I flere år har vi plantet en grønnsakshage. Men i år har mengden og kvaliteten på høsten betydelig redusert. Naboer anbefalte å gjødsle jorda med sagflis. Fortell meg, er det mulig å bruke overgrodd sagflis som gjødsel?

Hver gartner vet at en god høst kun kan oppnås på fruktbar jord. Derfor forsiktig å forberede for den offensive sesongen, gjødsling av nettstedet ditt. I dag er det mange nyanser innen gjødsel, men de gode gamle metodene brukes også mye på nivå med moderne stoffer og har aldri sviktet. En slik metode er bruken av sagflis.

Ofte lurer ferierende på om det er mulig å bruke den forbrente sagflaten som gjødsel. Svaret er tydelig – det er ikke bare mulig, men også det er nødvendig, etter alt tre sagkesvamp, faktisk rent organisk materiale. Det viktigste er å forberede dem riktig før bruk. Sagdust ikke bare beriker jorda, men gjør det også mer sprø og fungerer som en fin mulch. I tillegg er de mer tilgjengelige økonomisk.

Påføring av sagflis for gjødsling av hagen

sagflis som gjødsel

Det er ikke tilrådelig å introdusere overgrodd sagflis i sin rene form på hagesenger, da de forsurerer jorden veldig. På en slik jord vil mange planter ikke overleve. Det er imidlertid på grunn av prosessen med rotting sagflis at jorden er mettet med oksygen. For å nøytralisere surhetsgraden, bør gjødsel fra sagflis utføres på riktig måte:

  1. I den forberedte gropen fyller du inn fersk sagspann.
  2. Topp med kalk.
  3. La stå i minst to år.

For å akselerere rottingprosessen, helles en bunke med sagflis med flytende kjøkkenavfall uten tilsetning av husholdningsvarer. Når såvematerialet roter, befrukter de jorden, sprer seg over sengene.

Gjødsel med sagflis er bedre i første halvdel av sommeren, slik at de ved høsten er helt forfallne. Hvis du gjør gjødsel på sensommeren, på grunn av økt fuktighet i regntiden, vil vannet fra vedavfallet fordampe dårlig.

Bruken av sagflis som en mulch

sagflis mulch

Sagglass tjener som en god mulch for ulike avlinger, ikke bare i hagen, men også i hagen. Reproduksjon av sagflis kan straks sprinkles på senger med et lag på 5 cm, og det må først tilberedes friske. For å gjøre dette, legg dem i lag, vekslende med urea i omtrent denne andelen: 3 buketter av sagflis – 200 g urea. Topp med en bunke film og la i 2 uker. Etter den angitte tiden vil sagsmaten være klar til bruk.

Busker som bringebær danner et tykkere lag – opptil 20 cm.

Mulching med sagflis vil tillate mindre hyppig vanning av senger, da fuktighet ikke vil fordampe så fort, og vil beholde en løs jordstruktur. I tillegg vil tilstedeværelsen av mulch i gangene skape hindringer for vekst av ugress.

Sagsved i drivhus og kompost

kompost med sagflis

På drivhus senger, overgraves sagflis er introdusert på våren eller høsten for å akselerere spiring av frøene. Slike jord blir raskt oppvarmet. For større nytte blandes de med gjødsel, som også er forbudt.

Såvann er godt lagt til kompost. I dette tilfellet må de råtne i løpet av året, slik at komposten er mer næringsrik.

Bruk av sagflis i hagen – video