicomSve mlaznice za bušilice su podijeljene prema namjeni:

 • zaustavlja;
 • za bušenje rupe, krune;
 • rezanje, škare, škare “Čelični kastrani” i “Kriket”;
 • za bušenje pod kutom;
 • poliranje i brušenje;
 • Rezači za drvo i metal;
 • perosomnye;
 • brusio.

Paralelni stalak se koristi za podešavanje dubine bušenja bušotine, a tu su i posebni drške za dno sigurnosnog pribora alata. Osim standardne funkcije bušenja, možete napraviti slijepe rupe s bušilicom, na primjer, da biste instalirali petlje u drveni namještaj. U ovom slučaju koristi se Forstner bušilica. Baza rupa je ravna, a rubovi su apsolutno glatki. Ili umjesto toga upotrijebite bušilicu.Fostnerova vježba

Mlaznice za rezanje

Za razliku od bugarskog, bušilice za metalno rezanje rade nježnije, a ne deformiraju premaz obrađenog materijala. Alat aktivira držač alata na kojemu je montiran.

Za rezanje metala, trebali biste odabrati modele bušilice s brzinom od najmanje 2800 o / min.

Prednosti mlaznica za rezanje:

 • glatko rezanje;
 • udoban rad;
 • jednostavan za upotrebu i održavanje, nije potrebno prilagoditi.

Mlaznica za bušilicu “Kriket” je škare za rezanje s dvije rezne glave. Koriste se za rezanje tankih limova: profilnih limova, metalnih, profiliranih ili lima, kao i polikarbonata. “Kriket” jednostavno je neophodan pri podizanju ograde iz metalnog profila na mjestu.Kriket mlaznice u radu

“Kriket” se koristi za listove materijala sa sljedećim parametrima:

 • debljina čeličnog lima ne smije biti veća od 1,5 mm;
 • od nehrđajućeg čelika do 1,2 mm;
 • aluminij, bakar i plastika ne više od 2 mm.

Related  Odabir i instaliranje antene za davanje

Izrezivanje nakon obrade ove mlaznice uvijek ostaje glatko, bez struganja, a premaz je netaknut.

Da biste napravili kvalitetan i glatki unutarnji rez, prvo morate izbušiti rupu.

Matrica mlaznice rotira tako da se može raditi s vodoravnom i vertikalnom površinom. Preporučeni broj okretaja alata za upotrebu ove platforme iznosi 3000 o / min, minimalno 1500 o / min.

Također za rezanje profiliranog lima i pločica, koristi se mlaznica za škare “Čelični kastac”.Rezanje metala

Načelo rada je slična prethodnoj mlaznici, rez se odvija zbog čestih kretanja bušotine, koja savijati materijal i odstranjuje ga oko matrice. Takav alat može napraviti krivulje i ravne rezove. Minimalni radijus rezanja iznosi 1,2 cm. S njim možete raditi pod bilo kojim kutom (360 °). U usporedbi s “kriket”, alat može rezati deblji čelični lim – 1,8 mm. Glavna prednost mlaznice je glatki rez, a zbog nedostatka iskri tijekom rada, zaštitni premaz materijala nije deformiran.

Na kraju rada, list materijal treba pažljivo rukovati, jer rezni rub nakon tretmana postaje oštar.

Mlaznice za brušenje i poliranje

Mlaznica za poliranjeUz pomoć bušilica za brušenje i poliranje, možete izvesti sljedeće vrste radova:

 • poliranje metalnih, drvenih prevlaka, kao i površina od stakla;
 • brušenje metala, dijelovi od nje i drugih materijala;
 • uklanjanje korozije, ljestvice, struganje i stare prevlake;
 • brušenje rub stakla.

U usporedbi s posebnim alatima, ti uređaji imaju nisku cijenu i mogu se nositi s velikim brojem različitih zadataka, što čini svaku površinu savršeno glatkom i glatkom. Osim toga, oni mogu nositi s teško dostupnim mjestima gdje se ne mogu koristiti drugi instrumenti. Ali zbog male veličine, teško je obavljati veliku količinu posla.

Pri kupnji mlaznice na bušilicu za obradu drva ili drugog materijala, pažljivo pročitajte upute. Budući da su za različite vrste pričvršćenja potrebna različita snaga i broj okretaja alata.

Svi savjeti za poliranje i brušenje su štap na kojem je fiksiran materijal za brušenje, na primjer, pjenasta guma, pile, četke ili brusni papir.

Proizvodimo sljedeće vrste:

 • cimbal;
 • disk;
 • ventilator;
 • bubnja;
 • kraj;
 • pan.

Related  Chrysopil Husqvarna – pouzdana tehnologija za amatere i profesionalce

Uređaji za poliranje podijeljeni su ne samo po vrsti konstrukcije, već i po stupnju krutosti: tvrdu, mekanu, super mekom, reljefu.

šalica

Mlaznice u obliku čašiceMlaznica za šalicu za bušilicu za brušenje stabla ili druge prevlake sastoji se od šipke za pričvršćivanje u glavčici i ljuske u obliku šalice napunjene tvrdim ili svijetlim čekinjama. Najčešće se koristi za uklanjanje korozije ili starog premaza. Također dostupni modeli s mekanim dijelom za poliranje: pjena od gume, pusta ili sličnog materijala. Tijelo je izrađeno od izdržljive i lagane plastike ili metala. Meke mlaznice za bušotinu najčešće se koriste za poliranje automobila.Poliranje automobila

Disk i ploča

Disk mlaznicaUređaji diska, kao i čaše, sastoje se od šipke, tijela i brušenja. Glavna razlika od prethodnog modela je smjer čekinja (čelična žica, mjedena četka), usmjerena je od središta do rubova diska. Pažljivo ih upotrijebite jer možete brzo uništiti poklopac.

cimbal privitakPloče za bušilicu za poliranje ili brušenje izrađuju se na isti način kao i za uređaje za brušenje. No, umjesto navoja, oni su opremljeni pokretnom ili stacionarnom šipkom za pričvršćivanje u glavčici. Zahvač je pričvršćen na njih s čičakom.

Stručnjaci preporučuju kupnju dodataka pločica s pokretnom jezgrom, gumom ili s mekim i debelim slojem između čičak i baze. Od tada možete podesiti kut bušenja i glatko ponoviti konture materijala.

Kod rada s krutom pločom, teže je kontrolirati, a čak i uz malu nagib, to će učiniti zamjetan utor na površini. Kao rezultat toga možete potpuno uništiti materijal. Stoga se preporučuje da ih koristite samo s čvrsto fiksiranim alatom na stalku.

Fan (latica), bubanj i kraj

Mlaznica za brušenje ventilatoraMlaznice ventilatora za bušenje na bušilici su mali disk u sredini, na rubove kojih su pričvršćene latice od brusnog papira ili drugog abrazivnog materijala. Ovaj uređaj je prikladan za rukovanje teško dostupnim mjestima, unutarnjim šupljinama ili rupama za mljevenje jer je u stanju uzeti bilo koji oblik. Fiksirano u svrdru bušilice na isti način kao i prethodni modeli, pomoću šipke.

Drum za brušenje glaveBubnjevi se izrađuju u obliku cilindra s štapom prekrivenim vanjskim papirom. Za razliku od pločaste mlaznice na bušilici, strojna površina je paralelna s uloškom, a ne okomito. Oni obrađuju drvo, metal, staklo. Najčešće se koristi za oštrenje kraja stakla. Meke su i tvrde ovisno o namjeni imenovanja.

Related  Kako odabrati pouzdanu pumpu za bušenje

Završite privitkeKraj je štap, na čijem kraju je fiksni materijal za obradu u obliku kruga ili konusa. Mlaznice rade prema principu datoteke. Pomoću njih možete povećati promjer otvora i ukloniti ureze i učiniti rubove glatkim.

Ostali privitci

Kutna mlaznica za bušenjeKutna bušilica omogućuje vam izradu rupe na mjestima gdje je nemoguće raditi u normalnom načinu rada. Kut se može podesiti ili biti nepromijenjen – 90 °. Krunice se koriste za bušenje drva, betona, keramike i pločica, metala i drugih materijala velikih rupa. Izrađene su od visokokvalitetnog čelika, da su rupe glatke, bez čipsa i pukotina.

Oštrenje alat za bušiliceMlaznica za bušilicu za izoštravanje bušotina je tijelo s remenom i brusnim kamenom. Rupa za brušenje imaju različite promjere. Njihov broj može doseći 15 komada. Mješalice za miješanje koriste se za miješanje raznih otopina, boja i drugih smjesa. Odabrani su ovisno o dosljednosti. Da biste zakretali vijke ili vijke, postoji i posebna mlaznica, ali treba ih kupiti za bušilice opremljene funkcijom smanjenja brzine.

Brusna mlaznica za plucking pticeZa vlasnike peradi razvijena je perforatorska mlaznica za plucking ptice. To odmah i sigurno uklanja sve perje iz trupla. Istodobno, koža i meso nisu oštećeni. Prije rada nije potrebno prethodno nabrijati truplo ili ga obraditi nakon prskanja s puhaljkom.

Privez za bušilicu za plucking ptice je jednostavan za korištenje, samo je potrebno popraviti alat i dovesti pticu na njega. Izrađen je od lako prljavih materijala i zauzima vrlo malo prostora.

Za one koji rade sa drvnim materijalom proizvedu mlaznice različitih tipova. Omogućuju vam izradu utora raznih oblika, rukovanje rupe ili uklanjanje nedostataka. Oni su okrenuti i zakrivljeni.Radite kao rezač mlaznica

Prije rada s bilo kojim mlaznicama provjerite pouzdanost pričvršćenja u spremniku i materijalu koji se obrađuje. Vježba se mora držati objema rukama. Tijekom rada, pazite da koristite zaštitnu opremu (rukavice, naočale).

Samostalna bušilica – video