Min mann bringer alltid sjeldne blomster til meg fra forretningsreiser, denne gangen var det en pose med brukmansia frø. Fortell meg, er det mulig å vokse brugmansiy fra frø hjemme? Når skal de bli sådd og hvordan skal de ta vare på plantene?

blugmansia blomstrerSkjønnhet fra et eventyr – så du kan ringe brukermansiyu, ser det en gang under blomstring. Denne fantastiske fabrikken fra Nightshade-familien gikk tydeligvis inn i blomstavlernes hjerter på grunn av uvanlig vakre blomsterstand. Stor, noen ganger opptil 50 cm lang, dekker klokkene rikelig en ganske stor trelignende busk, som når opp til 5 meter høyde. Fargerike blomster kan være de mest varierte – fra delikate nyanser av krem ​​til en rik rosa eller oransje, og det finnes også tofarvede bjeller. Og fra sorter med dobbelblomstring er det bare umulig å rive av øynene.

En egenskap av planten er bladets plassering og form. De vokser i to nivåer: på den første bladplaten har en flat kant, og på den andre – dentate.

Til tross for at blomsten har kommet til oss fra den varme og fuktige tropene, slo han seg ned ganske bra i det lokale klimaet, spesielt staude som vokser i rom eller i vinterhager, kan som lav temperatur ikke stå. Hjemme, brukmansiya er ofte vokst fra frø. Poenget er ganske plagsom, det er verdt det, spesielt hvis borekaks få ingensteds.

Når skal man så frø og hva slags jord er egnet?

brukmanship frø

Du kan begynne å vokse brugmansii allerede i januar, selv om en senere avling er mulig, men ikke senere enn mars.

Siden i naturlige forhold blomsten vokser i loam, men lett og næringsrik, er det nødvendig å forberede en lignende jord. For å gjøre dette, bland 1 del av leirejord med:

  • 2 deler torv;
  • 1 del av humus.

Related  Radish planting tid

Den tilberedte blandingen må siktes med en løsning av kaliumpermanganat med det formål å dekontaminere.

For å akselerere spiring av frø, må du bryte integriteten til skallet (skrape) og suge dem i Kornevin.

Hvordan sår?

Fyll brettet med et ferdigstøpt underlag og fukt jorda godt. Du kan umiddelbart bruke spesielle kassetter – slik at plantene blir enklere å dykke. Lag ganske dype hull (ikke mindre enn 1 cm) og legg dem i frøet. Avstanden mellom hullene skal være ca 3 cm. Dekk toppen av planten med jord og deksel med en film. Hold beholderen med frø sådd i et varmt rom på en solrik vinduskarmen.

Spiring av frø avhenger av hvor lenge de har blitt høstet. Raskere alle friske frø (ca. 1,5 uker), eldre kan sitte i jorden og alle 1,5 måneder.

Vanligvis må drivhuset ventileres og strø med jord. I tillegg vil det være nødvendig å ytterligere belyse plantene, slik at lysdagen er minst 10 timer. Så snart frøene kommer gjennom, ta av lyet.

Pleie av spirer brugmansii

frøplanter av bruggings

Når spirene vil danne opp til fem av disse bladene, er det på tide å starte sverd dem i individuelle potter, ved hjelp av metoden for håndtering av spirer sammen med en jord av jord. Det er verdt å merke seg at på dette punktet den totale høyden av bøssingen er bare ca 6 cm, fordi Brugmansiastiklinger avviker med langsom vekst.

Den etterfølgende omsorg for planter er i slike hendelser:

  1. Vanlig vanning og sprøyting. Det er nødvendig å finne en “gullsmed” i vanning for å forhindre tørking av jorda, men samtidig for å unngå høy fuktighet og stillestående vann.
  2. Fôring. En måned etter oppsamlingen, mate brukermansiye med nitrogengjødsel. I en måned kan du starte komplekse mineralgjødsel, med en gang i måneden spesielle preparater for vakre blomstrende planter.

Related  Når å samle frø av nasturtium?

Video om såing frø av brugmansii