Jeg er nybegynner og jeg har ikke mange planter i samlingen min. De er alle kjøpt, de ble donert eller kjøpt i fjor, jeg har bare den andre sesongen og fortsatt ingenting jeg gjorde med dem, bare vannet. Jeg la merke til at noen av buskene ble større enn sine potter og bladene begynte å bli gule. Naboen sa at det var på grunn av at de var trangt. Fortell meg når kan jeg bytte innendørs blomster? Det er synd om de forsvinner.

når du skal transplantere blomsterTransplantasjon er en integrert del av omsorg for innendørs planter. I motsetning til de kulturer som lever i det åpne bakken, har hjemme blomster mye mer restriksjoner: de er begrenset av potens vegger og det tilgjengelige volumet av land og er helt avhengig av eieren. Over tid er næringsreserver i jorden utarmet, mens blomster selv fortsetter å bygge opp masse. Da begynner plantene å lide, sultne og kreve utvidelsen av rommet. For å forhindre dette er det viktig å vite når du kan transplantere innendørs blomster.

Optimal tid for transplantasjonoverføringstid

Som kjent, om vinteren blir lysdagen kortere, og under slike forhold forsinker plantene deres utvikling. Noen rett og slett midlertidig suspendere vekst, mens andre bare går inn i dvalemodus, går inn i fullstendig hvile. I løpet av denne perioden trenger du ikke å røre dem. Men med starten av våren, når det er mer lys og aktiv vekst, begynner den etterlengtede tiden når det er på tide å starte transplantasjon.

Hvis det rette øyeblikket er savnet og knoppene allerede er festet på anlegget, er det bedre å utsette prosedyren til neste sesong.

For barneavlinger er deres vegetasjonsperiode noe annerledes: vekstprosesser foregår også om vinteren, så det er bedre å transplantere dem om sommeren.

I tilfelle når blomsten er syk eller skadedyr har fått på seg, skal transplantasjonen utføres uansett årstid og blomstring, ellers vil den forsvinne.

Hvordan kan jeg vite om blomster trenger en transplantasjon?bevis

De fleste planter gir oss selv nødsignaler. Vi må presse til butikken for frisk jord og nye gryter, hvis du merker slike tegn:

  • Til tross for hyppig vanning tørker jorden raskt;
  • Fra dreneringshullene eller direkte fra blomsterkrukken stikker røttene ovenfra;
  • blomsten ble tykk og sluttet å vokse.

Ved transplantasjon må det tas hensyn til at noen arter ikke trenger en stor plass. Så, fioler og hippeastrums foretrekker små beholdere, så det er nok bare å erstatte det med jordblanding. I store potter blomstrer de ikke lenge.

Frekvens av transplantasjonerficus transplantasjon

Hver blomst har sine egne vekstraten. Raskt voksende avlinger trenger transplantasjoner hvert 2. år, de som utvikler seg sakte, kan du ikke røre og tre påfølgende årstider. Men representanter for saftige planter føler seg ikke dårlig i en gryte og jord i 5 år. Som for voksne av store prøver, blir de ikke transplantert, men bare hvert 2-3 år oppdaterer de jordens øverste lag.

Beste tiden til å endre farger – video