I lang tid drømte jeg om å ha en feit kvinne, og nå har mitt ønske gått i oppfyllelse – min venn utpekte en ung busk fra samlingen hennes. Fortell meg hva slags jord er nødvendig for sukkulenter? Hørt at de er upretensiøse og vokser i noen jord, men fortsatt er jeg redd for å ødelegge den etterlengtede planten.

sukkulenterMange produsenter tror at saftplanter er blant de enkleste plantene og er ikke i det hele tatt krevende i deres omsorg. På den ene siden er dette virkelig så – i motsetning til de fleste innendørs blomster som trenger regelmessig vanning, kan sukkulenter trygt gjøre det uten en uke eller mer på grunn av deres evne til å samle fuktighet. Men det er verdt å vurdere at dette kun er mulig hvis de vokser i “riktig” jord.

Hva skal være jorda for sukkulenter?

Hvis du plantet sukkulenter i et enkelt land fra hagen, kan du ødelegge blomstene, fordi det er for tett og langt tørke ut, og i en konstant fuktig jord vil blomstene raskt rote. I tillegg, hvis stedet der det ble tatt befruktes med nitrogenpreparater, vil overskudd av nitrogen føre til akselerert vekst, noe som er uvanlig for denne gruppen av planter. Som et resultat begynner sukkulentene å knekke huden, og de mister deres dekorative utseende.

Jord for sukkulenter bør svare så mye som mulig til de naturlige forholdene de bor i – bergarter, steiner og tørr jord.

Ut fra dette bør landet for kakti, tretthet, agave og andre representanter for sukkulenter oppfylle følgende krav:

  1. Lys og løs struktur.
  2. Høy fuktighet og luftpermeabilitet.
  3. God drenering for å unngå stagnasjon av vann.
  4. Nøytral surhet.

Under vanning vil den “rette” jorden for saftige stoffer raskt absorbere mengden vann som er nødvendig for blomster, og overflødig fuktighet strømmer umiddelbart inn i pallen, og eliminerer det skadelige for planter overmåling.

Magasinunderlag for sukkulenter

Wonderland hage for kaktus

De fleste blomsterelskere anskaffer ferdig jord for sukkulenter. Grunnlaget for disse jordene er torv (lavlandet eller kupert). I tillegg kan sammensetningen også omfatte biohumus, kompost, sand, sapropel.

De mest populære ferdigblandede blandingene inkluderer varemerker:

  • Agricola;
  • Florin;
  • Seliger-Agro;
  • Hage av underverk;
  • Vermion.

Hvordan forbereder du jordblandingen selv?

blanding for sukkulenter

Hjemme vil det ikke være et problem å lage jord for saftige planter. I dette tilfellet brukes i stedet for torv (som grunnlag) arkjord og sand, tatt i like store mengder.

For å øke evnen til å passere luft og vann, er det også nødvendig å legge til deler av mursteinene. Perlite kan brukes i stedet. I tillegg gjør det også lite kull også ikke vondt. For planter som har et kraftig rotsystem, må jordene komprimeres og legges til det en annen 1,5 del av sodlanden.

Jord for sukkulenter – video