Jeg vil plante björnbæren i hagen neste år, det er bare ett fritt hjørne. Spør, i hvilke termer og hvordan å plante en bjørnebær om våren? Må jeg legge til gjødsel når planting, og hvilke?

planting en bjørnebær på vårenVårplantering av bjørnebær er det mest passende alternativet for sentrale og nordlige regioner, hvor vinteren kommer tidlig og raskt, og ofte veldig kaldt. Under slike forhold har planten plantet i høst rett og slett ikke tid til å slå seg ned og omkomme. Det er derfor å plante plantelater om våren, slik at du kan snakke om 100% overlevelse. Å oppnå gode resultater kan gis med egnet landbruksteknikk, nemlig:

  • Overholdelse av tidspunktet for planting;
  • utvalg av kvalitet seedlings;
  • foreløpig jordforberedelse;
  • korrekt landing.

Når skal du plante?

Tidspunkter for planting av brombær om våren kan variere avhengig av dyrkningsregionen, i gjennomsnitt er dette slutten av april. Jo nærmere sør, den tidligere landingen er mulig, og omvendt.

Hovedkravet til vårplantningen er at bjørnen skal plantes i veloppvarmet jord.

Hvordan velge en frøplante?bjørnefrøplante

Når du kjøper et plantemateriale, må du være oppmerksom på dets levedyktighet. En god frøplante skal ha:

  • utviklet rotsystem;
  • en eller flere stengler med en tykkelse på ca. 0,5 cm;
  • minst en dannet nyre på rhizomet.

Hvor å plante?

Stedet for voksende bjørnebær skal være solfylt: i skyggen blir buskene strukket, og bærene kan ikke fylles med søthet. Det bør også unngå vindblåste områder, fordi sterke vindkast kan ødelegge busken.

Blackberry elsker næringsrik jord med middels surhet.

Jordforberedelse og plantingbeskjære frøplanter

For hver planting er det nødvendig å utgrave gropen 50 cm dypt, mens avstanden mellom buskene er minst en meter. På bunnen av brønnene, hell 0,5 pails humus, 0,5 ss. tre aske, 50 g kaliumsulfat og 100 g superfosfat. Legg den utgravede jorden og bland den med en spade. Gruven skal fylles med næringsjord på 2/3 av høyden.

Related  Plantering av peanøtter på tomten

Sett frøplanten i midten av hullet, dyp vekstkluten til en dybde på 3 cm. Plante en bjørnebær, la skudd opp til 40 cm høy, og hell overhodet.

Hvis det i året med planting av buskblomstrene, må blomstringene kuttes av, slik at de ikke tar vekk fra anlegget de krefter som er nødvendige for å bygge opp rotsystemet. Og her om fremtidig fruktbærer er det nødvendig å ta vare på forhånd, og ha etablert støtte for å knytte skudd, spesielt for krypende varianter.

Funksjoner av blackberry planting – video