Kjent veldig mye roser gjødsel monofosfat kalium. Han sier at høsten gir dobbelt så mye. Fortell meg hvordan å påføre gjødsel kaliummonofosfat i hagen for å øke utbyttet?

En av betingelsene for å skaffe en god og høy kvalitet avling er den tidlige befruktningen av avlinger med gjødsel, både organisk og mineral. Sistnevnte inkluderer monofosfatkalium, et konsentrert preparat i form av et hvitt pulver, som er mye brukt til behandling av hage, hage og til og med innendørs planter.

Fordeler og egenskaper av kaliummonofosfat

pulver

Denne mineralgjødsel har fått anerkjennelse blant lastebilbønder på grunn av at den passer for nesten alle avlinger. Legemidlet har god oppløselighet og fordøyes raskt. Prosentandelen kalium og fosfat i sammensetningen er ca. 30 til 50.

Som et resultat av behandlingskulturer med kaliummonofosfat:

  • forbedrer smaken av frukt;
  • holdbarheten til avlingen øker;
  • planter er mindre rammet av pulverisert mugg og andre soppsykdommer;
  • mer frukt er festet;
  • øker frostmotstanden;
  • aktivt voksende sideskudd;

Bruk av stoffet

monofosfat i pakken

Gjødselmonofosfatkalium brukes i grønnsakshagen som foliarforbindinger. For å gjøre dette, blir det opprettet en løsning fra pulveret, etter instruksjonene. Denne løsningen kan være vannet planter, samt spray dem på toppen. Den mest merkbare effekten av bruken av legemidlet er observert i vårprosesseringen av plantingsarbeid og ved transplantasjon av frøplanter i det åpne bakken.

Sprøyting eller vanning skal bare gjøres om kvelden, når solen har mistet sin aktivitet, slik at gjødselet ikke raskt fordampes.

For vanning av planter som vokser på hagen, blir ikke mer enn 20 g av stoffet lagt til bøtte med vann. Jordkulturen der unge frøplante dyrkes, er ikke laget av en så sterk løsning – 10 g pulver per bøtte med vann.

Related  Fortell meg, hva skal jorda for plenen?

Men for frukt og bæravlinger vil mer konsentrert gjødsel bli påkrevet: 30 g gjødsel blir fortynnet i 10 liter vann og sprinklet plantasjer.

monofosfat

Et godt resultat er behandlingen med kaliummonofosfatkaliumplanter av tomater, som følge av at grønnsakene er jevnt modnet. Nok to ganger i sesongen for å hente tomater 2% oppløsning av stoffet (2 gram pulver per liter vann), motstand mellom vanning i minst to uker.

En egenskap av kaliummonofosfat er dens kompatibilitet med andre legemidler. For å oppnå større effekt kan den kombineres med mange gjødsel, selv om det er unntak.

Det er umulig å blande kaliummonofosfat med gjødsel, som er basert på kalsium og magnesium.

Topp dressing av tomater med mineralgjødsel – video