I vår familie elsker alle en salat av rot selleri. Da familien er stor og vi ofte spiser det, bestemte vi oss for å plante frø til frøplanter. Spør, i hvilke termer skal du plante kelplanter av sellerirot i det åpne bakken?

Vegetabilske grønnsaker er alltid bedre, og sikkert mye mer nyttig enn de fruktene som er kjøpt i butikken. Dette gjelder også for rot selleri. For å få store saftige “røtter”, bruker lastebilbønder plantemetoden, og dette er riktig. Selleri, oppnådd ved hjelp av frøplanter, vokser opp til 3 kg, mens andre metoder ikke gir et slikt resultat.

Nyanser av voksende frøplanter

unge skudd

En av de viktigste punktene for dyrking av rots selleri er overholdelse av tidspunktet for planting av frøplanter i det åpne bakken. Saken er at denne rotkulturen har en lang modningstid – fra 120 til 200 dager. Derfor er bare tidlige varianter av selleri brukt til å skaffe frøplanter.

På frøplanter er det nødvendig å så frø, ikke eldre enn ett år. Det er ønskelig å samle dem uavhengig av frukt som veier ikke mindre enn 500 g.

Frø blir sådd tidlig i februar, slik at plantene i slutten av april har klart å vokse.

Nettstedspreparasjon

Plasser under rotsel selleri i hagen bør være forberedt på høsten. Det bør være uten utkast, skyggelagte områder bør unngås. Rød selleri krever godt sollys.

Skarp jord er befruktet med overgrodd gjødsel (7 kg per 1 kvm.) Og superfosfat (10 g per 1 kvm.). Ved ankomst av vår, blir nitrogen, kalium og mangan gjødsel lagt til stedet med en hastighet på 5 g, 5 g og 2 g per 1 kvm. m henholdsvis. Da graver de det opp.

Tidspunkt for avstigning

selleriplanter

Frøplanter av rot selleri vil være klar til å transplantere til hagen når de når en høyde på 10 cm og danner minst 5 ekte blader. Den ideelle tiden for planting av frøplanter – begynnelsen av mai. Hvis våren er litt sen, kan du vente på tallet til 15, slik at jorden varmes opp og trusselen om nattlige frost forsinker. Landingen gjøres om morgenen, helst i overskyet vær.

Erfarne gartner anbefaler at dekker for hvert frøplante med en trimmet plastflaske for første gang. Dette sparer plantene fra en skarp temperaturendring om natten.

Transplanterer selleriplanter i bakken og videre pleie

transplanterer

Frøplanter er plantet i små hull med en dybde på 10 cm. Avstanden mellom buskene skal gjøres ved 40 cm og radavstanden – 60 cm. Forhell brønnene.

Når du planter, kan du ikke fordyre vekstpunktet, slik at frukten ikke har mange laterale røtter, noe som fører til en langsom vekst og en forverring i smaken.

Frøplanter av rot selleri skal vannes regelmessig, løsne jord og fjerne ugresset. Den første befruktningen med komplekse mineralgjødsel gjøres på 10 dager, den andre – 5 uker etter transplantasjonen.

Å vokse store frukter, i juli hver buske graver litt og kutter sideveisene. Et par dager med planting er igjen i denne posisjonen for å tørke kuttens sted, og deretter tilbake til bakken.

Plante selleri frøplanter i bakken – video