I fjor kjøpte jeg en lilje i markedet. Et år senere viste det seg at det var en daylily. Jeg har ingenting mot daylilies, men jeg vil ha liljer på blomsterbedet. Fortell meg hvordan å lage en blomsterbed med liljer og daylilies? Hva skal jeg se etter, slik at de ikke er forvirret?

Lilies er stauder. For å gjøre dem lykkelige med blomstring og aroma i mange år, er det nødvendig å velge riktig sted og jord for planting.

Regler for å plante liljer

lilje

Hvis jorda er for tung, må du grave et område med tilsetning av sand eller torv. For å gjødsle leirejord, legg til humus. “Podkarmlivat” -stedet under blomsterbedgjødsel er bedre i en måned før planting av blomster.

For å sikre at vannet ikke stagnerer på blomsterbedet, og pærene ikke roter, plantet de liljer på jevne områder. Det er uønsket å dyrke dem på den blåsende siden – en busk under vindkastene kan bryte.

Vi må ikke glemme at duftende lilje er farlig for folk utsatt for hodepine, så det anbefales ikke å plante det nær hjemmet.

Ikke plant liljen ved siden av de store blomstene, som sammenfaller med blomstringsperioden, ellers vil de lukke den. Men det er heller ikke ønskelig å forlate det i stolt ensomhet. Etter liljeblomstrene må det være en rekke planter ved siden av den som vil dekke sin stygge tomme stengel.

En vakker blomstrende blomsterseng vil vise seg hvis du planter liljer ved siden av dayliliene. Til tross for likheten, varierer dayliliene fra liliene av rotsystemet. Lily vokser fra en pære, og daylilies har tuber stolons. I tillegg er liljen – jenta er lunefull og krever konstant omsorg, og daylily vokser og blomstrer i seg selv. Man må bare ta hensyn til at daylily har en eiendom å vokse veldig mye, og med tiden kan det drukne liljen.

Related  Hvordan vokse balsam fra frø?

dag-lilje

Metoder for reproduksjon av liljer

Reproduksjon av luftpærer. Disse er små pærer som vokser i bladaksler i enkelte liljer. Når piggene er modne (de vil skille fra hovedstammen uten anstrengelse), plantes de i en eske med løs jord og legges om vinteren til et mørkt sted. På den åpne bakken blir de transplantert om våren. Det bør bemerkes at fullvoksede pærer vil vises først etter 2 år.

Reproduksjon av små barn – Datterløk fra bunnen av rhizomet. De kan separeres under transplantasjon av liljer. Metoden for dyrking er den samme som for luftpærer.

Reproduksjon av pærer og deling av en stor pære socket. For dette bør bulbohesten utgraves med jordklump for ikke å skade røttene. Deretter skal hele jorda forsiktig trimmes og avskjære stammen i en avstand på minst 15 cm fra rhizomet. Fjern forsiktig pærene. Gamle røtter er helt avskåret og forlater sunn. Om nødvendig kan de gamle røttene forkortes til 16-19 cm. Bare friske løk av rosa farge vil være egnet for planting på et fast sted. På samme måte (ved å dele et stort rhizom), blir daglyset også forplantet.

Reproduksjon av pærer av pærer. For å gjøre dette, velg flere flager fra hovedpæren og plant dem 2/3 av høyden i en beholder. Boksen er dekket, satt på et varmt sted, vannet etter behov. Når det kommer røtter på skalaene, ordne dem i separate beholdere og la dem gå til våren ved en temperatur på 8 grader. På våren legger du dem i det åpne bakken og vokser i et år eller to.

Hvordan bryr seg om liljer og daylilies?

blomsterbed med liljer og daylilies

Jorden rundt plantene på våren må løsnes for å bevare fuktighet. I tørt vær blir de vannet om kvelden med varmt vann.

Under blomstringen og etter liljeblomstrene, bør vanning utføres under roten, bladene skal ikke sprøytes.

For at daylilies og liljer skal ha en lysere farge på blomster, kan de mates med mineralsk gjødsel eller mullein.

Related  Vi vokser hjemmet til en mild skjønnhet – Diffenbachia Camille

Video om en av måtene å lage en blomsterbed med liljer og daylilies