Jeg liker å bruke ingefær til å lage forskjellige retter, og om vinteren legger jeg te til barn for å forebygge forkjølelse. Men i vår lille landsby er det ikke alltid mulig å finne den i butikkene. Fortell meg, er det mulig å vokse ingefær i hagen og hvordan å gjøre det?

Ginger – krydret plante, som brukes til å behandle og forebygge ulike sykdommer. I tillegg er det lagt til retter og drinker. Roten til ingefær kan kjøpes i butikker og på markedet, men mange elskere av dette krydderiet foretrekker å avle det selv. Det er ganske mulig å gjøre dette, det viktigste er å kompetent tilnærming spørsmålet om å velge et plantemateriale og ta litt vare på planten.

ingefær

Så, hvordan å vokse ingefær i hagen? Alle aktiviteter for avl av en krydret plante kan deles inn i 3 faser:

  1. Utvalg av materiale for planting.
  2. Spiring av roten før planting i bakken.
  3. Plantetransplantasjon i hagen.

Utvalg av kvalitet plantemateriale

rhizome med øyne

Til tross for at ingefær blomstrer og etter hvert har frukt, er forplantningen hovedsakelig rhizom. De kjøper den i butikken. En god høst er i stand til å gi en kvalitativ rot, som må ha:

  • glatt overflate, glatt og uten skade;
  • saftig fast struktur;
  • Lev, ikke skrumpet, nyre-øyne.

Spiring av roten

Perioden fra begynnelsen av planting ingefær til høst tar ca 8 måneder. Å dyrke planten om sommeren, før planting er det nødvendig å dyrke det i en gryte. Den beste tiden å begynne spiring er slutten av februar. For dette formål roten delt opp i deler, som hver må ha minst 2 knopper, kuttet stedet for å behandle med trekull og litt tørr.

Related  Egenskaper av omsorg for et lunefullt stilig jasmin polyantom

oppblomstring av nyrene

For å aktivere sovende knopper, anbefales rhizomedelene for et par timer å suge i varmt vann.

Ingefær vokser godt i løs og næringsrik jord. Egnet blanding av torv og bladmark, torv og sand i like store mengder.

Potten for planting bør velges bred, men ikke veldig høy, da røttene har egenskapen til å vokse i bredde. På bunnen av potten legges et dreneringslag, fyll det med jord og plant de beredte delene av roten med øynene oppover. Tilbring rikelig med vann og sett på et varmt sted (minst 25 grader Celsius) med diffus belysning.

spiring av ingefærrot

I prosessen med vekst røttene må regelmessig vannes og sprayet, samt gjøre dem annenhver uke dressing gjødsel kompleks.

Ginger transplantasjon på en seng

ingefær i hagen

I mai transplanteres ingefær til hagesenger, som ligger i et halvskyggefullt sted. Avstanden mellom frøplantene for å være ikke mindre enn 15 cm. Videre behandling er å lede vann etter tørkingen av topplaget av jord og den vanlige sprøyting. I løpet av sommeren flere ganger matet Ginger organisk (oppløsning av kua naturgjødsel i et forhold på 01:10) og kaliumgjødsel.

To uker før høstingen stoppes vannet. Omtrent i september blir bladene gule – det betyr at det er på tide å grave ut røttene. De oppnådde rhizomes blir igjen i 3 dager for å tørke, og deretter lagres på et kjølig sted.

Plante roten av ingefær til spiring – video