Sustav za grijanje vode - udobnost i praktičnostLjetna sezona povezana je s odlazak na kućicu, popravak gradskih plovnih puteva, nedostatak tople vode. Tekući električni grijač vode, kompaktan uređaj, riješiti će problem. Prednost uređaja u trenutnom zagrijavanju tekuće vode u slavinu ili tušu. Ne zahtijeva akumulativni kapacitet koji zauzima prostor. Zbog grijaćih elemenata ugrađenih u jaknu, tekuća voda, nakon pranja, zagrijava.

Načelo rada tekućih grijača vode

Kako radi grijač vodeU načelu, distribucija tople vode nije potrebna. Grijana voda može se hraniti uz vodu hladne vode, ali ne može se razrijediti.

Postoje dvije temeljno različite sheme grijanja – tlak koji struji i bez pritiska. U ovom slučaju shema se smatra neprimjenom, jer ulaz vode do zagrijavanja nakon ventila za zatvaranje i njegovo slobodno pražnjenje do tuširanja prolazi pod atmosferskim pritiskom. U ovoj shemi se koristi temperaturni regulator, korisnik određuje brzinu protoka prilikom dolaska. Krug uključuje ventil za zaustavljanje u odsustvu vode u cijevi. To štiti od pregrijavanja vode i nesreće. Tekući električni grijač vode može raditi snage 2-8 kW i ne zahtijeva odvojeno ožičenje.Krug s grijačem vode

Sustav protoka tlaka je složeniji. Kako bi se dobili potrebni parametri protoka i temperature, uključeni su dva regulacijska sustava – tlak i temperatura. Sustavi tlaka su složeni, upotrebljavaju dodatne opcije, a njihov je trošak mnogo veći. Ali oni su dizajnirani za povezivanje nekoliko točaka uzorkovanja i automatski se uključuju kada se cijev pojavi. Sustav zahtijeva zasebnu žicu, dizajniranu za snagu uređaja.

Povezivanje grijaliceKako bi se osiguralo da voda ne stvara talog na šatoru kada se grije, magnetski se obrađuje kompaktnim aktivatora ugrađenim u sustav. Električni grijač vode je alternativa kotlu. Oprema ima neke zadatke, ali drugačije načelo djelovanja. U kotlu se voda zagrijava neprekidno, kapaciteta 1-2 kW, za grijanje toka, potrebno je da dobijete volley sa snagom od 3-30 kW, ovisno o odabranoj opremi. S druge strane, viška vode u spremniku se hladi, energija se neprofitno troši.

Tekući električni grijač vode snosi samo kada koristite slavinu ili tuš.

Ugradnja protočnih grijača

Trenutačni grijač vode u raduBrojni modeli grijalica za grijanje koriste slične metode grijanja. Marke se razlikuju po dizajnu i primijenjenim materijalima u izgledu proizvoda. Instalacija električnog bojler za tuš izvodi se iz modela tlaka i serije bez pritiska. Niska snaga uređaja koja ne tlače ne dopušta primati vodu, toplije od 60 Ali takva temperatura je standard za dobavu rashladnog sredstva u središnjoj grijnici. Grijač bez pritiska može poslužiti samo jednoj točki raščlanjivanja. Međutim, uređaj je kompaktan, jednostavan za instalaciju i može pružiti potrebu za posebnom mlaznicom. Zbog različitih dijelova ulaza i ispuštanja vode regulira se vrijeme tekućine u komori za grijanje. Istjecanje iz uskog kraja stvara ugodan pritisak.

Related  Kako odabrati ravni ventilator i stručno

Niskotlačni protočni grijač AEG BS 35 E iz NjemačkeOvdje je crtež bez pritiska bez protočnog grijalice AEG BS 35 E iz Njemačke. Tvrtka je specijalizirana za proizvodnju protočnih grijača različitih kategorija. Naprava bez gravitacije može raditi s niskom snagom i raditi s najviše dvije točke zauzvrat. Aparat za grijanje pod pritiskom AEG RCM 6 E može se ugraditi na liniju do 10 bara. Tikvica i grijaći element u izvedbi bakra. Takvi grijači ugrađuju se u zasebni ormarić i ne mogu se nazvati ekonomičnim.

Ugradnja protočnog električnog bojler na slavinu

Na prvi pogled, uređaj instaliran na slavinu izgleda kao obična mješalica. Samo električno ožičenje omogućuje postavljanje uređaja. U čvrstu kućištu cijevi, spiralni grijač i regulator regulacije su skriveni. U projektnim rješenjima se može koristiti različita napajanja. Svi uređaji uključuju:

 • tikvica;
 • grijanje;
 • relej s temperaturom s isključenom funkcijom;
 • relej za protok vode koji daje zapovijed za pokretanje;
 • filtar na vodi;
 • regulator opterećenja.

Kako radi kontinuirani grijač vode?Tipično, električni grijalice za vodu koriste se za vikendice. Prati posuđe i ruke toplom vodom može biti iz uređaja s niskom snagom. Što je snaga uređaja niža, a jednostavniji je dizajn, to je jeftiniji. Za sezonsku upotrebu možete pronaći model vrijedan manje od tri tisuće rubalja. U tom slučaju morate ručno prilagoditi protok vode. Što je ulazni protok veći, niža je izlazna temperatura. Smatra se optimalnim ako uređaj proizvodi omjer protoka i temperature:

 • pranje u kuhinji – 3-5 l / min na t 45-500 C;
 • umivaonik – 2-4 l / min na t 35-37 C;
 • Tuš – 4-10 min na t 37-40 S.

Takvi pokazatelji će uređaj dati snagu od 3-6 kW. Model dizalice KDR-4E-3 marke Delimano osigurava grijanje pod tim uvjetima na 60 stupnjeva. Jeftini protočni vodeni grijači tvrtke Electrolux (Electrolux) zauzeli su prvo mjesto u ocjeni za cijenu i funkcionalnost. Vrijedno je obratiti pozornost na Electrolux Smartfix 3.5 T i Garanterm GHM 350, marku ruske proizvodnje.

Izbor protočnog električnog bojler za kuću

Ugradnja grijača vode u kupaonicuPostoje određene norme potrošnje vode za svaku osobu. Stoga je potrebno izračunati kupnju grijalice, na temelju ukupne potražnje za toplom vodom. Za veliku zgradu s nekoliko sanitarnih točaka, bolje je koristiti sustav skladišnog prostora. Kotlovi djeluju na redovnoj mreži i štede energiju štedljivo.

Ako je potrebno instalirati električni protočni grijač vode u zgradu stare gradnje, uređaj treba odabrati u rasponu snage do 8 kW, uz polaganje zasebne crte.

Ako je zgradu spojen 380 V napajanje, možete nabaviti snažan uređaj. Važno je odabrati siguran grijač pomoću:

 • emajlirana komora za grijanje;
 • elementi u nehrđajućem kućištu;
 • tikvicu i grijaće elemente bakra, s kvarcnim premazom.

Related  Ono što razlikuje ulje za kosilicu s 4 i 2 motora

Kako odabrati pravu električnu bojler vode? Stručnjaci savjetuju:

 • Ljeti, dovoljno snage iznosi 3,5 kW, jer voda ima temperaturu od oko 18 stupnjeva;
 • U zimskim modelima snage veće od 5 kW su učinkoviti;
 • modeli s opcijama koje zahtijevaju snagu veću od 7 kW, u standardnom apartmanu ne vrijedi kupovati.

Raspon modela električnih strujnih vodenih grijača njihovih cijena i karakteristika

Potražnja za protočnim grijačima uvjetovana je potrebom za stvaranjem udobnih životnih uvjeta u svim okolnostima. Kompaktna veličina uređaja omogućuje instalaciju opreme u zatvorenim uvjetima. Voda se zagrijava za nekoliko sekundi i postoji mogućnost da se održi stabilan pokazatelj.

Prilikom odabira uređaja vođena je njegova snaga, dizajn i predložene opcije. Međutim, glavni pokazatelj je snaga bojler.

Za priliku za odabir predstavljamo pregled nekoliko brendova.

Atmor grijač vodeAtmor grijač vode proizveden je u vlastitoj proizvodnji Izraela.

Potvrđena je kvaliteta proizvoda:

 • radni resurs – 15 godina;
 • posebni dizajn grijača, do 12 kW s trenutnim djelovanjem;
 • rade u mreži pomoću elektroničkog senzora protoka;
 • mogućnost instalacije u uskom prostoru.

Ako je glava u sustavu manja od dopuštenog, struja je isključena, pokazatelj se isključuje. Grijači Atmor mogu se koristiti u višestambenim zgradama starih građevina. Kao primjer, možete predložiti da uzmete u obzir model električnog strujnog bojler Atmor ENJOY 100 5000 tuš koji košta oko 3 tisuće. Kapacitet je 3 l / min, s grijanjem do 65 S priključkom za napajanje od 5 kW. Kao opcija pritiska za ove parametre predlaže se model Atmor In-Line 5, dvije tisuće rubalja skuplji.

Tekući grijač ThermexTekući grijač Thermex Zatvoreni dizajn s dva gumba na ploči. U ponudi su proizvodi serije Stream s snagom od 3,5 do 7 kW i sustavom, zatvorenim uređajem u slučaju s priključkom za 6-10 kW. Jedinica ima kemijsku zaštitu od stvaranja soli, podešavanje temperature zagrijavanja.

Related  Izvršite pouzdani alat Interskol po pristupačnoj cijeni

Prednosti grijanja vode:

 • Dizajn je opremljen senzorom protoka vode, bakrenim grijačem, osjetnikom za regulaciju temperature i RCD-om;
 • istovremeno služi nekoliko točaka;
 • jednostavna instalacija;
 • brzo zagrijavanje vode.

Moderan model Thermex System 600 Bijela glava tlaka s kapacitetom od 5 litara u minuti ne košta više od 5 tisuća rubalja.

Sustav za grijanje vode PolarisSustav za grijanje vode Polaris Proizvodnja Velike Britanije ima 250 centara za servisiranje tehnike u Rusiji. Proizvodi su predstavljeni u nekoliko serija, koji su pak multivarijatni.

Zajednički su svi modeli:

 • rad u rasponu od 0,25 do 6,0 bar;
 • automatsko zatvaranje topline pri postizanju 57 C;
 • prisutnost zaslona na ploči uređaja;
 • filter vode i regulator tlaka;
 • Vlastiti pribor u kompletnom setu – proliven, tuš.

Vega i Gamma smatraju se jeftinim modelima. Njihov trošak ne prelazi 3 tisuće. No, najpristupačniji po cijeni je Polaris Smart model.

Prilikom odabira modela električnog tople vode, preporučujemo da obraćate pažnju na proizvode pod markom Electrolux i AEG. Prije svega, potrebno je usredotočiti se na stanje električne mreže, od koje se isporučuje grijač vode.

Pregled grijanja tople vode – video