Mange ganger, går i byparken, passert av frodige busker med mange hvite blomster og bare nylig funnet ut at dette er Albitlors spiraea. Fortell oss mer om denne bushen. Hvordan kan du ta vare på ham hvis du setter ham i en sommerbolig?albiflora spiraea

En vakker spirea brukes med glede for landskapsarbeid, ikke bare offentlige parker, men også private eiendommer. Sprawling busker er ganske høy, eller tvert imot, ganske kompakt i størrelse, i tillegg til rikelig og vakkert blomstrende og upretensiøs – er ikke dette drømmen til hver blomsterhandler? Spesielt forelsket er en slags spiraea som heter Albiflora: i motsetning til de fleste arter, hvis knopper er malt i rosa toner, blomstrer Albiflora med delikate hvite blomsterstillinger og har en beskjeden størrelse.

Hvordan ser en plante ut?

Spirea busk

Spiraea japansk Albiblora (som det er riktig kallt) refererer til dvergfarge av busker: den totale høyden på en voksenbuske går sjelden over 0,8 m, oftere er det til og med halvmåneprøver. Kronen på busken er viltvoksende og frodig, bestående av rødaktige grener og mange langstrakte grønne blader.

Selv etter blomstringen beholder Albiflora sitt dekorative utseende på grunn av gul-oransje fargen på bladene, som erstatter den grønne fargen tidlig på høsten.

Karakteristiske egenskaper av sorten kan kalles:

  • rikelig blomstring (fra andre halvdel av sommer til høst, buskene er nesten helt dekket med hvit paraply av blomsterstendigheter, utsteder en mild søt aroma);
  • kompakt størrelse;
  • fravær av spesielle krav til jordens sammensetning;
  • god frostmotstand.

Albitlors spiraea vokser veldig sakte: den årlige økningen er maksimalt 10 cm.

Særegenheter ved å vokseblomstrende spirea

Den vakkert blomstrende bushen av spiraea av japansk Albiflora er ganske ufattelig og føles bra både på et solfylt sted og i penumbra. Det kan godt utvikle seg på dårlige jordarter under periodiske fôringsforhold, men gir preferanse til fruktbar jord – der veksten øker noe, og buskene selv ser vakrere ut. Han liker fuktighet, men det er nødvendig å sørge for at vannet ikke stagnerer ved røttene, ellers vil anlegget begynne å smerte.

Men hva spiraea tolererer ikke er tørke og en varm sommer, når det ikke er naturlig nedbør og kunstig vanning, kan den dø.

Albiflora er godt formet, så tidlig på våren er det ønskelig å trimme spiraea for å stimulere tillering, og også å fjerne de skadede kvistene og gi den ønskede formen.

Related  Voksende roser hjemme i poteter

Video om omsorg for ånder