Jeg vil gjerne vite hva det er – en verticutter for en plen og hva er det brukt til? Hva er hans prinsipp for operasjon, og også om det er forskjell mellom en verticutter, aerator og scarifier? Hva er funksjonene i applikasjonen, og hva skal styres ved å velge et kvalitetsverktøy?

Verticutter er en enhet som brukes til lufting av jord og rengjøring plener og plener fra fjorårets tørre vegetasjon og mose akkumulert og hindrer fôring av ungt gress. Et annet navn på dette verktøyet er scarifier.

vertikutter

Hva brukes enheten til?

Som et resultat av naturlige prosesser dannes et lag av fragmenter av tørt gress, mos og ubestemt rester av blader på jordoverflaten. Over tid blir det tett, slik at jordluft og næringsstoffer ikke kommer inn i det. Noen ganger skjer dette fra overdreven bruk av gjødsel, noe som resulterer i at for mye gress vokser. Etter å ha klippet, kan mikroorganismer ikke helt takle utnyttelsesprosessen, og et særegent lag dannes gradvis.

Som et resultat av disse prosessene forverres tilstanden til plenen: gresset blir gult, fordi røttene ikke er i stand til å forsyne det med alt som er nødvendig, på overflaten vises bald flekker og uregelmessigheter.

For en bedre vekst av plenen gress bør periodisk gjøre lufting av jorda for å mette det med oksygen. Før utseendet på en slik teknikk, måtte hele denne prosedyren utføres ved hjelp av vanlige hagegaffler, og stakk dem inn i jorden til en grunn dybde med ett trinn på ett trinn.

Fordelene ved en plenlufting

Ved hjelp av verticutter kan du:

 • Forbedre veksten av gress uten bruk av gjødsel;
 • Eliminere overdreven jordkomprimering;
 • Å hemme dannelsen av et lag tørt gress;
 • På våte tomter bidrar til å tømme overflødig vann;
 • Øk tørkets motstand av plenen;
 • La fuktighet og næringsstoffer trenge inn i røttene.

Typer enheter

I tillegg til den enkleste mekaniske ble to typer enheter opprettet: med bensin og elektrisk motor. Hver av dem har sine svake og sterke sider. Som alle andre hageutstyr er bensin mye kraftigere og lar deg håndtere store deler av plenen. Elektriske modeller er enkle å vedlikeholde, fungerer stille, men deres handlingsområde er avhengig av lengden på ledningen.

Produsenter tilbyr tre typer maskiner:

 1. Luftbeholdere utstyrt med vårtenner, løsner jorda og kammer ut rester av tørt gress og mos. Vanligvis er det elektriske modeller.
 2. Scarifiers (verticutter), utstyrt med kniver for piercing og fjerning av gasslag, samt innhøyning av rotssystemet av gress for å stimulere veksten. Disse enhetene er bensin og elektriske.
 3. Vertikale patroner-belegger kombinerer egenskapene til de to første typer enheter. De er utstyrt med både kniver og vårtenner. Slike maskiner er for det meste elektriske.

Hvordan velge en verticutter?

Når du velger en enhet, må du være oppmerksom på følgende detaljer:

 • Maskinens kropp må være laget av sterkt, men lett materiale, for ikke å skade planter utenfor mål. Det kan være høy styrke plast eller aluminium. Maskiner av profesjonell klasse har vanligvis en stålkasse.
 • Det er bedre å velge en verticutter med bensinmotor, siden dyp inntrenging av knivene i gresen kan føre til overbelastning. Dette skjer vanligvis hvis jordens tetthet er feil satt og en større dybde er valgt.
 • I tillegg er det nødvendig å bestemme størrelsen på støvsugeren eller dens tilstedeværelse. Under drift fylles støvopsamleren veldig raskt, du må stoppe og rengjøre den, det reduserer arbeidsprosessen. Noen produsenter har fullstendig eliminert søppelsamling, da det blir enklere å samle søppelformet ved hjelp av en rake. Derfor, før du kjøper en maskin, må du avgjøre om du trenger et søppelboks i pakken eller ikke.
 • Det er nødvendig at kutterne er laget av høy kvalitet stål og festes tilsvarende. Dette tiltaket forhindrer dem i å klemme seg, slå ut eller skade.
 • Det er ønskelig at håndtaket er justerbart og tilpasser seg veksten til en person.

Eieren av en stor tomt vil være enige om at plenen vertexter er en slik enhet, uten som det er vanskelig å gjøre uten. Dens bruk gjør det mulig å i stor grad legge til rette for omsorg for et stort område av plener.

Vertikalisering av plenen i april (video)