Altid drømt om å ha en gardenia jasmin. Men i vår lille blomsterbutikk fant jeg bare frøene til gardenia. Jeg bestemte meg for å risikere det og plante det. Fortell meg hvordan å dyrke gardenia fra frø?

Gardenia er en eviggrønne plante i form av en busk. Et vakkert blad av en mettet grønn farge vil ikke forlate noen likegyldig. Og når blomstringstid kommer, kan denne skjønnheten formørke til og med rosen. Frode hvite blomster med en stupefying jasmin duft gjør henne dronning på vinduskarmen. voksende gardenia

Som en ekte dronning er gardenia også vurdert som høy. Men hvis du har nok tålmodighet, kan du prøve å dyrke gardenia fra frø. Denne virksomheten er litt plagsom, siden blomsten har en lunefull karakter og er krevende i omsorg.

Utvalg av frø og jord for gardenia

pose med frø

For å få unge frøplanter, må du velge riktig jord og kjøkkvalitet frø. Kjøp frø bedre i spesialiserte blomsterbutikker. Så du kan være sikker på at frøene vil være friske, og de blir riktig lagret.

Gardenia vokser godt bare på løs og sur jord. Anlegget tilhører Marenovs familie, for hvilket det er et spesielt underlag. Kjøp det også i butikken. Noen produsenter forsikrer at det er mulig å dyrke en blomst ved hjelp av jordblanding for azalea.

Frø av gardenia frø for frøplanter

skudd av gardenia

Under plantene er det bedre å ta en ganske bred, men ikke en dyp beholder. På bunnen er det nødvendig å legge et lag av utvidet leire, som vil tjene som drenering. Topp bakken. Frøene legges forsiktig ut på overflaten uten å trykke på dem. Du kan drysse en liten jord, men ikke bli båret bort.

Frø trenger ikke foreløpig soaking, de har god spiring. Det er nok å sprute jorden godt etter sådd.

En pott av frøplanter som er dekket med en film og satt på en varm, godt opplyst vinduskarmen. Frøplanter vil begynne å vises i begynnelsen av den fjerde uken etter sådd. Deretter kan potten omstilles til østvinduet, der lyset er litt mindre.

Related  Påføring av Novalon for druer befruktning

Ta vare på seedlings av gardenia

dykke frøplanter

Etter at plantene blir sterkere, kan de dives inn i separate beholdere. Jord er brukt det samme som for såing. Potter for frøplanter plukker opp med en diameter på ikke mer enn 7 cm. Planterte skudd trenger fortsatt drivhusforhold, så hver skal dekkes med en trimmet plastflaske.

Regelmessig fjernes flasken og buskene ventileres. I stedet for å sprinkle, er jorda godt sprøytet. Den andre transplantasjonen gjøres når plantene begynner å frigjøre nye blader. Potkapasiteten skal være 2 cm mer. Etter transplantasjonen kan buskene mates med gjødsel til Azalea. Løsningen er ikke så mettet som for voksne planter.

ung gardenia

Videre omsorg for ung gardenia – video