Mirno društvoOtvorio je svoju proizvodnu tvrtku Andreas Steele, koji je ubrzo ponudio svijetu novi proizvod. Prva lančana lančana lančana pila težina težila je 48 kg, ali iza nje je bila linija kupaca iz SAD-a, Njemačke i drugih zemalja. Danas, STIHLAG Holding ima proizvodne pogone u tehnički razvijenim zemljama. Godine 2006., na temelju sastavnih dijelova matične tvrtke, u Kini je otvoreno mjesto montaže. Svi daljinski proizvodni pogoni djeluju pod kontrolom predstavnika gospodarstva.

Zašto su Stihlovi motorni pile popularni

Motorna pila StihlProgrameri alata stvorili su mehanizam razumljivim za korisnika. Svako poboljšanje ima za cilj stvaranje uvjeta za jednostavno rukovanje instrumentom. Svi modeli imaju upute za uporabu, koje daju iscrpne informacije o uređaju i pravilima korištenja instrumenta. Slijedeći smjernice, možete sigurno i sigurno upravljati motornim pile.

Korištenje preporučenih lanaca i dodataka produlit će nesmetani rad lančane pile. Lanci se proizvode samo u Švicarskoj. Ulje od posebnog sastava otapa smolaste naslage.

Nije bitno jasno razgraničenje modela prema prirodi djela:

 • amaterski;
 • polu;
 • profesionalno.

Klasa karakterizira model:

 • snagom:
 • pile mehanizam;
 • mogućnosti za udoban rad.

Prije svega, poboljšanja se tiču ​​profesionalnih modela, kasnije se uvode u sve.Alat je jednostavan za pokretanje i jednostavan za rukovanje

Prateći potražnju, tvrtka razvija sve nove modele s srednjim pokazateljima unutar razreda, kako bi što više zadovoljio potrošače. Tako je primijetio da motorno pila Stil MC 180 ne odgovara uvijek ljetnim stanovnicima. Razvijen MS 170 je lakši, ima manje snage i maloprodajne cijene od oko 7000 rubalja. Obrnuto, klasa MC 180 BE je veća, ima dodatne funkcije. Bio je to model koji je uzeo jaz između amaterskih i polu-profesionalnih instrumenata. Cijena motornog pila Stihl MS 180 C BE veća je od ostalih u svom segmentu.

Popravak lančanih pila Potrošnja se smanjuje u servisnim centrimaVažno je da stručnjaci tvrtke imaju pristup svim dostupnim alatima. Jamstvo i naknadni popravci se provode brzo, koristeći komponente marke. Istovremeno na terenu, zamijenite čvorove, obavljanje održavanja može se voditi pomoću uputa za uporabu lancane pile. Svi modeli imaju kupone za jamstvo. Odsutnost toga označava krivotvoreni proizvod.

Tvrtka je svjetski lider u broju proizvoda. Njegovi predstavnici nalaze se u 165 zemalja širom svijeta u zgradama s prepoznatljivim logotipom.

Kvalitetni proizvodi, pažljiva podrška i razmatranje interesa potrošača već dugi niz godina napuštaju kampanju na vodećim pozicijama u prodaji. Odabir Stihl lancane pile mora biti vođen prirodom njegove uporabe.

Kriteriji za odabir instrumenta

Za upotrebu u zemlji odaberite jednostavan alatAmaterske motorne pile Calm imaju motor snage do 2 kW. Uređaj je dizajniran da radi najviše 45 minuta dnevno, stvarajući za to vrijeme spremnik goriva. Pogodno za rezanje malih grana iz mekog i srednjeg drveta, rezanje i oblikovanje stabala. Na alatu se koriste samo lanci s niskim profilom. Takvi vidni čvorovi manje su opasni u radu, ali produktivnost je izgubljena. Pored toga, lančana visina je 0,325 inča ili 3/8, što je često naznačeno u putovnici. Duljina gume može biti 35 ili 40 cm, ovisno o snazi ​​motora. U pilu treba biti:

 • uređaj za smanjenje vibracija;
 • zaštita povratnog udara;
 • dostupnost soft start sustava.

Mirno može raditi do 12 sati dnevnoPolu-profesionalni alati imaju puno snage. Šipka za piljenje od 40 do 45 cm opremljena je visokom profilacijom pile s visinom od 404 inča. Pila može raditi nekoliko sati dnevno, ali bez pregrijavanja i prekidom hlađenja. Motorna pila Stihl kupljena je za poslove vezane uz izgradnju i popravak. Teži je težini, ali vidjet će trupac s promjerom do 40 cm, no ako je takav proizvod ponuđen po cijeni ispod tvornice, što je više od 10.000 rubalja, malo je vjerojatno da će zadovoljiti dug životni vijek.

Profesionalne pile mogu raditi 12 sati dnevno. Sustav grijanja pomaže pri lakšem radu u zimskim uvjetima.

Tkanina je duga, podesiva i čini rez pravim kutom. Čvrsta drvena vrsta, smrznuto drvo u zimskim uvjetima, prljavo ljeti ne utječe na produktivnost. Lanac posebne izvedbe je s teškoćama dosadno, izoštren je uporabom bugarskih. Motorna pila Stihl MC 660 je primjer ove klase opreme.

Opis popularnih modela

Poznavanje osnovnih zahtjeva za alat, jednostavno odabir pravog modela iz linije motornog pila. Kvaliteta svih alata je pod jamstvom proizvođača. Čak i ako u putovnici postoji zemlja proizvođača ranije nepoznata, potrebno je znati da tvrtka produljuje proizvodnju i po serijskom broju moguće je osigurati autentičnost marke na web mjestu proizvođača.

Kupac treba paziti na nisku cijenu šiljatke pile Shtil, nedostatak uputa na ruskom i jamstveni kupon.

Krivotvorenje pod markom MirnoSlijede znakovi autentičnosti proizvoda:

 • pojedini serijski broj ispod prigušivača podudara se s glavnom oznakom;
 • na prigušivaču označen je broj proizvođača i država proizvođača;
 • Koriste se samo Stihl gume.

Najpoznatiji amaterski model

Motorna pila Stihl MC 180 14 predstavlja amaterski vrhunski instrument.

Motorna pila Stihl ms 180Ručka pričvršćena na tri gumena bloka ne prenosi vibracije na ruke. Međutim, okvir stoji blizu mehanizma pile, i to treba prilagoditi. Pila će trajati dulje vrijeme u uvjetima uporabe i održavanja propisane u uputama. Od velike važnosti je korištenje kvalitetnog goriva i ulja za lanac. Samo sastav tvrtke garantira dugoročno djelovanje pumpe za ulje i zaštitu tkanine od lijepljenja smole.

specifikacije:

 • snaga – 1,5 kW;
 • duljina gume – 35 cm, 14 inča;
 • kapacitet spremnika za gorivo – 0,25 l;
 • spremnik za ulje – 0,145 l;
 • ukupna težina bez lanca i trošila 3.9 kg;
 • vodilica, podmazivanje – Ematic;
 • lančani lanac – Oilomatic;
 • lančana kočnica – Brzo zaustavljanje.

Ljepljiva pila Stihl MC 180 14 opremljena je hladnom polugom za pokretanje, podesivom pumpa za ulje, filtrom za zrak i kontrolnom polugom. Pričvršćenje gume je pouzdano, za 4 zakovica.

Lančana pila podnosi ženske ruke

Izvrstan izbor za proizvodnju drvaIstražujući tržište, proizvođač je pronašao potražnju za pile niže snage. Elektronički sustav paljenja omogućuje jednostavan početak. Posebna pažnja posvećena je ergonomiji. Snaga od 1,3 kW, pisač motora Stihl 170 je funkcionalan, ima gumu od 35 cm i stabilan je u pogonu. Ima težinu od 3,9 kg, ali jednostavno pokretanje i posebna kompaktnost čine ga popularnim sredstvom za putovanje automobilom i ljetnim stanovnicima.

Alat za napredne korisnike

Model za profesionalceTvrtka nastavlja širiti liniju amaterskih instrumenata. Opremljeni mehanizam uključio je najnovija dostignuća profesionalnih modela. Lančana pila Stihl MC C BE ima pile za piljenje od 14 inča Picco Duro. Masa pile bez nadstrešnica i goriva je 4,2 kg. Snaga motora 1,5 kW. Gornji model čini sljedeće mogućnosti:

 • sustav svjetlosnog pokretanja;
 • novi sustav za smanjenje vibracija na rukama;
 • sustav kontrole piljenja s jednom polugom;
 • automatska kočnica lanca;
 • lanac otporan na habanje;
 • regulator pogona karburator bez obzira na kapacitet filtra unutar određenih granica.

Odabiremo pilu za izgradnju kuće i ljetnikovca

Vidio sam mirno na posluRazlika između poluprofesionalnog alata nije samo na vlasti već i sposobnost rada dugo. Ako amaterski instrument ne radi više od 45 minuta dnevno, srednja klasa može izdržati teška opterećenja. Zapisuje trupove do 30 cm u obujmu i udobno radi na visini.

Motorna pila Stihl MC 211 je nešto teža od MC 180, ali je njegova cijena mnogo veća. Stoga je vrijedno kupiti 211 model ako trebate rezati trupce i planirane gradnje. Za običan rad, amaterska inačica pila je prikladnija. Snaga instrumenata je 1,6 kW, postoji elektronički sustav paljenja.

Motorna pila Stihl MC 250 se odnosi na srednju klasu alata. Vagati jedinicu bez šarke i goriva 4,6 kg, ima snagu od 2, 3 kW. Pored uobičajenih opcija specifičnih za opremu robne marke, besprijekorno pouzdan alat opremljen je:

 • zagrijani rasplinjač;
 • zimski i ljetni način motora;
 • poboljšana, zaštita protiv vibracija za ruke.

 Profesionalna motorna pila nove generacije

Motorna pila Stihl MC 660Najnoviji razvoj stručnog alata je lancana pila Stihl MC 660. Svrha alata je ne samo da odbaci stogodišnja stabla. Pila ima posebne mlaznice za rezanje čvorova, usmjerene na hrpu, rezanje trupaca u bičevima.

Sve prethodno navedene opcije u ovom uređaju su prisutne. Pila je opremljena sa dekompresijskim ventilom u sustavu za pokretanje motora. Postoji lančana inercijalna kočnica kako bi zaštitili ruke.

specifikacije:

 • snaga motora – 5,2 kW;
 • težina – 7,3 kg;
 • duljina gume – 63 cm;
 • spremnik goriva – 0,825 l;
 • kapacitet ulja 0,35 l;
 • Kočnica nema inertnosti.

Proizvođači su omogućili rad opreme u temperaturnom području od -40 do +40 stupnjeva u različitim klimatskim zonama.

Sigurnost pri radu s STIHL motorom – video