På meg er det etterlengtede oppkjøpet – til slutt funnet frø i en blomsterbutikk гипсофилы og umiddelbart har jeg kjøpt to karakterer til meg selv. Fortell oss, vær så snill, hvordan å vokse gypsophila fra frø? Kan jeg plante dem om våren rett på blomsterbed?

gypsophila fra frøFor fans av miniatyrblomster er gypsophila en ekte skatt. De små, hvite eller rosa blomstringene dekker en ganske anstendig bushstørrelse, og skaper en sjarmerende og delikat blomsterdeksel. Denne urteaktige planten fra klovnefamilien vokser fritt under naturlige forhold. I hjemmet blomsterbruk gypsophila også funnet sin plass takket være den spektakulære kompakte form og helt upretensiøs karakter.

Gypsophila blir oftest dyrket av frø. Det kan også forplantes av stiklinger, men denne metoden gjelder bare stauder og krever en viss innsats fra blomsterhandleren, siden stiklinger ikke alltid tar rot. Et mer pålitelig resultat er gitt av frømetoden, vi snakker mer om det.

Frø av gypsophila har god spiring og beholder den i 2-3 år.

Gypsophila er representert av to arter av planter: ettårige og stauder. Avhengig av hva slags blomst som tilhører, utmerker seg to måter av frøplantasje:

  • så frøene til en årlig plante direkte inn i det åpne bakken;
  • voksende frøplanter av flerårige blomster i frøplanter i lokalene.

Når skal du så en årlig gypsophila?gypsophila på blomsterbedet

Frø av enårige sår i en spesiell avl, hvor de vokser opp til transplantasjonstidspunktet til et fast sted. Du kan gjøre dette:

  • om vinteren, midt på høsten;
  • på våren, i slutten av april – i begynnelsen av mai.

Plantert under vinterbusker transplanteres til blomsterbed neste vår, og vokste vårplanter – i september.

Når skal du begynne å vokse stauder?frøsåing

Så frøene av gypsophila på frøplanter i slutten av mars. For å gjøre dette fyller du et lett og næringsrikt underlag i grunne panner, fuktighetsetter det godt og sprer frøene over overflaten og spruter et tynt lag jord på toppen. Hvis du vil, kan du umiddelbart lage grunne spor.

Toppen er dekket med glass og plassert på en varm og lys vinduskarmen. Inntil frøene alle spiser, blir glasset ikke fjernet, men luften blir periodisk ventilert av drivhuset og fuktig jorda. Etter fremspring er de enten tynnet, etterlater minst 15 cm mellom plantene, eller umiddelbart dived inn i individuelle kopper.

Frøplante metode for å dyrke gypsophila krever ytterligere belysning. Minste lysdag for plantene skal vare minst 13 timer, ellers begynner den å strekke seg.

Når buskene bygger opp et par av disse bladene, blir de transplantert til et fast sted på sengen. Tatt i betraktning at gipsofila er sterkt voksende, er det nødvendig å legge en avstand på 0,7 til 1 m mellom busken, og enda mer i gangene. Den maksimale dekorative formen på bushen vil øke om tre år.

Video om å vokse gypsophila fra frø