En nabo i landet delte frø av mallow. Fortell meg hvordan du skal vokse mallowplanter hjemme?

Malva, eller som det også kalles rod-rose, er en vakker høy blomst, som har både dekorative og medisinske egenskaper. Planten er en eller to år gammel, vokser til en høyde på mer enn en meter, har flotte store blomster av forskjellige farger og former. Malva multipliserer frø. Hvis du oppnår blomstring i plantingsåret, er ikke oppgaven, så blir frøene sådd direkte inn i det åpne bakken. Men en mer pålitelig måte hjemme – å vokse mallow gjennom frøplanter, og da vil den blomstre allerede på slutten av sommeren.

mallow

Regler for dyrking av mallardplanter i hjemmet

Såing mallow seedlings er nødvendig i begynnelsen av våren. For at mallow-frøene skal spire raskere, bør de helles med varmt vann fra kvelden og til venstre for natten. Om morgenen blir de hovne frøene plantet i torvpotter i henhold til prinsippet: ett frø – i en gryte.

Treårige frø av mallow vil spire bedre enn frø som er samlet senere. Men mer enn tre år å lagre frøene, anbefaler ikke.

For bedre frøspredning er det bedre å kjøpe jorden heller løs, eller gjør det selv fra bakken fra hagen, sand og humus i en andel på 2: 1: 1.

Siden mallow har et relativt langt rotsystem og ikke tolererer transplantasjonen, vil potter av torv foretrekke den vanlige beholderen for den. Hvis de plutselig ikke var hjemme, kan du så i en vanlig boks og spre frøene med en avstand på 4 cm.

skudd av mallow

Generelt må frøplanter bli sådd tidlig i individuelle beholdere – før de er sammenflettet med røtter. Vanligvis blir spire plantet etter dannelsen av tre blader. Begrave frø av mallow er ikke nødvendig, det er nok å drysse litt på toppen av jorden. Nå er de vannet og dekket med en film for å lage et mini-drivhus. Den optimale temperaturen for frøspredning er 20 grader Celsius. Etter at mallow har steget (omtrent to uker), fjern filmen og omplant seedlingsene på en lys vinduskarpe.

Related  Vi gjenoppretter plenen om vinteren ved hjelp av ammoniumnitrat

mallow seedlings

Malva er en lyselskende plante, så det trenger ekstra belysning. Solen er fortsatt liten om vinteren, lysdagen er kort, og så at plantene ikke strekker seg og blir syk, trenger den kunstig belysning.

Ta vare på frøplanter av mallow er som følger:

  • vanner som nødvendig, forhindrer full tørking eller vanndampning av jorda;
  • gradvis stabbing av frøplanter i frisk luft.

Plantering mallow frøplanter i det åpne bakken

krøllete mallow

Ettårig mallowplanter er plantet i friluft i mai. Flerårig mulberry er transplantert på slutten av sommeren eller tidlig i september. Hvis frøene ble sådd i torvpotter, kan de plantes med dem.

Plasser for frøplanter å plukke opp godt opplyst og uten utkast. Ideelt alternativ er blomsterkjæret langs gjerdet, så du trenger ikke å ta vare på ekstra støtter for klesplagg av voksne planter.

Ta vare på frøplanter av mallow

Malva er den ideelle blomsten for de som ikke har mye ledig tid. Anlegget er veldig upretensiøs, det er nok å observere følgende anbefalinger:

  1. Vann som nødvendig, i tørt og varmt vær – oftere.
  2. Spinn og løs jorden rundt bushen.
  3. Fjern blomstene som er visne.
  4. Før du fyller knopper, gjødsle med mineralgjødsel.

For å få en flerårig plante fra en ett år gammel mallow, anbefales erfarne blomsteroppdrettere å kutte alle blomsterstengler like etter blomstring.

Slik sår du frøet av mallow på frøplanter, se videoen