Ervervet i dag i markedet frøplanter av honeysuckle spiselig. Mine barnebarn elsker bare denne bæren, som i frisk form, og i syltetøy og syltetøy. Fortell meg hvordan du skal plante honeysuckle i høst?

Honeysuckle er en frostresistent busk som kan leve på ett sted i mange år og bære frukt rikelig. Distinguish Berry Honeysuckle og dekorative. For å få en nyttig busk, anbefaler erfarne gartnere å plante honeysuckle i høst (september – tidlig i oktober).

Velger et destinasjonsside

kaprifolering

Stedet for planting av honeysuckle bør velges på en slik måte at turen av bushen over tid er godt opplyst, men den grunnleggende delen var i penumbraen. Det ideelle stedet er et nettsted uten utkast med en fruktbar jord av nøytral surhet.

Unngå områder som er i skyggen og på en høyde med sandjord.

Forbereder en landingskasse

landing pit

Plantegraven skal være forberedt noen dager før planting av kaprifol. Diameteren skal være ca 40 cm, og dybde – fra 25 til 40 cm. Legg til gjødsel:

  • 10 kg humus;
  • 200 g superfosfat;
  • 40 g kaliumsalt.

Gjødsel blander seg med jorda med en spade og vanner gropen. Om nødvendig (hvis jorda er clayey) legg til mer frø land, sand og tre aske. Deretter er plantingshullet dekket fra oven og igjen i 4 dager.

Utvalg av plantemateriale

frøplante kaprifol

For gjengivelse av kaprifol, brukes rotte stegg som ikke er eldre enn 2 år. For høye (mer enn 1,5 m) trær kan ikke overleve, men små (mindre enn 25 cm) er også bedre å ikke ta, fordi de ennå ikke har utviklet seg.

Planting av kaprifolier

frøplante

Til honeysuckle ga en sjenerøs og deilig høst, plant den burde være i grupper (minst to eller tre planter), mens du velger planter av forskjellige varianter. Dette skyldes det faktum at kaprifol er selvbefruktet.

Før planting bør plantene holdes i en oppløsning av heteroauxin i 24 timer (50 g av legemidlet per liter vann).

Planter i plantasjeplassen, plant en frøplante, spred røttene og komprimer jorden rundt dem slik at det ikke er noen tomrom igjen. Hell bush og deksel. Rødhalsen skal være litt dypere – ikke mer enn 3 cm. For gruppeplantinger bør avstanden mellom plantene holdes ca. en meter, og bredden av rader mellom dem skal være 2,5 meter.

Related  Universell gjødsel fra gress med vann: forberedelse og bruk av infusjon

Ta vare på unge plantasjer

ung kamskjell bush

Når våren kommer, blir buskene som er plantet, rundet opp, graver rundt jorden for en halv spade av en spade. Ung kaprifolje er dekket med humus.
Omsorg for kaprifolje inkluderer regelmessig vanning, i den varme tørre sommeren – daglig. Etter vanning må landet løsnes og lukkes etter behov.
Gjødsel er introdusert bare fra det tredje året av bushens liv. Ung planting er nok til å mate i vårkompost (1 bøtte per bush), og i høst legg til aske til bakken (150 g). For å forebygge sykdommer og skadedyr om sommeren, behandles busker med spesielle midler.
Når det gjelder beskjæring, trenger de ikke på den yngre kaprifolen i løpet av de første fem årene. På denne tiden er veksten langsom. Det er nok å fjerne tørre og syke grener på våren.

Honeysuckle: planting og omsorg – video