Jeg vokser Astilba lenge, jeg har flere arter i min dacha, men jeg kunne fortsatt ikke finne en klasse. Og da flaks kom opp – mannen min brakte fra en tur to busker Astilby Bressingham Beauty. Fortell meg hva er denne vakre kvinnen som og hvor er det bedre å lande?

astilba på blomsterbedetPlantets fullstendige navn lyder som Astendba Arendsa Bressingem Beauty. Denne hybrid busk-flerårig, ganske høy – kan vokse opp til 1 m i høyden. Den øvre delen av busken er gresskledd og dør om vinteren, og på våren vises nye skudd.

Den har en veldig fin dekorative utseende, så er mye brukt ikke bare å dekorere blomsterbed og rabatok, men også for å kutte. Rich-grønne blader med en utskåret kant kastet en liten glans og under blomstring busk produserer lange, litt hengende, blomst pigg-formet panicles, besatt med små frodige blomster delikat rosa farge med en behagelig aroma. Lengden på peduncle kan være opp til 80 cm, og blomsterstand – 25 cm Blomstring varer fra juli til august ..

Til tross for det milde utseende er sorten svært motstandsdyktig, ikke bare for lave temperaturer, men også for sykdommer og skadedyr. Å vokse astilba er en glede, fordi det nesten ikke krever oppmerksomhet. Det viktigste er å velge riktig sted for en blomst, hvor som helst det ville være behagelig.

Hvor å plante?

Astilba Bessingham Beauty

Bressingham Beauty vokser best på skyggefulle områder hvor direkte sollys ikke når, spesielt ved middagstid, når solen er i full gang i sommer.

Det anbefales ikke å plante planten direkte under trærne – der blomstrer det svakt, og blader og blomster mister farge.

Astilbeens røtter er meget kraftige, woody, vokser vertikalt og går dypt inn i jorden, så det vil trenge en løs jord, ideelt hvis den er lem med lav surhet. Innføringen av organisk vil gå til bushen bare til nytte – på den rike jord utvikler den seg mer aktivt.

Related  Hvordan tørke roser

Funksjoner av omsorg og vintering

Astilba er veldig glad i fuktighet, så det skal vannes regelmessig. I en varm, tørr sommer uten vanning blir bushen svak og unattractive, og tilbakestiller raskt blomsterstanden.

I vegetativ perioden kan planten befruktes med komplekse mineralpræparater. Astilba multipliserer ved å dele bushen. Rhizomes er plantet:

  • om våren;
  • på høsten.

Selv om sorten har god vinterhardhet, anbefales det å dekke busker til vinteren i områder med kalde vintre. Dette er spesielt viktig når man regner med en snøhvit vinter med alvorlig frost. I varme områder er det nok å spre rundt buskene et lag med mulch i 10 cm.

Astilbe vokser, video