električna ravninaElektrična ravnina je tehnički teško, što predstavlja opasnost za nekvalificirane ruke, instrument. Što je kvalitetniji i funkcionalniji model, to je veći trošak. Vrijedi kupiti instrument ako započne izgradnja vlastitog doma. Kupi neprocesirane ploče i prostrozhgat ih će izaći mnogo jeftinije. Za profesionalce, dostojanstvo električnog alata je poznato, ne smije se miješati s proizvođačem.

Kriteriji za odabir instrumenta

odaberite zrakoplovSvrha alata je stvaranje glatke ravnine ravnine. Da bi se postigao željeni rezultat, električna ravnina mora zadovoljavati sljedeće uvjete:

  • frekvencija rotacije baklje;
  • dubina planiranja u jednom prolazu;
  • širina površine koju treba liječiti;
  • motorna snaga.

Površina je čišća brže nož okreće. Brzina rotacije lopatica ne smije biti manja od 10.000 okr / min, a ne pada ovisno o opterećenju. Što je veća brzina rotacije, to je veća površinska obrada. Na profesionalnoj električnoj ravnini tvrtke Bosch i ostalim poznatim proizvođačima postoji elektronička kontrola snage s konstantnim brojem okretaja.

Prostor suvremenih električnih aviona bio je ručno drven i još je živ. Čak i danas čine čuda u rukama proizvođača ormara, a prema djelu koju izvode, zvane zenzubel, lice zenzubel, shpuntubel, falsgebel, dodatno.

Pokazatelj učinkovite snage manji je od nominalne snage 2-2,5 puta. Za planiranje potrebno je najmanje 350 vata. Kako se duljina noža povećava, povećava se otpornost materijala. Prilikom odabira alata, razumno je kupiti moćniji model. Lagani radni uvjeti povećat će vijek trajanja električne ravnine.

Širina planiranja u jednom prolazu ovisi o duljini rezača ugrađenih u bubanj. Standardni noževi imaju veličinu od 50,75,82,102,110 mm. Obično dobivaju alat s širinom noža od 82,102, 110 mm. Oštrice su uklonjive, jeftine, najviše proračunske – 82 mm. Optimalna nabava električnih blanjalica s planerskom širinom od 110 mm.

Kako bi se osiguralo da se cijeli komad obrađuje jednako, prvo morate pritisnuti više na prednjoj ručki, na kraju – na leđima. Obradak možete uzduž duljine uz rub, nakon obrade reznih rubova s ​​krajeva.

Koja debljina sloja drva u jednom prolazu može biti uklonjena ovisi o tome kako visoki rezači izlaze iznad razine izlivenog potplata. Što je veća dubina potapanja, veća je snaga ručne električne ravnine. Alati za kućanstvo rijetko se prilagođavaju dubini većoj od 3 mm zbog opasnosti od začepljenja cijevi za uklanjanje čipa. Što je manji presjek ove rupe, to je manja dubina uređaja.

model električne ravnineZnačajni pokazatelji učinkovitosti rada su kvaliteta noževa i remena u pogonu. Prisutnost sakupljača prašine pojednostavit će čišćenje na kraju rada. Dno ravnine mora biti ravno, ali ima utore za skrivanje, ima nevidljivo oku, ali opipljivi prsti za ispuštanje zraka.

Prije nego što potpuno odaberete električnu plohu, trebate pojasniti mogućnost kupnje potrošnog materijala – noževa i remena za alat odabrane marke u vašoj regiji.

Koji električni zrakoplov je bolji za odabir ljubavnika

Za upotrebu s vremena na vrijeme, najbolje je odabrati razinu amaterske serije. Ovaj alat je različit u vrijednosti. Prilikom rada, potrebno je kontrolirati zagrijavanje motora, ne dopuštajući temperaturu na kućištu 60. Kvaliteta električne ravnine, kao i drugih alata, uglavnom ovisi o proizvođaču. Tvrtka Amateur Bosch puno je pouzdanija od kineske proizvodnje. Ali ovdje postoji razlika – uređaj je pušten na kinesku platformu pod licencom i pod kontrolom vlasnika marke ili sklopa u radionicama s oznakom oznake.

zrakoplovni ryoalOdabir amaterske ručne električne ravnine proračunske vrijednosti koju trebate znati:

  • kvalitetnih kućanskih alata koje su proizveli Skil, Ryobi, Bosch green;
  • Proizvedeno u Kini, ali pod imenom poznatih europskih i ruskih marki, u ruskim proizvodima;
  • proizveden u Kini bez naznaka zemlje proizvođača, s nejasnom dokumentacijom i krivim naljepnicama.

Za jednokratnu uporabu, čak je i treća opcija pogodna, pogotovo jer je cijena takvih proizvoda znatno niža. Uz pažljiv stav, čak i najjeftiniji model će ispuniti svoju svrhu.

Električni alat u neiskusnim rukama je opasan zbog ozljeda. Pri odabiru aviona morate odabrati model s maksimalno zatvorenim površinama rezača. Bilo kakvo popravljanje i čišćenje mlaznica mora se provesti blokiranjem od slučajnog pokretanja.

Skuplja električna aviona za profesionalce proizvode mnoge tvrtke. Dostupni su stanovništvu s prosječnim dohotkom. Industrijski strojevi su skupe i njihovo stjecanje je ekonomski korisno samo kada radi u posebno teškim uvjetima. Instaliraju se ako profesionalna ravnina ne podnosi opterećenje.

Za amatersku uporabu duljina noževa je ograničena na 110 mm, električna ravnina od 150 mm proizvodi se samo u industrijskoj konfiguraciji.

avionski dewaltSumirajući ono što je rečeno, postupna raspodjela među stručnjacima pomoći će pri izboru alata:

  1. Industrijska klasa oprema proizvedena je pod robnim markama Dussa, Protool, Hilti, Milwaukee.
  2. Profesionalna aviona mogu se kupiti od tvrtki Bosch, AEG, Makita, Metabo, Hitachi, Kress, DeWalt.
  3. Polu-profesionalni električni zrakoplovi Sparky.

O amaterskom instrumentu ne možete reći da je to loše. Tvrtke Interskol, Zubr, Bort i drugi proizvode visoko kvalitetne proizvode, proizvodnja se razvija i mogu se natjecati s poznatim markama.

Međutim, prihvaćena klasifikacija objašnjava politiku cijena u sektoru alata za obradu drva i pomaže u određivanju boljeg izbora električne ravnine.

Primjeri modela električnih ravnina

ravni boschUnatoč činjenici da su električne ravnine Bosch PHO 20-82 za fanove, zelene, proizvedene na proizvodnom mjestu u Kini, one su dobre kvalitete. Banke su uravnotežene. Podešavanje dubine blanjanja je točno, rotacija velike brzine omogućuje čišćenje strojne ravnine. Postoje modeli s širinom planiranja od 82, 102 i 110 mm. Njihova cijena ovisi o širini noževa, snazi ​​i konfiguraciji. Modeli težine 2.2 kg s kapacitetom od 680 wata, a širina trake od 82 cm koštaju nešto više od 3 tisuće rubalja. Bosch planeri opremljeni su jednim nožem, ali bubanj rotira brzinom od 19.500 okretaja. Uređaji imaju priključne točke za usisivač i spremnik čipa.

plane makitaNe manje poznat među profesionalcima i amaterima je proizvođač električnih aviona tvrtke Makita. Proizvođači imaju visoku cijenu za alat, s pravom vjerujući da su oni vođe u razvoju novih alata. Stalno rade na poboljšanju sigurnosti. Dakle, model Makita 1902 ima duljinu noža od 82 mm. Snagom od 550 W i težinom od 2,5 kg, uređaj radi brzinom od 16.000 okr / min. Rubikok Makita obavlja završnu obradbu noža, jer debljina čipova iznosi 1 mm. Unatoč činjenici da se instrument piše kao amaterski, koriste ga profesionalci. Noževi i remeni za zrakoplove ove marke mogu se kupiti u bilo kojem najudaljenijem kutu zemlje.

S modelima eminentnih robnih marki, proizvodi tvrtke natječu se s Interskolom. U 2009. godini tvrtka je kupila poznatu proizvodnju alata za obradu drveta u Italiji. U vlasništvu tvrtke dizajneri i dizajneri i punu veličinu postrojenja za proizvodnju alata otišao. Stoga je električna ravnina Interskol P 110 1100M izrađena najnovijom tehnologijom, s aluminijskim aluminijskim potplatom. Ovo je prvi model s duljinom noža 110 mm izrađenim na temelju modela P 102 1100EM.

zrakoplovni interskolTežina alata je 4,5 kg. Može nositi površinu brzinom od 1600 o / min, dubine do 3 mm. S potrošnjom od 1,1 kW, čisti 110 mm površine, ima adapter za usisivač, granu za uklanjanje čipa. Što se tiče opreme, alat nije niži od profesionalnih alata, košta puno manje, nešto više od 5 tisuća rubalja.

Električni zrakoplov Interskol 102 1100EM vrlo je popularan među stručnjacima. Alat se koristi za izradu oblikovanih praznina. Unatoč skromnoj brzini, samo 11000 o / min, elektronička kontrola doprinosi kvalitativnom rezultatu. Stroj težak 3,8 kg, izvodi rez od 2,5 mm i širenje 15 mm. Trošak instrumenta je oko 4 tisuće.

zrakoplovni bizonElektrična aviona Bison ZR 1300 110 neophodna je u radionici stolarije. Snaga alata omogućuje rezanje čipova debljine 3,5 mm. Veliki nož na brzini od 16.000 rezova čak i čvorove koji se nalaze na platnu. Elektronički sustav održava konstantan broj okretaja pod opterećenjem. Alat obrađuje drvo bilo koje gustoće. Paralelna stanica omogućuje vam odabir četvrtine. Podešivač dubine kombinira se s prednjom ručkom. Tu je i zaključavanje od slučajnog početka. Zrakoplov je težak 7,5 kg. Jamstvo proizvođača na avionu daje se 5 godina.

avionska vinaJeftina električna ravnina Bort BFB-850-T postat će pomoćnik gospodara za početno čišćenje građevinskog materijala. Na površini materijala koji se obrađuje nalazi se oblikovani potplat s utorima za uklanjanje fresaka. Za ručno planiranje nalazi se druga ručka. Potplat je obložen zaštitnom cipelom tijekom praznog hoda. Pomoću kreveta možete okrenuti avion u stroj za obradu drveta. Širina obrade u jednom prolazu iznosi 82 ​​mm. Debljina čipova do 3 mm. Brzina rotacije nožnog bubnja iznosi 16500 o / min. Težina zrakoplova je 3 kg, cijena je 3350 rubalja.

Video pregled popularnih modela električnih aviona