Jeg vil prøve dette året å så koriander på dacha – hele familien vår elsker alle slags grønnsaker, som bare finnes i hagen, men vi har ikke plantet denne kulturen ennå. Fortell meg hvordan du kan vokse koriander i hagen? Når kan jeg så frø, gitt at våren ofte er sen?

korianderVirkelige gourmeter vet om koriander på førstehånd, fordi den spesifikke smaken ikke er lik alle. Men kjennere av dette krydderet med glede legger det til forskjellige retter og legger seg ved siden av persille og dill. Kultivering av koriander som helhet er nesten det samme som i den navngitte, mer kjent og kjent for alle, krydrede urter. Denne enårige kulturen multipliserer med frø og vokser godt, ikke bare i drivhuse, men også i friluftsliv på grunn av dens kaldt motstandsdyktige karakter.

Koriander kalles modne plantefrø – de brukes som krydder til kjøtt. Men saftig grønn løvverk kalles koriander og legges til salater. I den vitenskapelige litteraturen kan planten finnes under navnet grønnsak eller inokulumkoriander.

Når skal man så?ung vekst

Tiden for å så frø avhenger av hva målet er og hva du trenger for å få som et resultat – koriander eller koriander. I tillegg er stedet for dyrking også viktig. I drivhuset plantes avlinger i slutten av februar (inkludert frøplanter), men ofte koriander blir sådd umiddelbart inn i det åpne bakken.

Du kan så frø i hagen på en av flere måter:

  • om vinteren for å få en tidlig vårkoriander;
  • om våren, i slutten av april, for å få koriander på slutten av sommeren;
  • om sommeren – for å samle fersk koriander.

Gjentatt sommerplanting hver tredje uke vil gi koriander og koriander for hele sesongen, da kulturen vokser veldig raskt.

Hvor og hvordan å plante?korianderblomstrer

Hvis krydderet er dyrket bare for duftende greener, er det mulig å så frø praktisk talt på et hvilket som helst sted, bortsett fra de oppvarmede. For å modne frø av koriander trenger den imidlertid god belysning. I dette tilfellet må du ta et solfylt sted for planting.

Når det gjelder jordens sammensetning, vokser den årlige best på loam og i sandaktig loam med nøytral surhet. Det er ønskelig å grave sengene fra høsten og tilsett hum og aske. Det vil være fint å legge til 20 g per 1 kvm. m. kalium og superfosfat, spesielt hvis landet er dårlig. I vekstprosessen befruktes buskene ikke.

Related  Påføring av fosfor-kalium gjødsel for gjødsel av blomster

For at avlingen skal være lett å ta vare på og høste, er det bedre å så frøene i lange spor. Buskene vil vokse frodig, så du må forlate mellom frøene minst 10 cm, og mellom sporene – ikke mindre enn 25 cm.

Den mest populære karakteren av koriander er Yantar.

Hvordan bryr seg?koriander

Pleie av avlinger er enkel og består av slike aktiviteter:

  1. Vanlig vanning. Det er viktig å ikke la landet under buskene tørke ut, ellers vil de gå til pilene.
  2. Ugress av fjerning og løsring.
  3. Tynning. Med fortykkede sår blir buskene svake og med et lite antall blader.

Den grønne korianderen skal kuttes som den vokser før buskene blomstrer. Frø kan kun høstes når de er helt modne og brune (i slutten av august).

Video om korianderplanting