Spremnici s kasetomSpremnik za bušilicu klasificira se kao stezaljka. Zupčasti zubac se koristi za pričvršćivanje bušilice, hladne šipke ili metalnog stezaljki za obradu u hladnom stanju. Klasični spremnik se sastoji od otvrdnutog rukavca za stezanje i 3 identične latice (kamere).

Čahura je središnja čahura čvrstog, otvrdnutog čelika. U uređaju spremnika nalazi se u sredini. U njemu se nalaze 3 rezova, koji tvore apsolutno identične rebra za stezanje (kamere). Kad se promjer smanjuje, latice su pritisnute jedna na drugu.

Prvi spremnici za mehaničke bušilice bili su cilindri s kotačićem za podešavanje na površini. Zatim je dodan rukav za podešavanje u uređaj.

Cilindar je još uvijek pričvršćen na vratilo bušilice ili odvijač. Na stražnjoj strani je već “stavio” mlaznicu.

U glavčici za bušenje najprikladnije je pričvrstiti bušilice, rezače i slavine s malim šiljcima. Ovaj alat unutar uloška učvršćuje čahura, pritiskajući šake prema unutra.

Spremnik za mehaničke i električne bušiliceSljedeće su varijante tipične za kamere:

 • ključ;
 • rack-i-obujam;
 • brzo;

Spremnik za mehaničku i električnu bušilicu naziva se i bušilica. Glavna prednost bušilice je raspon promjera mlaznica.

Kvalitetna svrdla omogućuje korištenje bušilica od 1 do 2 milimetra do 20 do 25 milimetara. U ovom elementu bušotine ne postoje značajni nedostaci osim troškova samog uloška.

Vrste patrona za bušilice

Za kućnu i profesionalnu opremu za bušenje, koristite brzo učvršćenje za bušilicu koja radi bez ključa.

Hvataljka za brzo otpuštanjeS ovim stezaljkom nekoliko sekundi možete promijeniti bušilicu bez pribjegavanja improviziranom ključu. Povećano pritiskanje dlana oslabljuje mehanizam koji će oslobađanje alata za rezanje od uloška. Na isti način fiksirajte bušilicu za daljnji rad. Ova vrsta uloška djeluje pomoću valovitog metalnog rukavca i zapornog vretena.

Ch ključ ključaMinusa brzozne glave uključuju nestabilno stezanje. Već istrošena brzčana glava ne kvalificira fiksiranje bušilice velikog promjera, što dovodi do puštanja u pogon. Karakterističan za okruglu šipku.

Related  Opremljujemo kućnu radionicu – instalirali smo bendnu pilu na drvo

Ključni nosač kamenca mora biti olabavljen i pričvršćen posebnim ključem koji se tijekom vremena može lako izgubiti u radnim situacijama. Zanimljivo je da iskusniji korisnici alata za bušenje preferiraju patronu na ključ, budući da bušilica ili rezač mogu biti čvrsto pričvršćeni, na primjer, čak i u zamahu.

Pri kupnji bušilice, odvijačem ili bušilicom s ključnom nastavkom za biranje nosača, odmah pričvrstite ključ iz kompleta na žici izolacijskom vrpcom ili ga pričvrstite na jak kabel. Problemi s promjenom vježbe nikada neće nastati.

Mini spremnik za bušenjeVrlo je popularna kod mini radio kazeta za radio amatere za bušilice. Takvi se elementi ponekad stavljaju na bušilicu ili mini bušilicu. Može se ugraditi na bilo koji alat prikladan za bušenje. Na primjer, majstori nakita ne mogu raditi bez ovog zatvarača.

Najčešće mini patrone se koriste za lagane bušilice ili kućanski odvijači. Optimalni promjer bušenja za mini spremnik je od 0,1 do 4,5 milimetara.

Vrlo je prikladno bušiti mikročip, mini modele i nakit.

Mini spremnik ima najjednostavniji dizajn čahure za brzo stezanje. Najčešće je od mjedi.

Kako ukloniti i mijenjati spremnik s navojnom vezom

Patrona s navojem za bušilicu postavljena je na osovinu električnog alata i učvršćena lijevom navojem. Uklonite oštećenu patronu iz ovog pričvršćenja, ali uzmite u obzir nestandardnu ​​vezu s navojem.

Gore spomenuti vijak nalazi se unutar uloška, ​​prema logici je potrebno odvojiti kamere koliko god je to moguće, drugim riječima “utopiti” do granice. Dakle, ova radnja izgleda na fotografiji:

Chuck zamjena s priključkom s navojemKako mogu dalje rastaviti spremnik za bušilicu? Unutar, možete vidjeti isti vijak uklonjen s Phillipsovim odvijačem. Imajući pristup tome, morate odvrnuti dobar odvijač strogo u smjeru kazaljke na satu. Postoje modeli alata u kojima taj vijak nije ugrađen. U tom slučaju, spremnik se potpuno uvijava iz osovine bez pripreme.

Vijak s lijevom nitom na kraju će izgubiti oštrinu zbog nemarnog promjena alata za rezanje. Za praktičnost možete udariti vijkom kroz umetnuti odvijač s čekićem. Ova akcija će vam omogućiti produbljivanje utora bez oštećenja instrumenta.

Kada se odvrnite, možete koristiti ključ za 14 puta radi lakšeg korištenja.Uklanjanje uloška s vratila

Related  Električni grijač vode i njegova primjena

Kako zatim ukloniti spremnik s bušilice? Vrlo je jednostavna, nakon što je lijevom rezbarijom odvrnula vijak ili vretenu, rukama odvrnite spremnik za zamjenu ili popravak.

Daljnja zamjena svrdla

Ništa teško – da biste dobili odgovarajuću uložak za bušilicu i instalirali s sličnim slijedom na navoj.

Kako brzo ukloniti spremnik s bušilica prikazanog na ovom kratkom videozapisu:

Prilikom promjene, uzima se u obzir vrstu veze. Postoje dva:

 • konus;
 • navojem.

Glava s navojem pričvršćena je na alat kao što je gore opisano.

Važno je znati da je spremnik s navojem označen s dvije vrste:

 • 1,5-13 M12 * 1,25;
 • 1,5-13 1/2 – 20UNF.

Označavanje patrone1,5 – 13 – označava najmanji i najmanji promjer alata za rezanje koji se postavljaju u nosač.

Prilikom zamjene mora se pridržavati ove oznake. Ako patrona pokazuje vrijednost iz Vaše bušilice, na primjer, 1,5 -13 M12, onda je trebate mijenjati u uložak s istim oznakama.

Konusni tip veze nešto je jednostavniji. Kada zamijenite uložak jednostavno posađeno. Postoje sljedeće vrste:

 • B10;
 • B12;
 • B16;
 • B18.

Zanimljivo je da svaka patrona u trgovini alatom s oznakom “B” znači točno stožasti dio pričvršćenja. Obilježja (od 10 do 18) su promjer donje rupice.

Kako ukloniti spremnik s konusnim spojem iz bušilice? Najlakši način. Spremnik se rastavlja s uobičajenim čekićem, izbočen iz zatika.

Kako ukloniti spremnik s konusom s električnom bušilicom – video