Fortell meg hvordan du skal skape kronen på en kirsebærplomme riktig? I fjor plantet noen frøplanter, og nå er de mer som busker enn et tre. Grenene har vokst veldig mye, mens de vokser nær hverandre.

beskjæring av plommeEn spesiell egenskap av en plomme er dens ganske raske vekst. På den ene siden er dette en positiv eiendom, for noen år etter planting kan du få et vakkert, frodig tre. Men det er også en negativ side – som følge av forkortelsen av kirsebærplommen begynner å skade, og utbyttet av det voksne treet reduseres. Hvis du slipper alt av, på kort tid vil høsten bare bli drømt, og plommen selv vil raskt visne bort. Derfor er det veldig viktig å vite hvordan du skal skape kronen av plomme, fordi den avhenger av mengden og kvaliteten på frukten og det totale livets levetid.

Former beskjæring skal begynne så tidlig som plantingsåret, og deretter fjerne overskytende grener hvert år. Korrekt formet krone gjør det lettere å ta vare på treet og lar deg redusere plommens høyde.

Avhengig av typen av plommetreet kan du danne et tre:

  • busk;
  • i form av en bolle (med en sparsommelig krone).

Umiddelbart etter planting bør frøplanten forkortes, slik at stammen ikke overstiger 70 cm i høyden.

Uansett hvilken form av trekronen er planlagt, er det nødvendig å kutte ut topper og grener som berører, vokser nedover eller for nær hverandre.

Egenskaper av klyngformen av plomme

Kronetyper

Det enkleste alternativet er å gi alychaen en buskform. I dette tilfellet vil omsorg for treet være minimal – det vil være nok til å tynne busken regelmessig, fjerne overflødige skudd for å unngå fortykning og forkorte raskt voksende grener med stor lengde.

Plommeblomstrer skal startes tidlig på våren.

Hvordan lage en kirsebærplomme i form av en bolle?

sparsommelig krone

Den bolleformede treformen gir god belysning og luftutveksling i dypet av kronen. For å gjøre dette, kutt ut den sentrale lederen, og send de resterende grenene i forskjellige retninger, om nødvendig, bøy dem til bakken og fest dem. For å stimulere forgreningen, forkort skuddene med 50 cm, og hvis grenene er kortere – fjern en tredjedel av lengden.

Related  Grønn gjødsel gjødsel for infield

For sparsomme kroner skal skjelettgrener i en mengde som ikke overstiger 5 stykker legges på en avstand på 70 cm til jordens overflate. Alle de lavere vekstspirene fjernes jevnlig, og nye grener – klemmer seg. Siden de to første årene vokser plommen veldig intensivt, og skuddene til venstre kan nå opptil 2 m lengde, bør de forkortes om sommeren, og ikke mer enn 50 cm.

Mellom lagene er nødvendig for å holde en avstand på minst 45 cm, og forholdet mellom sterke poluskeletnymi grenene – ca. 20 cm.

Beskjæring av plomme – video