Frøplanter Jeg vokser alltid en tomat selv i et næringsstoff. Jeg har hørt mye om å bruke mineralull til dette formålet. Jeg vil gjerne prøve, men litt flau av mangel på jord. Fortell oss, hva er det – kuber for mineralullsplanter? Hvor effektive er de sammenlignet med jord?

Vanligvis vokser lastebilbønder frøplanter i underlaget – løs og næringsjord. Imidlertid bruker nylig mange mennesker mineralull i stedet for jord, spesielt kuber for frøplanter. Materialet for dem er en inert hydrofil bomullsull med null toksisitetsnivå.

Fordeler med mineralull

murstein

Kubber laget av mineralull er svært effektive, ikke bare når de vokser plantene, men også for voksne planter. Ved hjelp av drypp vanning og mineralull kan du få kvalitet, sunne avlinger og rikelig høsting. Voks i slike kuber kan du alle grønnsaker som er plantet i drivhus.

En slik jordsubstitutt brukes ikke for rotlinger.

Populariteten til mineralullbiter skyldes fordelene:

  1. Mulighet for flere bruksområder. Kubene holder formen godt, og plantene blir lett ekstraheret fra dem uten å skade rotsystemet.
  2. Absolutt sterilitet, som utelukker muligheten for sykdom.
  3. På grunn av den spesielle strukturen av bomullsullplanter har muligheten til å frigjøre vekst og bedre absorberer næringsstoffer under fôring.
  4. Det er enkelt å overvåke utviklingsstatusen til plantene.
  5. Planter vokser og vokser jevnt.

Hvordan bruke terninger av mineralull?

frøplanter i en terning

Frø kan sås enten direkte i terninger, eller i små plugger av bomullsull. Der sprer de seg, og bare da må pluggen settes inn i en spesiell depresjon midt i terningen. Nå har plantene mer plass til videre vekst.

Dagen før bruk av terningene må være ferdig forberedt – suge dem med en løsning. Dette kan gjøres ved å irrigere ovenfra og nedsenke dem i væske.

“Fett” terning skal veie 580 g, mens den ikke tar overflødig fuktighet. Videre plantet i kuber plantedyr, bruk fra 150 til 200 g løsning per plante bare etter at kuben har mistet samme mengde fuktighet.

Typer mineralull

Mineral bomullsull er mye brukt til å dyrke grønnsaker og bæravlinger ved hjelp av hydroponics. Avhengig av formålet, kan mineralullen være av forskjellige typer:

  • plugger – de spiser frø før såing;
  • kuber – for dyrking av frøplanter (kork med spirefrø er plassert i dem);
  • matter og blokker – brukes i storskala dyrking av dyrkede planter (de plasserer kuber med dyrkede planter for videre dyrking).

Dyrking av planter på mineralull – video