Denne sesongen har jeg en pumpet gulrot – og høsten er ikke rik, og smaken er ikke slik den burde være. Min nabo rådet meg til å mate henne med gjødsel fra sagflis. Jeg har ikke hørt noe om dette. Fortell meg hvordan du bruker sagflis som gjødsel for gulrøtter.

Gulrøtter vokser godt på løs jord. Men den tunge jorden må være forberedt på forhånd. Dette er hva sagflisen brukes til. Lagt til bakken, gjør de det lettere, og løsner, forbedrer vannpermeabiliteten.

Dessuten brukes sagflis som gjødsel for gulrøtter (og ikke bare), for å øke jordens fruktbarhet, noe som utvilsomt påvirker utbyttet. I prosessen med rotting øker savsmelt nivået av karbon i jorda. Ved sin handling ligner de torvgjødsel.

sagflis

Jorden som må løsnes med sagflis:

  • torv;
  • svart jord;
  • leire;
  • podzolic.

Ikke alle sagglass er egnet som gjødsel. For eksempel er det ikke såpe i såpe som ikke er egnet for alle avlinger. Dessuten vil de bare ødelegge jordens sammensetning og øke dens surhet. Ikke bruk bruk av sagflis fra sponplater, eik og hassel.

Måter å bruke sagflis

sagflis på gulrot senger

Oftest er sagflis brukt i form av gjødsel og for tørking av jorda. Blant måtene å bruke sagflis er:

  1. Gjødsel fra sagflis.
  2. I løpet av vårflommen vil fersk sagflis bidra til å redde hagen fra flom, hvis du fyller dem med riller langs hagenes omkrets.
  3. Utbredt bruk av sagflis og mulchingplanter, inkludert gulrøtter, for å forhindre tap av fuktighet i tørr sommer. Slike mulch vil også tjene som beskyttelse mot ugress og skadedyr.
  4. Sagglass kan bringes om vinteren, slik at de har tid til å falme før utbrudd av gulrotplanting og ikke surgjør jorda, ellers vil gulroten ikke være saftig og ikke søt.
  5. Det er også mulig å legge til sagbladet 3 uker før såing av gulrotfrø. Sengen bør da bli gravd opp. Ved vårapplikasjonen må sagsmassen først bli gjennomvåt i en spesiell løsning.

Hvordan lage en sagsmedgjødsel

innføring av sagflis i jorda

For anvendelse av sagmugg som et gjødningsmiddel i form av deres fersk må først forberede og impregnere dem med mineralgjødsel, fortynnet med vann (en bøtte med vann – 200 g superfosfat, 200 g ammoniumnitrat og 50 g kaliumklorid). Denne løsningen er nok for å fukte sagflis i en mengde som tilsvarer 3 bøtter.

Slik lager du kompost på basis av sagflis

kompost av sagflis

Fra savsmuld kan du også lage en unik gjødsel i form av kompost. Det tar litt tid, to måneder, men resultatet er verdt det. For å lage kompost basert på sagflis, bør de lagres ikke mer enn 15 cm tykk og vannet med ureainfusjon per 1 bøtte med vann 200 g. Dekk den impregnerte sagglasset på toppen med en film. En gang hver annen uke, en masse kjedelig.

Du kan klargjøre kompost fra sagflis og ferskt gress: bland sagsprodukt med gress, suge godt med gjødselinfusjoner og dekke i to måneder med en film for forfall. I stedet for gress blir også fuglefjerninger brukt.

Video om virkningen av sagflis på endringen i jordsammensetning