Fortell meg, men hvordan er det riktig å lage en plen på leirejord, om før dette stedet ikke ble plantet fullstendig med noen plantekulturer og ikke ble behandlet ved hjelp av hagen maskineri?

Fordelingen av plenen med en plen er den beste måten å utstyre et nærliggende område for å skape en koselig atmosfære på hele privat tomten, for å gi deg selv og alle nær et flott sted for hvile og rekreasjon. Men at muligheten til å være stolt av plenen ikke ble eneste ønske, og den brukte innsatsen og økonomiske eiendeler ikke ble bortkastet forgjeves, er det nødvendig å ta vare på riktig forberedelse og plotplanlegging for såing.

Egenskaper av leirejord

Hver eier, mest sannsynlig i vet hva slags land er karakteristisk for hans nettsted. Leirjord er mye distribuert i Russland. Hovedproblemet i dyrking av slike territorier er at jorda med det fremherskende innholdet i klebrigvoks har relativt lave fruktbarhetsindikatorer. Dette gjelder hagenplantasjer, det vil si frukt- og bæravlinger, blomster, busker og vanlige plenavlinger.

leirejord

Også leirejord karakteriseres av følgende egenskaper:

 • ganske vanskelig og problematisk behandling;
 • hindrer full utvikling og vekst av de fleste planteavlinger;
 • til tross for høy ernæringsmessig ytelse, har dårlig permeabilitet;
 • blokkerer praktisk talt strømmen av nyttige stoffer og vann til rotsystemet av planter;
 • Det viktigste problemet med alle leireområder er den utprøvde stagnasjonen av vann og som en konsekvens utseendet av putrefaktive fenomener.

Det er verdt å merke seg at frøplanter av kirsebær, bringebær, jordbær er ikke bare vanskelig å dyrke på slike steder, men bokstavelig talt dør med den minste svømming av jorda.

Grunnleggende arbeider på dyrking av leire territorier

Når det gjelder tydelig leirejord i ditt område, bør det utføres en fullskala, trinnvis forberedelse av stedet for såing av frø av den fremtidige plenen. Det er vanskelig å rette opp den nåværende situasjonen, men det er ganske mulig hvis vi nøye nærmer oss løsningen på dette problemet. Spørsmålet om hvordan man skal skape en plen på leirejord, kan generelt henvise til utviklingen av området. Leirjord er katastrofale ikke bare for plenavlinger, men for enhver form for plantasjer.

Så du bør være bekymret på forhånd om å gjøre noen tilpasninger til strukturen på nettstedet:

 • arbeid på sliping av territoriet eller et sted for plenen. Essensen av arbeidet er å blande den tilgjengelige jorda på stedet med ren sand. Proportjonene observeres bokstavelig en til en;
 • legger til bakken en tilstrekkelig mengde torv, torvblanding og næringsstoffer humus;
 • hele området på stedet som er ment for å organisere plenen ligger i et plan med en viss liten vinkel på omtrent 2 til 3 °. En slik metode vil sikre en effektiv utstrømning av akkumulert vann;
 • planlegging og rekonstruksjon av dreneringssystemet.

Organisering av dreneringssystem på nettstedet

Med forbedring av leireområdene i land er det mulig å organisere to typer drenering: overflate og dyp. Særlig problematiske våtmarker tillater i hvert fall driften av begge systemer samtidig. Den vanligste måten å redde området fra overdreven stagnasjon og vannopphopning er å skape et system med avløp.

Dypt dreneringssystem

Dyp drenering gir tidsriktig avhending av grunnvannet, på grunn av effekten av grunntrykk på det økende volumet av innkommende vann. Som et resultat blir vannet enkelt presset til jordens overflate. For effektiv drift av dyp drenering er det nødvendig å organisere et helt system med spesielle rør, kalt avløp.

dreneringssystem

Effektiv dreneringsarbeid er forårsaket av flere faktorer:

 • sekvens av installasjonsarbeid;
 • planlegging og gjenopprettelse av et strukturert kanal system gjennom hele nettstedet;
 • Legging av kanaler skal ikke utføres mer enn en meter dyp;
 • Overholdelse av anbefalt lutningsvinkel, hvis individuelle verdi bestemmes avhengig av funksjonene i lindringen i denne delen;
 • Avløpene er lagt på et tidligere dekket lag av sand.

I tilfelle at arbeidet med dyrking av territoriet ble gjort feil eller ikke fullt sådd, vil avlinger snart dø, og på stedet av det utviklede området vil det være en overflod av ugress, for eksempel sedge eller kløver.

Video: Vi sår plenen med egne hender