I fjor ble mine seedlings av zinnia nesten helt gjenopprettet. Selvfølgelig vet jeg ikke, men bladene på skuddene blir gradvis gule, og noen planter smelter selv. Ikke alle klarte å lagre. Jeg vil gjerne unngå slike feil denne sesongen. Fortell meg, hvorfor blir zinnia frøplanter gult og hvordan håndteres det?

Dyrking av zinnia av planteliv utøves mye av blomsteravlere, siden det tillater en å få en tidligere blomstring av disse vakre plantene. Imidlertid har de kjekke majors en litt lunefull karakter, som manifesterer seg på podiet av plantelegg. Unge skudd begynner å miste farge, og bladene blir gradvis gule. For å hindre en slik situasjon, må du vite hvorfor zinniaplanten blir gul.

Hovedårsakene til guling av frøplanter er:

  • frysing av;
  • mangel på ernæring;
  • nær planting;
  • skade på røttene;
  • mangel eller overflødig fuktighet;
  • mangel på belysning;
  • Tilstedeværelse av sykdommen.

Fryseplantinger

voksenplanter

Zinnia er svært følsom overfor lav temperatur, og selv kortsiktig frysing av skuddene fører til nederlag og guling av bladene. Det er spesielt viktig å ikke tillate utkast under ventilasjon av drivhus med frøplanter, og ikke la beholdere i nærheten av åpne vinduer.

Når du vokser zinnia frøplanter på det åpne bakken om natten, er det nødvendig å dekke plantingen med en film.

Mangel på mat

frøplanter på vinduet

For den fulle utviklingen av frøplanter, trenger zinnia en løs og næringsrik jord. Mangelen på nitrogen og andre mikroelementer i jorda kan føre til guling av skuddene.

Det er nødvendig å regelmessig mate frøplanter med nitrogen og komplekse mineralgjødsel, slik at planter har tilstrekkelig næringsreserver for aktiv vekst.

Lukk planting og skade på rotsystemet

tykk landing

Gult blader av zinnia-frøplanter vises også ved tykkelse av skudd, når de ikke har plass til vekst, som følge av at plantene er sammenvevd med røtter og kjemper for overlevelse. Det er nødvendig å ordne zinnia i separate kopper, og prøver ikke å skade de tynne røttene, noe som igjen kan føre til misfarvning av bladene og ytterligere død av plantene.

Brudd på vanning og mangel på lys

ung vekst

Blader i unge zinnia kan bli gule og som følge av savnet eller utilstrekkelig vanning. Det er viktig å ikke tillate fullstendig tørking av jorda, men heller ikke å fylle plantene. Med overflødig fuktighet kan nedbrytingsprosessen begynne, noe som vil føre til at plantene dør.

Mangel på belysning fører til guling og strekking av frøplanter, så beholderen med zinnia skal plasseres på et solfylt sted.

Spirende sykdom

Ubrytelige frøplanter er forsvarsløse mot ulike sykdommer. Ofte er frøplanter utsatt for fading, noe som manifesterer som gulv av bladene. Først blir de gule bladene gule, etter hvert vokser kimen trist og krymper. Du kan prøve å lagre de resterende zinniaene, og kaste jorda med en svak løsning av kaliumpermanganat. For forebygging og behandling av sykdommer, bør spray sprayes med Bactofit.

Helt falmede zinnia frøplanter skal fjernes forsiktig fra jorda.

Dyrking av zinnia fra frø og videre pleie – video