Frøplanter Jeg kjøper vanligvis tomater på markedet, men i år bestemte jeg meg for å vokse meg selv. Dessverre passer ikke vinduet-metoden meg, fordi det ikke er nok ledig plass. Jeg hørte at du kan så frøene rett i hagen og lage et mini-drivhus over dem. Fortell meg hvordan det er riktig å dyrke frøplanter i det åpne bakken under filmen?

Metoden for å skaffe frøplanter av vegetabilske avlinger under filmhylling brukes ofte av gartnere som ikke har mulighet til å gjøre dette i et drivhus eller i en leilighet. Oftest brukes den til tomater.

Fordeler med metoden for dyrking av frøplanter under midlertidig ly

film ly

Den største fordelen med denne metoden for å skaffe frøplanter er at “film” planter har en mer stabil immunitet mot ugunstige klimatiske forhold sammenlignet med drivhusplanter. De er mer tolerante for å transplantere og senke lufttemperaturen.

I tillegg gir filmlokk deg mulighet til å så frø i jorda på frøplanter nesten en måned tidligere. Så, for midlertidig ly, kan frøene bli sådd allerede fra andre tiåret, og plantene vil være klare til transplantasjon på permanent plass allerede 20. mai. Derfor vil det ta tid for høsting nærmere.

Voksende frøplanter i det åpne bakken under filmen kan deles kondisjonelt i tre faser:

  • utvalg av avlinger varianter og sted forberedelse;
  • overnatting av landinger;
  • bygging av ly.

Utvalg av frø og utarbeidelse av tomt for barnehage

For dyrking av frøplanter under filmhyll anbefaler du å bruke sunne tidlige og mellomstore varianter av høstavlinger. Når det gjelder tomater, er varianterne Far North, Sanka, Siberian tidlig modning, Ogorodnik egnet her.

Området under filmklinikken bør utarbeides på forhånd: i høstgraven, ta med organiske og mineralske gjødsel. På våren, utgrav en grunne grøft (opptil 20 cm) langs bredden av filmen.

Erfarne gartnere anbefaler å legge et isolasjonslag fra halm eller sagflis på bunnen av grøften – de vil beskytte plantene fra kaldt og ikke oppvarmet land. Påfør et lag jord på sagflisen, som ble gravd ut.

Plassering av landinger og bygging av ly

Frø for frøplanter er bedre for såing i bånd, vekslende smale rader med brede rader. I dette tilfellet bør man huske på at en film av filmen skal være nok til å dekke 2 rader med smal radavstand.

Hyllebygging

åpne avlsmuligheter

For å lage en film ly, trenger du:

  1. Film – Det er bedre å bruke polyetylen med en tykkelse på ikke mindre enn 100 mikron og en bredde på opptil 160 cm.
  2. Støtter – Spesialbue fra ledningslengde 160 til 180 cm.

Arcs skal plasseres gjennom hver meter over plantetjen og trekke toppen av filmen. Kanten av filmen er fast (drysset) med jord fra alle sider. Hvis en sterk vind som kan rive ned et ly, er det ikke en hyppig besøkende i regionen, kan ikke den ene siden av sprinklet, men bare trykke noe tungt. Dette vil legge til rette for lufteprosessen.

Med de forventede frostene bør barnehagen være dekket fra oven med et andre lag av film.

Skylter kan fjernes når det er et stabilt varmt vær, men før det bør varmesengen på dagene 5 være godt ventilert. Og hvis sommeren er forutsatt å være kald, blir grønnsaker dyrket under en film, med jevne mellomrom ventilert mini-drivhuset.

Dyrking av tidligkål under film – video