врт са штеточинама и баштомВуне могу нанети штету не само вашој башти, врту, већ и опасним за кућне љубимце. У овом чланку ћемо дијелити савјете страних фармера како се борити у овим штетним птицама.

Како се гавранови разликују од греда

Иако вране и вране припадају истој врсти “Цорвус”, упркос свим сличностима, они су веома различити једни од других. Посебна карактеристика гаврана је карактеристична прса око грла, као и клинастог репа. Они много лети у ваздуху и често чине неуобичајене пироуете. Једна од главних разлика између ових врста птица је крварење. Уобичајено за нас вукови се не могу збунити јаким дубоким позивом вране, нешто што подсјећа на моју краву.

Шта вране једу и где живе?

враћа се у ловГавранови једу готово све, али су склони да се хране на тлу. Они једу све инсекте, глисте, мале животиње, семе и воће. Опери често копају смеће, не занемарите мрвице и отмице пилића из гнезда.

Птице живе у отвореним просторима где могу користити дрвеће, као што је рођење, и где има довољно хране. Зими се уједињују у стада с стотинама њихових рођака.

Као веома социјализоване птице, вране се најчешће држе у групама. Они су свједочији, што може бити од велике користи, јер су природне медицинске сестре, чишћење територије мртвих животиња. Међутим, они такође могу напасти ваше пилиће. Тада присуство црних птица почиње да постаје проблем.

Ако утврдите да су ваше саднице, на пример, кукуруз, исцрпљене од земље, највероватније су вране на парцелама. Осим тога, ове птице могу бити укључене у нестанак пилића из пилића и расутих смећа око канте за отпатке.

Како се решити врана у врту

бугбеарПричаћемо о неколико начина за борбу против напада ових штетних птица. Већина њих се тестира у пракси и раду.

Садњу плодова може бити заштићено мрежама од птица које се продају у хортикултурним центрима. Мрежа од десет центиметара најбоље одговара. Има велике вране, али не спречава продирање осталих малих птица.

Инсталирајте решетку у близини тла. Ово неће дозволити вранама да се попну доле. Поред тога, дизајн мреже омогућава повезивање растућих усева.

Користите предмете који могу да уплаше опсесивне птице. Брилијантне ствари, компактни диски виси са дрвећа, па чак и страшни вртови у врту, добро помажу уплашити штеточине.

Покривајте воће. Кукуруз се може заштитити обешањем шоље или вреће на сваком “уху”.

Будући паметни створења, вране брзо схватају да чак и мларне лопте не представљају претњу њима. Покушајте да редовно мењате локацију ових предмета, тако да птице немају времена да се навикну на њих и реагују на њих све исто.

Уверење говори да ако ставите руке на пуњену животињу из дрвета хикорије, биће боље да се одврати од уљеза. Ако ставите такав стражар у врт, покушајте да промените своју локацију и опрему.

Како спречити појаву врана

Вране убијају младе младе пилиће. Имајте ово на уму приликом изградње гнезда: уверите се да је најмање 10 цм од улаза до дна кутије. Немојте постављати никакве греде и полове на које би врана могла да се смести и сачекајте да се производња појави.

Користите храначе који су премали за вране, али довољно велики за друге птице.

Сада знате неумније више о овим опасним птицама. Неколико једноставних, описаних ваших начина, омогућиће вам да се не плашите за стадо младих пилића који иду на сунцу, а такође помажу у обезбеђивању слетања из непожељног посегања од пернатих штеточина.

Уградња скарифера из вране – видео