Jeg har et epletre, som jeg sier “vanskelig å bære, men det er synd å kaste det bort.” Treet er ganske bra, sprekker, om sommeren gir en god skygge. Men eplene selv er små og sure, selv deres kjæledyr vil ikke spise. Jeg tenkte på å remake henne inn i en pære, men jeg vet ikke hvordan. Fortell meg hvordan og når kan jeg plante pæren på epletreet?

pære-epletre

Grafting av frukttrær har vært populært blant gartnere i lang tid. Hvis eple til slutt knust, frukt mister sin saftighet og sødme bør ikke umiddelbart ty til radikale metoder, og å rive det. Grafting en pære på et epletre vil bidra til å lønnsomt bruke et tre, i tillegg til å motta en kvalitativ avling av store frukter. Like viktig er det faktum at når plante små frøplanter må vente til de første fruktene av flere år, som følge av vaksinasjon betydelig redusert ventetid.

Begge trærne tilhører arten av granateplene og er representanter for familien Rosaceae, slik at bestanden med transplantatet i de fleste tilfeller er godt etablert.

Når er det bedre å plante en pære?

Det beste alternativet for timing av pæregraftet på epletreet er tidlig på våren. Så snart dagtidens lufttemperatur når vedvarende plussverdier, og nattfrostene stopper, kan man gå videre til podningsprosedyren. Det viktigste – du må ha tid til å gjøre det opp til det øyeblikket når knoppene blomstre til annen for å engraftment Scion falt sammen med begynnelsen av aktive sap flyt. Da vil han sikkert bli vant til.

I de nordlige områdene er det bedre å utsette inokulasjonen i april, ellers er det en risiko for at de podede unge pæreskuddene vil fryse.

Dersom langvarig kalde våren nesten umiddelbart gikk i den varme sommeren, og i det øyeblikket var tapt – å innpode en pære epletreet kan også være i juli, men ikke senere. Vanligvis, siden august, begynner temperaturen allerede å falle, noe som også har en negativ effekt på transplantatet, som er følsomt for forskjellene.

På høsten anbefales det ikke å vaksinere – det er usannsynlig at pæren overlever og vil kunne overleve vinteren fullt ut.

Hvordan velge en rot og et transplantat?

Hvis hagen allerede har et epletre, er det klart at problemet med valg av lager ikke er verdt det. I fravær av slike er det tilrådelig å gå på speider mot skogen og se etter det ville epleet, vokst opp ved selvsåing. Et slikt tre kan vokse og bære frukt i mange år, mens det vokser fra eplesorter av frø etter vaksinasjon lever i gjennomsnitt 12-15 år.

Valget av scion avhenger helt av ønsket resultat. For eksempel, for å få store frukter, er det bedre å bruke slike pæresorter som Lyubimitsa Yakovleva eller Stortfrukt Susova. Stiklinger kan kuttes fra hagen din, spør din nabo eller kjøp dem i barnehager.

For scion, kutt stikkene fra sørsiden av pærekronen.

Hvordan plante en pære på et epletre?

For å vaksinere en pære kan du bruke flere metoder:

  1. spirende. I juli kutt en ung skyte av pæren, trim bladene, la stikkene og kutt ut øyet. På en gren eller et stamme av et epletrær, gjør et snitt på barken i form av bokstaven “T” og sett inn et peephole i den. Koble kantene og trekk av det elektriske båndet. Det kan gjøres om våren så snart de første blader vises.spirende
  2. Kopulirovku. Det anbefales å grafte en pære på et villt eple, dyrket av frø. På stiklinger av en pære og eple-tre gjør skrå skiver og tett trykk grenene til hverandre slik at skiver sammenfaller.kopulirovka

Video om vaksinering av en pære på et epletre med en vaksineskriver