Jeg har en dacha, her er bare en liten tomt. Steder er nok bare for grønne og tomater, det er ikke flere poteter igjen. En venn rådet til å sette henne i poser, fordi for dem og sengene trenger ikke. Fortell meg hvordan du kan vokse poteter i poser?

Potet er den viktigste komponenten av dietten, så plantingen tar opp det meste av tomten i hagen. Vel, hvis den har en anstendig størrelse og fruktbar jord. Og hva gjør de gartnere, hvis eiendeler ligger på knappe jord, eller svært små? I dette tilfellet er det verdt å lære å dyrke poteter i poser. Denne metoden vil gi en avling, selv uten et sted for planting, foruten det krever ingen spesiell innsats.

Metodefordeler

potetskudd

Voksende poteter i poser er den minst kostbare måten, både materielt og fysisk:

  • slike “senger” trenger ikke å bli kontinuerlig utryddet og hult;
  • Det er ingen kostnader for årlig pløying;
  • poteter er ikke påvirket av jordsykdommer;
  • planting påvirkes ikke av skadedyr som bor i grønnsakshage på vanlige senger;
  • skuddene stiger mer amicably og vokser kraftigere i forhold til hagebruk;
  • rotkulturer roter ikke;
  • høsting er mye enklere og raskere.

Og selvfølgelig, etter høsting av poteter, forblir bakken i posene. Den kan helles på en blomsterbed under blomster eller under avlinger i vegetabilske senger, forutsatt at de ikke har vanlige sykdommer med poteter.

Når det gjelder de negative aspektene ved denne metoden, er det praktisk talt ingen. Med mindre det kreves mye underlag og konstant overvåkning av fuktighet i poser

Jordforberedelse og “senger”

poser

For dyrking av poteter, kan du kjøpe spesielle poser som har en ventil for høsting og lufting. For å minimere materialkostnader plantes knollene i vanlige sekker for sukker eller mel.

Hvis posen er laget av et slitesterkt materiale som ikke passerer vann godt, må du lage små hull i bunnen av posen før du lander. Dette er nødvendig slik at overflødig fuktighet kan strømme fritt.

For å fylle posene, bruk jorda fra hagen, bland den med humus (pereprevshie sagflis eller blader, gjødsel). Det er også godt å legge til litt leire – så vannet vil drenge sakte, og jorden vil ikke tørke opp.

Ikke bruk jord fra stedet der kulturen i familien Solanaceae vokste. Det er også verdt å unngå steder hvor bjørnen lever, for ikke å smitte skadedyret fra utsiden.

Teknologi for å plante poteter i poser

planting i poser

Plant poteter begynner i slutten av april – tidlig i mai. For å gjøre dette, er posen litt tucked og det første laget av jord er helles på bunnen. Lagets tykkelse avhenger av posens størrelse (10-35 cm).

Landing er produsert av et av følgende bilder:

  1. I ett lag. På jordblandingen spredte 5-6 sprakk poteter (øyne opp), litt sprinklet med jord og vannet.ett-lags planting
  2. I flere lag. De legger knollene i to lag med et jordlag mellom dem.to-lags landing

Når skuddene er 7 cm i høyde, legg til jorda til den dekker dem. Bare toppen av bladene forblir over. Når buskene vokser opp, legges jorden til kassa er fylt med 2/3 av høyden.

Noen lastebrukere fyller posene helt, legg dem (og ikke sett dem) på bakken og gjør snitt i form av et kryss, hvor de plantet knollvekster.

Poser med poteter bør settes på et solfylt sted og vannes vannet, slik at det ikke tørker jorda.

Poteter i poser: Jordpåfylling – video