Jeg liker å klatre plantene veldig mye, og hvert år prøver jeg å finne nye kopier for dacha i blomsterbutikker. Jeg plantet dem i nærheten av et trehus, og i sommer skaper de en skygge for meg der. I år ble en pakke med kjente blomster fra barndommen, som bestemoren min kalte “twisted panich”, fanget – de vokste alltid langs gjerdet og vakkert viklet rundt seg. Men de plantet dem ikke spesielt, frøene ble plantet fra år til år. Fortell meg, når kan jeg plante isbreer i det åpne bakken?

morgen æreIpomea er en delikat plante-liana fra familien av kornblomstene med en veldig sterk karakter. Hvorfor er det slik? Ja, for i utseende er tynne lange kvister med tiden så sammenflettet med hverandre at de blir som et tau, og med sine bare hender kan du ikke ta dem lenger. På våren hjelper bare beskytteren horticulturists å klare kuttingen av tørre rester. Samtidig er morgen ære en av favorittplantene. Det er mye brukt til å dekorere arbours, gjerder, og også å skjule et stygt hjørne på nettstedet, takket være den rike blomstringen. Store blomsterblomster av den mest varierte fargen ser bare fantastisk ut.

En lianatblomst er lett å vokse. Tiden når det er mulig å plante en glasur i det åpne bakken, avhenger av metoden for planting. Bindweed, som blomsten også kalles, kan plantes på en blomsterbed:

  • frø på en gang;
  • frøplanter.

Uansett hvilken metode som brukes, bør frøene bli gjennomvåt før planting – dette vil øke fremveksten av frøplanter og dermed blomstringen selv.

Når skal du plante frø på en hage seng?frøsåing

Ipomea er en veldig termofil blomst og tolererer ikke lave temperaturer. Frøsåing bør ikke startes før trusselen om tilbakevendende frost passerer, og landet varmes opp godt. Vanligvis skjer dette i midten av mai.

Forsugede frø bør plasseres i grunne hull for 2-3 stykker i hver og lett strøet med jord. Hvis alle frøene stiger opp, kan de svakere bakteriene fjernes, forsiktig kutte dem (uten å rive).

Når skal du plante frø på frøplanter?Ipomian frøplanter

For å få frøplanter blir frøene sådd før – i midten eller i slutten av mars. Så i mai på en seng vil det være mulig å plante ferdige busker.

Transplantasjonen må utføres av omlastingsmetoden, for ikke å skade de skjøre røttene.

Prosessen med å vokse Ipomoea frøplanter er på ingen måte forskjellig fra andre planter. I grunne boller hell et næringsrikt lysstoff, legg på det frø (tidligere gjennomvåt og hovent) og strø med jord. Sterk trenger ikke å dyppe, det er nok og 2 cm. Sprøyt bakken fra sprøytepistolen rikelig og dekk beholderen med en film eller et glass for å opprettholde drivhusmikroklimaet.

I prosessen med spiring, periodisk ventilere drivhuset. Når skuddene vises, fjern filmen og legg plantene på et lysvindue. Når flere ekte brosjyrer dannes, blir buskene kuttet i separate kopper.

For at plantene skal utvikle seg mer aktivt, anbefales det at hver plante legger en liten støtte (for eksempel tynne trepinner).

En video om fordelene og ulempene med å såpe ipomian frøene i det åpne bakken