I lang tid drømte jeg om å ha en rosehage. I hagen min vokser en gammel busk av terose, og i høst kjøpte jeg og plantet flere andre varianter. Fortell meg hvordan å ta vare på roser om våren etter vinteren?

Hver blomsterhandler som har en liten rosenkrans i husstanden, vet hovedregelen for voksende roser. En vakker blomstrende busk kan bare oppnås ved å skape komfortable “levende” forhold for roser. Og først og fremst må du vite hvordan du skal ta vare på roser om våren etter vinteren for å hjelpe buskene våkne opp og gå inn i en fase med aktiv vekst.

Blant vårene i rosenkransen er det fire hovedpunkter:

  • fjerning av vintervern
  • trimme bush;
  • topp dressing;
  • bioklipp.

Tilbaketrekking fra buskene vinterhytte

fjerning dekselet

Vinterhytt fra busker fjernes etter at nattfrostene forlater, og dagtemperaturen når stabile verdier.

Hvis dekselet er laget av vanntett materiale ugjennomtrengelig for lys, bør du først åpne opp en liten busk for å lufte den, og fordampe fuktigheten akkumulert i ly. Helt åpne roser om noen dager, når de akklimatiseres til utetemperaturer.

Ved bruk av “pustende” materiale, kan lyet fjernes umiddelbart.

Vår beskjæring av roser

vårbeskjæring av roser

Beskjære tidlig vår i buskene for sanitære formål, fjerner vintrene som har dødd ut om vinteren. I tillegg tillater det å danne en rose.

Avhengig av hvilken type roser som vokser, er det visse nyanser når du kutter busker:

  1. Te-hybrid roser. Etter å ha fjernet tørre grener på voksne busker, ikke la mer enn 8 skudd, forkort dem etter 6 knopper. Det er nok for unge frøplanter å forlate 3 kortkutt kvist (etter 3 knopper).
  2. Busk roser. Varianter som blomstrer en gang ikke beskjærer (bare fjern tørrskudd). Roser, som blomstrer flere ganger, kuttes til en tredjedel av høyden.
  3. Stempel roser. På skuddene går ikke mer enn 5 nyrer, og skjærer dem omtrent i samme høyde.
  4. Klatrer roser. I tillegg til buskroser, blomstrer enblomstrende unge busker ikke beskjæres, ellers neste sesong vil blomsten ikke komme. Det er nok bare å tynne dem, kutte ut tørrskudd. I varianter som blomstrer gjentatte ganger, forkorte sidegrenene til 2-3 knopper, og forlat hovedgrenene uberørt.

Related  Kornets dannelse er et viktig stadium i dyrking av kirsebærplomme

Vårens topp dressing av roser

våren dressing av roser

Unge busker plantet på høsten, trenger ikke å lage mineralgjødsel. Det er nok å helle dem med en løsning som inneholder organisk (fuglefylling eller mullein).

For å forhindre sykdom etter å ha fjernet dekselet, er rosene sprinklet med Bordeaux-væske (200 g kobbersulfat og quicklime til en bøtte med vann).

Umiddelbart etter beskjæring av gamle busker, er det nødvendig å spre ammoniumnitrat under dem og hell. I slutten av april lager de mineral gjødsling med Kemira (1 spiseskje per bøtte med vann).

Mulching av busker

mulching roser

Etter at buskene er trimmet og befruktet, bør jorda rundt kofferten forsiktig, slik at det ikke blir skadet røttene, grave. På toppen av bakken lå et lag med mulch, 5 cm tykt, uten å dekke hovedskyten.

Som mulch bruker sagflis, tørt gress eller kompost.

Når mulken roterer, blandes den med bakken og et nytt lag legges ut. Dette vil bidra til å bevare fuktighet, beskytte røttene og skape et hinder for utvikling av ugress.

Ta vare på roser etter vinteren – video