pumpa za bačve za navodnjavanjeZa vodu plantaža iz spremnika, morate potrošiti energiju na kretanje vode. Pumpa će se koristiti za navodnjavanje iz cijevi, ili će voda biti nošena kantom – ionako za biljke. Izuzeti teške ručne radove, pravi uređaj može pokupiti sve vrtlare. Nećemo razmotriti načine opskrbe vodom iz bunara, a zalijevanje biljke hladnom vodom je štetno. Prikupit ćemo uređaje za bačve i otvorene akumulacije.

Zahtjev za navodnjavanje vode

zalijevanje toplom vodomRijetki ljetni stanovnik povezuje crijevo s glavnom vodom i izravno pod pritiskom na krevete. Hladna tekućina će dovesti do korijena korijena, biljnih bolesti. Stoga se najprije injektiraju u posudu, a nakon zagrijavanja vode u bačvama, ona se nosi oko kreveta. A kako bi se grijanje išlo brže, bačva je crvena.

Možete uzeti vodu za navodnjavanje iz umjetnog ribnjaka na mjestu. No, onda se bazen ne čisti dodatkom kemije. Crpka za navodnjavanje iz bačve ili bazena odabire se prema svojstvima. Ovo uzima u obzir stupanj kontaminacije i mjesto uređaja.

Kako odabrati pravu pumpu

odabir pumpe za navodnjavanjeOvisno o prirodi izvora, potrebno je odabrati pumpu prema parametrima. Postoje crpke koje rade pod vodom, postavljene su pod zaljev i nazivaju se podvodnim. Pumpa ih čistom vodom, za pumpanje iz vanjskog bazena je bolje uzeti drenažni uređaj. Ako je crpka instalirana na otvoreni zrak i uzima tekućinu crijevom, naziva se površinska crijeva.

Za pravilno odabir vodenih pumpi za zalijevanje vrta potrebno je izračunati:

  • izvedba;
  • glava.

Počnimo od vremena provedenog za navodnjavanje cijelog područja stranice. Obično se navodnjavanje zahtijeva raspršivanjem brzinom od 5 litara po kvadratnom metru. Za sat vremena trebate pumpi na krevete 0,5 m3 na stotinu. Kapacitet crpke označen je slovom Q i dostupan je u putovnici. Za kućanski aparat je dovoljno 1,5 do 2,0 kubnih metara na sat.

Pokazatelji performansi i tlaka su međusobno povezani. Glava je presavijena:

  • visina podizanja vode;
  • razlika između mjesta postavljanja crpke i najvišeg vrha vrta;
  • udaljenost do najudaljenije točke navodnjavanja;
  • zalijevanje kapljica, pritisak ili slobodno protjecanje pod korijenom.

Related  Kako odabrati ravni ventilator i stručno

Visina podizanja vode iz spremnika je sposobnost usisavanja vode mehanizmom, vrijednost putovnice, koja ne prelazi 6 metara. Svakih 10 metara dužine crijeva odgovara gubitku od 1 metra glave. Stoga se glava crpke raspodjeljuje na rastu vode u visinskoj razlici u vrtu, visini, podizanju slobodnog kraja cijevi i njezine duljine. Štoviše, svaki prijelaz vodovodne cijevi donosi dodatne gubitke tlaka.

Za ljetnu rezidenciju dovoljno je imati vrtnu pumpu za zalijevanje pod pritiskom od 30 metara. U tom slučaju, opskrba se može namjestiti za kapanje ili tlačni navodnjavanje.

Vrste crpki za navodnjavanje

vrste pumpiPodvodne pumpe djeluju samo u vodi i podijeljene su u centrifugalnu i vibratornu. Obračunati s kišnicom prikupljenim od kanala moraju biti mehanizmi sposobni za pumpanje mutne tekućine. Bolje je koristiti centrifugalne pumpe, ali je također suvišno za njih instalirati filtar na usisni otvor. Vibracijska pumpa pumpa čisti samo vodu bez suspenzije, ali model je jeftiniji od centrifugalne jedinice.

Za zakivanje umjetnih ribnjaka, bolje je koristiti ispusnu pumpu, koja se ne boji dnu sedimenata. Ali tlak takvog uređaja ne stvara i pogodan je samo za zalijevanje korijena travnjaka ili stabala.

Pumpe za navodnjavanje vrta iz cijevi, postavljene u spremnik, rade s malom bukom, ne pregrijavaju se. Prilikom postavljanja uređaja potrebno je osigurati nepropusnost konektora, dobra izolacija električnog kabela. Podvodne pumpe za podizanje vode iz bušotina “Stream” i “Rodnichok” koriste se za navodnjavanje iz otvorenih vodnih tijela. Ali aparat radi kada je potopljen najmanje 50 cm, ne može se nanositi na plitku vodu. Oni daju vodu iz otvorenih rezervoara na udaljenosti do 400 metara.

Kercher pumpaPumpa “Kercher” za zalijevanje iz cijevi se koristi češće od ostalih strojeva. Njemački proizvođač je osigurao sve značajke navodnjavanja s grijanom vodom iz spremnika. Pumpa za plovak s nižim unosom vode prikladnija je za sustave navodnjavanja. Dizajn podvodne pumpe za bubanj za bunar ima filtar na usisnom luku. U kompletu se nalazi cijev od pola palca duljine 20 m. Uređaj je opremljen ventilom koji omogućuje podešavanje glave i pištolja za prskanje. Crpka se nosi ručkom, spremljenom u spremnik. Snaga uređaja iznosi 400 W, produktivnost je 3,8 metara3/ sat s glavom od 11 m.

Kada radite, Kercher ne stvara buku, a plovak je povezan s blokiranjem “suhog trčanja”, uređaj će se ugasiti ako je kapacitet prazan. Pumpa za navodnjavanje iz bačve može pumpati otopine gnojiva.

Gardena 4000/2 Comfort pumpa nije manje popularna među poljoprivrednicima. Jednostavno pokretanje i dobre funkcionalnosti čine uređaj korisnim za zalijevanje velikih površina. Crpka stvara tlak od 20 metara i kapacitet od 4 m3/ sat kad potroši samo 500 vata energije. No, u ruralnim uvjetima, njemačka tehnologija mora raditi regulatorima napona.

Podvodne pumpe u bačvi moraju biti opremljene dodatnim filtrom. Da biste to učinili, uzmite tulku i napravite omot za crpku kako biste ga zaštitili od kaše.

Površinske crpke za navodnjavanje uvijek šumovito rade. Ali samo površinski centrifugalni aparat može dugo raditi bez pregrijavanja u sustavu navodnjavanja kapanjem. Takva pumpa može pumpati blatnu kišnicu, ali suspenzija će brzo onemogućiti rotor.

Related  Kako odabrati glodalicu za drvo

pumpa za zalijevanje površineZa navodnjavanje kapanjem potrebno je izračunati produktivnost i glavu pumpe, ovisno o dužini vrpci za navodnjavanje, broju kapilara. Općenito je prihvaćeno da normalna rupa u traci treba proći 1 litru vode po satu. Poznavajući broj rupe na mjeraču trake, lako je izračunati ukupni protok i odabrati centrifugalnu pumpu za bačve za zalijevanje vrta.

Izaberite pumpu za sadnju navodnjavanja nije teško, znajući raznolikost uređaja i značajki predgrađa.

Povratne informacije kupaca o Kercherovoj navodnoj pumpi – video